Οι κορυφαίοι city break προορισμοί: Η Θεσσαλονίκη στη λίστα απο την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


Η Βερόνα της Ιταλίας / Φωτογραφία: Shutterstock
19/07/2022  13:28
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2 δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για ένα city break, ή αλλιώς μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη… Ανάμεσά τους είναι και ένας ελληνικός.

Η Jet2 ετοίμασε μια λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για μια σύντομη απόδραση και ενώ μέσα σε αυτούς θα βρει κανείς αγαπημένα και δημοφιλή μέρη για τους Βρετανούς, όπως η Ρώμη, το Δουβλίνο και η Πράγα, υπάρχουν και πόλεις που πιθανώς πολλοί να μην έχουν σκεφτεί.

Όσο για την Ελλάδα, ο προορισμός που φαίνεται να επιλέγει η Jet2 δεν είναι άλλος από τη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά, για τους προορισμούς αυτούς η Jet2 παρέχει προσφορές προκειμένου οι ταξιδιώτες της να απολαύσουν μια καλοκαιρινή ή και μια χριστουγεννιάτικη απόδραση. Για καθένα από αυτά τα μέρη, η βρετανική εταιρεία παρέχει πληροφορίες, όπως η διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο, καθώς και μερικά tips για το τι να κάνετε αλλά και για την Ιστορία τής κάθε πόλης.

Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί για city break της Jet2;
Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Θέλετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, και λίγη κουλτούρα και πολλά κοκτέιλ; Η Βουδαπέστη είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μια σύντομη απόδραση επειδή προσφέρει ακριβώς αυτά τα στοιχεία.

Χωρισμένη από τον ποταμό Δούναβη, θα βρείτε πλακόστρωτα δρομάκια και όμορφα μπαρόκ κτίρια μαζί με ιδιόμορφες παμπ, κομψά μπαρ και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να πέσετε και πάνω σε ένα από τα κρυφά νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Βουδαπέστη
Φουντσάλ, Μαδέρα
Θεωρείτε από τις ασφαλέστερες και καθαρότερες πόλεις της Ευρώπης, αλλά αποτελεί και μία από τις ομορφότερες.

Εκτός από τα πλακόστρωτα δρομάκια και τους ορεινούς περιπάτους, τα κρυστάλλινα νερά της πόλης σάς προκαλούν να τα απολαύσετε με εκδρομές με σκάφος, παρακολούθηση φαλαινών και καταδύσεις. Ή ανεβείτε στα βουνά με το τελεφερίκ και απολαύστε την εκπληκτική θέα.

Βερόνα, Ιταλία
Ενώ η Βενετία, η Φλωρετνία και η Ρώμη βρίσκονται συνεχώς στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς σύντομες αποδράσεις, δοκιμάστε αντ’ αυτού τη Βερόνα, ένα στολίδι κοντά στη λίμνη Γκάρντα και με άφθονο ρομαντισμό -είναι, άλλωστε, η γενέτειρα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Πηγαίνετε με τον καλό σας στο διάσημο μπαλκόνι της Ιουλιέτας και στη συνέχεια απολαύστε ένα γεύμα στην Piazza delle Erbe, παρέα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί της περιοχής.

Κρακοβία, Πολωνία
Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στην Κρακοβία που ίσως θελήσετε να παρατείνετε το ταξίδι σας! Μαζί με την έντονη νυχτερινή ζωή και τα παραδοσιακά εστιατόρια, η Παλιά Πόλη, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι μια σειρά από μεσαιωνικά σπίτια και δαιδαλώδη στενά που περιμένουν να εξερευνηθούν. Αν πάλι θέλετε να κάνετε και μια ημερήσια εκδρομή έξω από την πόλη, το Άουσβιτς και το αλατωρυχείο Wieliczka θα πρέπει να είναι τα πρώτα στη λίστα σας.


Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Αν επιθυμείτε μια γεύση από Μεσόγειο, παρακάμψτε τα συνηθισμένα στέκια και δοκιμάστε τη Θεσσαλονίκη, ένα λιμάνι 2.300 ετών, που είναι τόσο ιστορικό όσο και μοντέρνο.

Περάστε τις ημέρες σας περιπλανώμενοι στα ιστορικά σημεία του λιμανιού και στις πολυσύχναστες μπουτίκ ή κάντε μια βόλτα σε μια από τις κοντινές παραλίες με γαλάζια σημαία, ενώ το βράδυ απολαύστε το κοκτέιλ σας σε μερικά από τα πιο δροσερά μπαρ και κλαμπ της πόλης. Αν θέλετε πιο παραδοσιακή ατμόσφαιρα, η Θεσσαλονίκη έχει πολλά τέτοια μέρη -Ούζο κανείς;

Χριστουγεννιάτικες αγορές της Κολωνίας, Γερμανία
Η Κολωνία είναι μια λαμπρή πόλη για να την επισκεφθείτε όλο το χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι που πραγματικά αναδεικνύεται -και ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να μπείτε στο εορταστικό πνεύμα.

Η φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολωνίας, που ξεχειλίζει από χριστουγεννιάτικη γοητεία τον χειμώνα, θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα με τις επιλογές όλων. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων και προγραμματίστε το ταξίδι σας για τον Δεκέμβριο.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα