Οχυρώνεται η Μόσχα: Οι Ρώσοι οργανώνουν θέση μάχης υπό τον φόβο να φτάσουν οι μαχητές της Βάγκνερ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οχυρώνεται η Μόσχα: Οι Ρώσοι οργανώνουν θέση μάχης
24/06/2023  15:53  UPD: 24/06/2023  16:36
Οχυρώνεται η Μόσχα υπό τον φόβο να φτάσουν στην πόλη οι μαχητές της Βάγκνερ. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα θέση μάχης στα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Η εφημερίδα «Bedomosti» αναφέρει πως ένοπλοι αστυνομικοί συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, πρόκειται για το δρόμο που οδηγεί από το νότο στη Μόσχα και διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας τοποθετούνται πυροβόλα.

Αστυνομικοί μπλοκάρουν την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο έξω από τη Μόσχα/Φωτογραφία: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε στο Telegram πως από το πρωί της 24ης Ιουνίου τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί. Εισήγαγε πρόσθετο έλεγχο στους δρόμους της πόλης, είπε. Την ίδια ώρα το Τμήμα Μεταφορών της πόλης διευκρίνισε ότι είναι πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις της αναχώρησης ορισμένων διαπεριφερειακών λεωφορείων από τους σταθμούς λεωφορείων της Μόσχας προς τις νότιες κατευθύνσεις.


Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από την Κόκκινη Πλατεία /Φωτογραφία: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αστυνομικοί με όπλα σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας/Φωτογραφία: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Μόσχας και στην περιοχή της Μόσχας, καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανακοίνωσε αργότερα η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

 

Ελικόπτερα του ρωσικού στρατού χτύπησαν το κομβόι της Wagner
Νωρίτερα ελικόπτερα του ρωσικού στρατού άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινητοπομπής της Wagner, αναφέρει το Reuters. Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή της Wagner κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο M4 έξω από την πόλη Βορονέζ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.
O αυτοκινητόδρομοw M-4 συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.

 

Πεσκόφ: Ο Πούτιν δεν έχει φύγει από τη Μόσχα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Η διαδρομή της Βάγκνερ από το νότο προς τη Μόσχα


Στον παρακάτω χάρτη που δημοσίευσε το Sky news φαίνεται η πορεία που έχει ακολουθήσει το κομβόι των μισθοφόρων της Βάγκνερ από το νότο προς τη Μόσχα.

Πριγκόζιν: Καταλάβαμε το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, χωρίς να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα
Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Μήνυμα στους κατοίκους της περιφέρειας Λιπέτσκ να μείνουν στα σπίτια τους
Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 420 χλμ. νότια της Μόσχας, κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της περιφέρειας να μείνουν στα σπίτια τους, μπροστά στην ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner.

“Για να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας Λίπετσκ, το επιχειρησιακό (περιφερειακό) αρχηγείο καλεί τους κατοίκους να μην φύγουν από τα σπίτια τους εκτός εάν είναι απαραίτητο και να μην ταξιδέψουν με ιδιωτικό όχημα”, τόνισαν οι αρχές.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα