Να δοθεί συνέχεια στην επίσκεψη Δένδια.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η Yeni Safak είναι μια ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα που υποστηρίζει τον Ερντογάν.
Αν δεν κάνω λάθος, ιδιοκτήτης της είναι ο συμπέθερος του Ερντογάν.
Πρότεινε, προχθές, τη σύναψη συμφωνίας με την Χαμάς ανάλογης με της Λιβύης.
Επειδή αρκετοί καθωσπρέπει κύριοι θα μας πουν πως αυτό δεν είναι εφικτό, θα τους έλεγα να μην βιάζονται. Τα ίδια έλεγαν και με την Λιβύη.
Δεν αποκλείεται να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, παρόλο που την Χαμάς, ΗΠΑ και Ε.Ε. την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχει καμιά σημασία αυτό. Υπάρχουν άλλοι που την αναγνωρίζουν.
Η Χαμάς ανήκει στις αρκετές θυγατρικές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Και ο Ερντογάν κάνει παιχνίδι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Για ορισμένους ηγείται αυτής.
Επειδή ούτε μερικοί εξ ημών, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ούτε και η Ελλάδα ως χώρα μπορεί να αποκλίνουν από την θέση για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, ίσως πρέπει να επεξεργαστούμε θέσεις στην εξής βάση:
-Σε ένα τέτοιο κράτος η επιρροή της Χαμάς να μην είναι κυρίαρχη.
-Η συνεργασία του με την Τουρκία να γίνει στο πλαίσιο των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.
-Να αναπτυχθούν άριστες σχέσεις με χώρες που επηρεάζουν την Χαμάς, περισσότερο και από την Τουρκία, είτε αραβικές, είτε με το Ιράν, ώστε να αποφευχθούν εξελίξεις δυσάρεστες για την Ελλάδα.
Η πολύ εύστοχη επιλογή επίσκεψης Δένδια στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να έχει συνέχεια.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. α) Καλή η κίνηση τής Ελλάδος να βγει από την αφάνια, μεσολαβόντας στο Παλαιστινιακό. Έχω μόνον μία ένσταση, αναφορικά με άτομο που έστειλαν. Μην λησμονείτε τι πήγε και είπε στην Σ. Αραβία.

    β) Η περίπτωση οριοθετήσεως ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Χαμάς είναι μάλλον αδύνατη, διότι θίγει τα συμφέροντα τού Ισραήλ, το οποίο συμπεριφέρεται … ελαφρώς διαφορετικά από την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα