ΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
1.-Αν ξύσει κάποιος την επιφάνεια της ελληνικής διοίκησης θα διαπιστώσει πως και στα καθημερινά πράγματα την χώρα διοικούν πρωτίστως οι ΗΠΑ και δευτερευόντως η Ε.Ε. Οτιδήποτε θελήσει να κάνει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την άδεια τους. Ακόμη και τις κρίσιμες καταστάσεις οι δύο πρωτεύουσες τις διαχειρίζονται. Δεν το λέω, απαραιτήτως, ως κακό. Οι δικοί μας μπορεί να τα έκαναν χειρότερα. Σε μια χώρα όπου αν δεν πέσει μίζα δεν γίνεται τίποτε δεν μπορείς να περιμένεις θετικές εξελίξεις.
2.-Όπως είπε ο ίδιος ο Μπελέρης στην “Καθημερινή” τον κρατούν στη φυλακή για να περάσει το τρίμηνο που θα έπρεπε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως δημάρχου Χειμάρας και να ακυρωθεί η εκλογή του. Ο λόγος είναι πασιφανής. Μια ομάδα διεφθαρμένων Αλβανών με επικεφαλής` τον ίδιο τον Ράμα θέλει να καταχρασθεί τις εκτάσεις της Χειμάρας και ο Μπελέρης και οι χειμαριώτες αποτελούν εμπόδιό τους.
Έχουμε να κάνουμε με σαφή καταπάτηση ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων με μια στημένη υπόθεση
Με ένα νεύμα της Πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. το πρόβλημα θα λυνόταν. Αλλά το νεύμα δεν γίνεται. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν ακέραιες ευθύνες στην ενθάρρυνση μαφιόζικης συμπεριφοράς εκ μέρους του αλβανικού κράτους. Σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.
Σε ευθύνες της Αθήνας δεν αναφέρομαι. Η Αθήνα δεν υφίσταται παρά ως ανέκδοτο στα Βαλκάνια.
3.-Για να πιέσουν την Τουρκία να δεχθεί την Σουηδία στο ΝΑΤΟ οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να της δώσουν πολλά. Ίσως και όλα όσα ζητά. Τα οπλικά συστήματα και, κυρίως, τα F-16 θα της τα δώσουν. Το λέμε εδώ και καιρό. Ας τα δώσουν χωρίς να νομίζουν ότι μας δουλεύουν με την δήλωση Μπάϊντεν ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν ταυτόχρονα Ελλάδα και Τουρκία. Ταυτόχρονη ενίσχυση Ελλάδας Τουρκίας δεν βοηθά την Ελλάδα αλλά δεν βοηθά τις ΗΠΑ. Όταν θα το αντιληφθούν οι σπουδαίοι εγκέφαλοι της Οάσιγκτον θα είναι αργά.
Αν υπήρχε σοβαρό ελληνικό κράτος θα διαπραγματευόταν με τις ΗΠΑ στη λογική του οφέλους, Σου δίνω βάσεις και ζητώ αυτά. Δεν επαιτώ. Απο αυτής της πλευράς η Τουρκία είναι σοβαρό κράτος. Η Ελλάδα (η Αθήνα, δηλαδή, γιατί Ελλάδα δεν υφίσταται) δεν είναι.
spot_img

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σοβαρό κράτος δεν εμφανίζεται ξαφνικά, αναίτια. Η βάση του κράτους και της εξωτερικής του πολιτικής είναι οι ανάγκες της κοινωνίας. Οι δικές μας ανάγκες είναι απλά η εξασφάλιση χρήματος από ξένους προϋπολογισμούς και για αυτό έχουμε και την αντίστοιχη εξωτερική πολιτική.

    • Υπεραπλουστεύσεις. Και η Τουρκία έχει ανάγκη από χρήματα ξένων προϋπολογισμών, αλλά δεν προσκυνά, ούτε δέχεται εντολές. Μην τα υποβαθμίζεις όλα στο οικονομικό.

      • Λάθος, η τουρκία δεν έχει ανάγκη από χρήματα ξένων προϋπολογισμών διότι απλούστατα το βιοτικό επίπεδο, τουλάχιστο όσων ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις εκεί, είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες της χώρας (αυτό έγινε φανερό στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επανεκλεγεί εν μέσω ενός θηριώδους πληθωρισμού ο οποίος επισκιάσθηκε από έναν καταστροφικό σε έκταση σεισμό).
        Σε εμάς αντιθέτως το βιοτικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τις δυνατότητες της χώρας για αυτό και η (εκάστοτε) κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει δανεικά για να εξισορροπεί τις σπατάλες στο δημόσιο και την φοροαποφυγή στον ιδιωτικό τομέα.

        • Μπορεί να παρουσιάζεις τα πράγματα, όπως σού τα λένε οι Τούρκοι στην Γερμανία, αλλά αν πας στην Τουρκία, θα δεις ότι είναι εντελώς διαφορετικά. Η φτώχεια είναι απλωμένη στο μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού, καθ’ ην στιγμήν η Τουρκία προβαίνει σε αλόγιστες στρατιωτικές δαπάνες (διατηρεί π.χ. 16 στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο!), οι κολλητοί και πρώτα απ’ όλους το σόι του Ερντογάν τρώνε το καταπέτασμα (Τούρκοι ολιγάρχες) και ρεμούλες δεν έχουν ούτε εκεί τελειωμό. Το ότι ψήφισαν, αν ψήφισαν τον σημερινό πρόεδρο, δεν λέει απολύτως τίποτε. Αγραμματοσύνη, φόβος, θρησκευτικός φανατισμός είναι μερικές αιτίες. Αν έλειπαν και τα πεσκέσια από το Κατάρ, την Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ, δεν ξέρω πώς θα στέκονταν ακόμη στα ποδια του το κράτος αυτό.

          • “Αγραμματοσύνη, φόβος, θρησκευτικός φανατισμός”

            τώρα μπορείς να το πείς όπως θέλεις, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία εννοώ ότι επιτρέπουν στην τουρκική κυβέρνηση να μην ενδίδει στις εξωτερικές πιέσεις όπως εμείς.

  2. Κράτος του οποίου το σύνταγμα προβλέπει ότι με ψήφους 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας, και με τόν ίδιο αριθμό ψήφων βουλευτών εγκαθίσταται ξένα στρατεύματα στην επικράτειά της
    πώς μπορεί να θεωρηθεί «σοβαρό»;
    Πηγή: (Σύνταγμα της Ελλάδος Άρθρο 27 Πργφ. 1,2)
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο αυτό υφίσταται από τον Ιούνιο του 1975…

  3. κ. Σαββίδη, παρακαλώ ενημερώστε μας άν η ιστοσελίδα σας λειτουργεί κανονικά σε ο,τι αφορά τη διαδικασία σχολιασμού. Προηγούμενό μου σχόλιο άν και υποβλήθηκε δέν εμφανίσθηκε.
    Συγγνώμη για την ενόχληση.

  4. Και πώς να μην είμαστε δεδομένοι, όταν το τουρκόφιλο ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο συμβουλεύει τον Μητσοτάκη, μιλά για ελληνικό μαξιμαλισμό; Με τέτοιες φωνές εντός Ελλάδος και δη από πρωθυπουργικούς συμβούλους, τι περιμένετε;

    Το ΕΛΙΑΜΕΠ μιλά για ελληνικούς «μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς αμφίβολης νομιμότητας»!

  5. Όσοι διαπραγματεύονται-και οι συνδικαλιστές το γνωρίζουν καλύτερα – κατά τις διαπραγματεύσεις δεν θέτεις άσχετα θέματα και μελλούμενα προβλήματα, που ενδεχομένως να εμφανισθούν-όσο υπάρχουν άνθρωποι πάντα θα εμφανίζονται προβλήματα -και αν τα θέσει ένας διαπραγματευτής ο άλλος τα απορρίπτει για επόμενη διαπραγμάτευση, κάτι που ακούγεται και είναι πολύ λογικό και σε προσωπικές διαπραγματεύσεις και διευθετήσεις.
    Πως να απαιτούσε -ας πούμε- ο όντως μεγάλος Ανδρέας όταν το 1982/83 επαναδιαπραγματεύτηκε τις Αμερικανικές Βάσεις -που θα έδιωχνε- ή αργότερα άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί και ΥΠΕΞ την περίπτωση των Τσάμηδων και του Μπελέρη, θέματα που τότε δεν γνωρίζαμε αν ποτέ τα εμφάνιζαν οι Αλβανοί και τι σχέση θα είχαν με την ”αυτήν ταύτην” την Συμφωνία για τις Βάσεις;;;.
    ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΕΠΩΔΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΜΕΡΗ Ή ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ” ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ” .
    Σκέφτομαι την απάντηση του άλλου κράτους ”δεν μας παρατάς βρε έξυπνε Έλληνα”.
    Κάθε πράμα στον καιρό του λοιπόν και με πίεση και ένταση τέτοια που να μην υπερβαίνει και το ”θράσος-πόνο” των Μηλίων του Θουκιδίδη . Στη γη πατάμε .
    Δεν είμαστε οι αριστεροί των Κινημάτων και των κινηματιών για πορείες και φασαρίες ”για το φουκαριάρικο το κόμμα μας”-που όμως δεν θέλει να κυβερνήσει για να μη κυβιστήσει όπως ο αλήστου μνήμης ΤσιπροΣύριζα από το 2015-2019 .

  6. Όπως και στον κόσμο των επιχειρήσεων, έτσι και τα κράτη για να ευημερήσουν απαιτούνται 3 θεμελιώδη συστατικά:

    1) Όραμα
    2) Στρατηγική
    3) Δουλειά

    Αυτά θα έπρεπε να αποτελούν βίβλο, την οποία να ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο ή υπάρχει περίπτωση να συμβεί ποτέ, κ. Σαββίδη;

    Η κάθε κυβέρνηση θέτει τις δικές της προτεραιότητες. Άλλος την ΟΝΕ, άλλος να παίξει στα ζάρια τη χώρα για να ικανοποιήσει την ιδεολογική του μαλάκυνση, άλλος να διορίσει μέχρι χρεοκοπίας – πολλά φρούτα και πολλές ομορφιές έχουν ανθίσει στο Γιουνανιστάν.

    Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει Συμβούλιο Ασφαλείας, ούτε ένα ιδεολογικό μανιφέστο γεωστρατηγικής όπως το “Στρατηγικό Βάθος”, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουμε τον μπαμπά μας (τις ΗΠΑ δηλ), για να μας προσέχει μήπως κάνουμε καμιά χαζομάρα όπως τα νήπια.

    Απλά πράγματα.

    • Με αφορμή το σχόλιό σας , θυμήθηκα κάτι που ακούμε σχεδόν καθημερινά ότι υπαίτιοι για τις μισές δυστυχίες του τόπου μας είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις, τις οποίες εμείς εκλέγουμε- υπάρχουν βέβαια και οι όπως λένε ακομμάτιστοι και εκείνοι που δεν ψηφίζουν,- παρ’όλα αυτά ομιλούν και γράφουν φτύνοντας – και για τις άλλες μισές δυστυχίες ο ”ξένος παράγοντας”.
      Ξεχνούμε όμως όλοι ότι, οι ξένοι πετυχαίνουν στόχους και συμφέροντα όταν οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους που επιχειρούν να χειραγωγήσουν παύουν να προβάλουν αντίσταση .
      Πρόσφατα παραδείγματα για εθνικά θέματα .
      Με αντίσταση στο Βουκουρέστι το 2008 ο ”ξένος παράγοντας” δεν πέτυχε τον στόχο του τότε.
      ”Τι τους έπιασε” και δεν αντιστάθηκαν οι κ. κ. Τσίπρας και Καμμένος το 2018 και υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς την Συμφωνία της ντροπής και μάλιστα στο χωριό Ψαράδες των ιστορικών από το 1944 για τους αριστερούς πάσης αποχρώσεως Πρεσπών που συμφώνησαν για την αυτοδιάθεση-αυτονομία όλης της Μακεδονίας μας ;;;.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα