Ξαφνική υπαναχώρηση Μητσοτάκη και συνάντηση με Ελπιδοφόρο: Τον εκθέτει ξανά ο Τσαβούσογλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg Νέα Υόρκη, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Φαίνεται όμως, παρ’ όλα αυτά, ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες και πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση έφεραν αποτέλεσμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα» δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει συνάντηση παρά το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ground Zero και η ξενάγηση στον ναό του Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και για το αν θα υπάρξουν φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία για να την απαθανατίσουν.

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα από την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του κτιρίου του «Σπιτιού της Τουρκίας» όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος Ερντογάν και το κατοχικό του φερέφωνο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε:

«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις. Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου για όλα Παρά τα όσο ατυχή πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Νομίζω θα υπάρξει μια συνάντηση».

Τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι ώρα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή στις οκτώ το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στο κτήριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μέχρι αργά χθες η συνάντηση ήταν εξαιρετικά αμφίβολη μετά την παράσταση του Αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Ξαφνική υπαναχώρηση Μητσοτάκη και συνάντηση με Ελπιδοφόρο: Τον εκθέτει ξανά ο Τσαβούσογλου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα