Μια δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που μένει αναξιοποίητη.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκπομπή στη διαδικτυακή τηλεόραση “Ανιχνεύσεις” web tv που συντόνισε, χθες, ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης με προσκεκλημένους συναδέλφους του που διοίκησαν ελληνικές μονάδες σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό. ο Συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Πιστόλας, και οι αντιστράτηγοι Θεόδωρος Μπακάλης, Δημήτρης Μπίκος και Χρήστος Δρίβας μίλησαν και ανέλυσαν τις εμπειρίες τους.
Δεν ήταν, μόνο, η περιγραφή των κινδύνων αλλά και οι επιτυχίες σε κοινωνικό, ακόμη και διπλωματικό επίπεδο που είχαν οι μονάδες και αναφέρθηκαν στην εκπομπή. Φυσικά και οι διοικητές τους.
Το διεθνές περιβάλλον στο οποίο συμμετείχαν οι ελληνικές δυνάμεις είναι πολύ διαφορετικό από την καθημερινή εσωτερική ελληνική εμπειρία. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνεργάζεσαι και με τον εχθρό σου, τους Τούρκους, αλλά μπορεί, ακόμη, να διοικήσεις ή να διοικηθείς από Τούρκους
Η εμπειρία της συνεργασίας με Τούρκους δεν είναι αρνητική. Την διεθνή δύναμη στη Σομαλία διοικούσε ο Τούρκος στρατηγός Τσεβίκ Μπίρ. Και όπως μας είπαν χθες έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την παρουσία και την αποτελεσματικότητα της ελληνικής δύναμης. Θα μου πείτε διπλωματία. Ναι, αλλά αυτή δεν βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα της καθημερινής ζωής;
Αλλά και πέραν της διπλωματίας ο στρατιώτης που βρίσκεται εκατέρωθεν της γραμμής αντιπαράθεσης θα κάνει την κρίσιμη ώρα τις ίδιες σκέψεις. Και ένα “γιατί” θα του έρχεται στο μυαλό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χάρη Λαζαρόπουλο απο το Υπουργείο Άμυνας που μου έστειλε τα βίντεο με το οπτικό υλικό που προβλήθηκε. Είναι καλύτερα να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και προσθέτει στην εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων η προβολή τους απο το να σαπίζουν όλα αυτά σε κάποιο υπόγειο του υπουργείου. Φοβάμαι πως άλλοι, περαστικοί γραφειοκράτες από το υπουργείο, δεν το γνωρίζουν.
Και όχι, μόνο δεν το γνωρίζουν αλλά δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκπομπή και διοίκησαν τις μονάδες με κίνδυνο της ζωής τους. Δεν υπάρχει χειρότερο είδος από τους κολαούζους των υπουργών.
Το τελευταίο βίντεο που προβλήθηκε ήταν από την αποστολή στη Σομαλία, την πρώτη έξοδο των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την Κορέα. Διοικητής ήταν ο Γιάννης Πιστόλας, ο οποίος συμμετείχε, χθες, στην εκπομπή. Τον έβλεπα χθες να παρακολουθεί το βίντεο συγκινημένος.
Δείτε την εκπομπή. ΕΔΩ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα