Οργανωμένη από τη ΜΙΤ η εισβολή στον Έβρο – Ηχηρή η αδράνεια της ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο, από την περιοχή Καστανιές του Έβρου μέχρι το Καστελλόριζο. Επιχειρείται μεθοδευμένη παραβίαση των ελληνικών συνόρων, στην ουσία μία εισβολή στον Έβρο χιλιάδων παραπλανημένων και ταλαιπωρημένων αλλοδαπών. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι δημιούργημα, γεωπολιτικών εξελίξεων, διεθνών συσχετισμών, στρατιωτικών επεμβάσεων, βομβαρδισμού αμάχων πληθυσμών, αλλά και πολιτικής εργαλειοποίησης του, από το σύστημα εξουσίας του Ερντογάν.

Και ακόμη, απροθυμίας ή και αδυναμίας της ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, ενώ το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, αδιαφορούν. Αδιαφορούν, διότι δεν θέλουν, η ήδη προβληματική σχέση τους με την Τουρκία, να επιδεινωθεί και να καταστεί συγκρουσιακή. Η Άγκυρα υπολογίζει σε ένα ανατολίτικο παζάρι με Μόσχα, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Ποντάρει στο ότι, κανείς δεν θέλει να χάσει την Τουρκία από σύμμαχο. Έτσι, η Ελλάδα παλεύει μόνη και αβοήθητη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό, που εξελίσσεται σε μείζονα εθνική απειλή.

Πυρετός στην ελληνική κυβέρνηση

Μετά την κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας». Το κλίμα είναι τεταμένο, τόσο στα χερσαία, όσο και στα θαλάσσια σύνορα, με την κυβέρνηση να δείχνει πως δυσκολεύεται να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος του προσφυγικού. Η ευχή είναι, να πρυτανεύσει η λογική και να μην ξεφύγει η κατάσταση και καταστεί ανεξέλεγκτη. Στα σύνορα, υπάρχει στρατός που οπλοφορεί και έχει πολύ συγκεκριμένη αποστολή.

Όλα ξεκίνησαν με την εμπρηστική δήλωση του προέδρου Ερντογάν: «Ανοίξαμε τα σύνορα. Μέχρι σήμερα το πρωί, περίπου 18.000 άτομα κινήθηκαν για να περάσουν απέναντι και πιστεύω πως σήμερα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει στις 30.000. Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα στο μέλλον». Ακολούθησε η ελληνική απάντηση. Οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας ενισχύονται διαρκώς. Ενισχύσεις τους καταφθάνουν και από την κεντρική Μακεδονία για να μπλοκάρουν όλα τα περάσματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου και στην περιοχή Καστανιές, βόρεια του νομού Έβρου. Στην περιοχή βρίσκονται και μονάδες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/organomeni-apo-ti-mit-i-eisvoli-ston-evro-ichiri-i-adraneia-tis-ee/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα