Έντονη κριτική Ιμάμογλου στην Ευρώπη για τη Γάζα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τις αξίες που πρεσβεύει επιτρέποντας να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στη Γάζα δήλωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην ΚωνσταντινούποληΕικόνα: Francisco Seco/AP/dpa/picture alliance

Έντονη κριτική στις ευρωπαϊκές χώρες για τη στάση τους απέναντι στη Γάζα άσκησε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε τελετή με αφορμή την αυριανή Μέρα τηςΕυρώπης και μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενώπιον Ευρωπαίων εκπρόσωπων χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε μεταξύ άλλων ότι η απάντηση που έδωσαν οι σημερινές κυβερνήσεις στην Ευρώπη ή μάλλον απέτυχαν να δώσουν σε αυτό που συνέβη στη Γάζα, σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις ανθρώπινες αξίες της Ευρώπης με συνέπεια «ορισμένες κυβερνήσεις να καταφεύγουν στον περιορισμό των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι, της διαδήλωσης και της ελευθερίας της έκφρασης των πολιτών τους. Αυτό οδηγεί στην αμφισβήτηση της φύσης της Ευρώπης ως ενός παγκόσμιου έργου ειρήνης που βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ανησυχεί ανθρώπους σαν εμάς που νοιάζονται για το ευρωπαϊκό ιδεώδες», είπε.

Καλώντας τις δυτικές πρωτεύουσες να αντιδράσουν πιο σκληρά κατά του Ισραήλ έθεσε το ρητορικό ερώτημα «θα αρκεστούμε βλέποντας το Ισραήλ να απορρίπτει την προσφορά κατάπαυσης του πυρός χθες (Δευτέρα) και να ξεκινά μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της πόλης Ράφα όπου κατέφυγαν 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι; «Απευθύνω  έκκληση στην Ευρώπη και σε όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες αξίες. Αυτό που συνέβη στη Γάζα είναι μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η ομιλία του Ιμάμογλου χαρακτηρίζεται ηγετική με δεδομένη τη μεγάλη νίκη του στις πρόσφατές δημοτικές εκλογές και με το δεδομένο ότι ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οζγκούρ Οζέλ δήλωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα