ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥΔΑΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Στο Σουδάν δύο πολέμαρχοι πολεμούν μεταξύ τους για τον έλεγχο της εξουσίας. Εξαιτίας των μαχών, έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα ξένοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Κύπριοι. Περίπου 120.
Αμερικανικός, Γερμανικός, Γαλλικός, Ιταλικός, Καναδικός, Ολλανδικός, Βρετανικός, Τουρκικός στρατός, ίσως και απο άλλες χώρες έχουν πάει στην χώρα, απεγκλώβισαν πολίτες τους και βοηθούν στον απεγκλωβισμό και άλλων πολιτών άλλων χωρών. Μεταξύ αυτών και Ελλήνων πολιτών. Για Κύπριους δεν γνωρίζω.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η Ελλάδα με τυμπανοκρουσίες έστειλε πολεμικά μεταφορικά αεροπλάνα να φέρουν τους Έλληνες πολίτες. Εκτός του πληρώματος των αεροπλάνων πήγαν και άνδρες ή γυναίκες (το ίδιο είναι) των Ειδικών Δυνάμεων. Πήγε και ο υφυπουργός άμυνας για να δείξει και το κυβερνητικό ενδιαφέρον.
Που πήγαν; Στην Νότιο Αίγυπτο και στο Τζιμπουτί!!! Το εύλογο ερώτημα είναι: τι πήγαν τόσοι άνθρωποι-με ειδικές δυνάμεις, μάλιστα- να κάνουν στο Τζιμπουτί;
Η πρώτη, αφελής σκέψη είναι ότι πήγαν για να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους. Μα οι εγκλωβισμένοι είναι στο Σουδάν, όχι στο Τζιμπουτί ή στην Αίγυπτο.
Ναι, θα σου πουν αλλά στο Τζιμπουτί και στην Αίγυπτο θα τους μεταφέρουν οι στρατοί άλλων χωρών. Και τότε, οι Έλληνες στρατιώτες τι πήγαν να κάνουν; Δεν αρκούσαν μόνο οι πιλότοι; Οι ειδικές δυνάμεις τι θα κάνουν στο Τζιμπουτί; Χρειάζονται ειδικές δυνάμεις για να επιβιβασθούν στα αεροπλάνα στο Τζιμπουτί και την Αίγυπτο οι έλληνες εγκλωβισμένοι;
Η δεύτερη σκέψη είναι πως στο αθηναϊκό κρατίδιο έχουν συνηθίσει στην προστασία. Αφού έτσι κι αλλοιώς δεν υφιστάμεθα ως κράτος και έχουμε αφεθεί στις προστάτιδες δυνάμεις (ο θεσμός ισχύει ως σήμερα ανεξαρτήτως αν την θέση των Ρώσων ανέλαβαν οι Αμερικανοί), ας αναλάβουν αυτοί το ρίσκο.
Και, φυσικά, με τα ΜΜΕ που έλέγχουν οι Έλληνες ολιγάρχες και επηρεάζουν την κοινή γνώμη που τυφλά τα ακολουθεί, θα περάσουν στον κόσμο πόσο επικίνδυνη αποστολή εξετέλεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με την ικανότατη πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης του αναντικατάστατου πρωθυπουργού.
Η τρίτη εκδοχή είναι αφού έχουμε έναν τόσο εύπιστο λαό, ας πάμε να σπάσουμε πλάκα, να πιουμε καφέ στην παραλία του Τζιμπουτί, να κάνουμε και την λεζάντα μας με τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και να γυρίσουμε αφού εν ονόματι της Ευρώπης κάποιοι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά και για μας.
Κυρίες και Κύριοι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι για επιχειρήσεις έστω και ελάχιστου ρίσκου. Και αφού δεν είναι καλά κάνουν και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Απλώς, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις.
Μπορεί να χαλάω τη σούπα και τις σχέσεις μου με πολλούς εξ υμών αλλά προτιμώ την ωμή αλήθεια.
Δεν είμαστε ικανοί για κανενός είδους επιχείρηση και του ελαχίστου ρίσκου εκτός και αν έρθουμε με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οπότε, εκεί γαία πυρί μειχθήτω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: επειδή ό,τι όπλα και αν προμηθευθούμε δεν πρόκειται να αποτρέψουν κανέναν που μας γνωρίζει και ξέρει ότι φοβόμαστε και τον ήχο απο τα βεγγαλικά και επειδή πριν φθάσουμε καν στο ερώτημα της προβολής τους η όποια κυβέρνησή μας θα υποχωρήσει πολιτικοδιπλωματικά είμαι κατά του οποιουδήποτε εξοπλισμού με όπλα δισεκατομμυρίων.
Σας καλώ, δε να αναλογιστείτε πόσα δισ θα ξοδέψει η χώρα για όπλα για τις παρελάσεις και πόσες χιλιάδες ευρώ ξόδεψε για μια επιχείρηση που θα μπορούσε να διεκπαιρεωθεί με υποπολλαπλάσια ποσά, όπως η χθεσινή και η σημερινή.
Καμιά ζωή χαμένη, κανένα ευρώ για εξοπλισμούς που δεν θα μας προσφέρουν τίποτε..
Ντροπή σε όλους. Ξεφτελίσατε την χώρα. Σκεφθείτε, μόνο, αν ήσασταν στη θέση των Αμερικανών ή των Ευρωπαίων σε ποιον στρατό θα δίνατε εμπιστοσύνη; Στον ελληνικό ή στον τουρκικό;
ΥΓ: Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, ήμουν διαπρύσιος κήρυκας του εξοπλισμού και της ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Η θέση μου, τώρα, είναι μικρός επαγγελματικός στρατός, ας είναι και μισθοφορικός, χωρίς κληρωτούς που χάνουν τον χρόνο τους. Για τα απολύτως αναγκαία. Με την νοοτροπία που έχουμε δεν κινδυνεύουμε απο κανέναν εκτός του εαυτού μας.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλές οι ερωτήσεις ,-που χρειάζονται απαντήσεις- για την αποκληθείσα στρατιωτική επιχείρηση προς απομάκρυνση των Ελλήνων υπηκόων από το Σουδάν , αλλά αδικαιολόγητη η εκ του θυμικού απαξίωση της Πατρίδος και των Ενόπλων της Δυνάμεων γιατί παρέλαβαν τους Έλληνες υπηκόους από το Τζιμπουτί , ενώ έπρεπε να τους παραλάβουν από το Σουδάν με πολεμική επιχείρηση -έστω και με θύματα και φέρετρα των στρατιωτικών που θα επιχειρούσαν-, γιατί μόνον έτσι ήταν δικαιολογημένη η κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικών μέσων και προσωπικού.
    ΤΩΡΑ γιατί ,εκτός της Ελλάδος παραλαμβάνουν από το Τζιμπουτί και άλλες χώρες τους υπηκόους τους δεν πρέπει να εξετασθεί;;; .
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ ΤΩΝ 23.200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΙΛΟΜΕΤΡΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ , ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ,ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ -ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ .
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;;;.
    Υ.Γ ΟΙ στρατιωτικοί μας που πήγαν ως κομάντος μήπως είχαν κυρίως υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τους πάσης ηλικίας Έλληνες , που θα απομάκρυναν ή θα υποδέχονταν ;;;.
    ΚΑΙ εκείνος ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Χαρδαλιάς ”για πλάκα” πήγε και παραμένει στο Τζιμπουτί;;; .
    Δεν μας αρκεί ” να γίνεται η δουλειά μας ”με λιγότερα έξοδα και με λιγότερες θυσίες;;;.

  2. Ο Μητσοτάκης γνωρίζοντας την καντεμιά του δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονές εκλογών μια επιχείρηση εντός του Σουδάν.
    Οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν στο σόου που στήθηκε από τον μπιρσίμ Χαρδαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Έχει αναλάβει εργολαβία αυτές τις δουλειές.
    Ο αρχηγός γεεθα εγκλωβισμένος στο μάτι της ΕΥΠ και έχοντας λερωμένη τη φωλιά του παίζει ευχάριστα το ρόλο του κομπάρσου στα σόου του Χαρδαλιά

    • Η Ελλάδα δεν διαθέτει διπλωματική αποστολή στο Σουδάν -άρα αυτομάτως ο οποιοσδήποτε επί του πεδίου σχεδιασμός ήταν ανέφικτος- ΟΜΩΣ ,
      το να μην έκανε τίποτε η κυβέρνηση δεν ήταν σωστό και πατριωτικό . Πρέπει να κάνεις ό, τι μπορείς.
      Εν τέλει . Ούτε αφορισμοί ,αλλά και ούτε τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές φιέστες χρειάζονται ,ασχέτως αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο .
      Υ.Γ Για την συμπεριφορά των προσώπων -εν προκειμένω του ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιά και ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου- καλά θα ήταν να τοποθετούσαμε τους εαυτούς μας στις θέσεις τους για να δούμε πως θα ενεργούσαμε.
      Σε κάθε περίπτωση ας μη τους υποβιβάζουμε όπως εσείς κ. Σάββα.

  3. Ο Χαρδαλιάς είναι στην ομάδα της επικοινωνιακής πολιτικής της νέας δημοκρατίας. Γυρίζει την Ελλάδα και κάνει προεκλογική εκστρατεία με τον Φλώρο που του τάζουν θέση βουλευτή και αυτός έχει δώσει τον στρατό στο κόμμα.
    Οι σοβαροί στρατοί πήγαν στο Σουδάν και απεγκλώβισαν τους υπηκόους τους.
    Η Ελλάδα έχει τον στρατό για παρελάσεις και κοινωνική πολιτική. Τα έχει μπερδέψει κάπου για αυτό δεν χρειάζεται να ξοδεύονται τόσα χρήματα για εξοπλισμούς.

    • Όταν ακούς άνθρωπο να λέει ότι “πρώτα θα τούς κάψουμε και μετά θα τούς ρωτήσουμε ποιοι είναι”, “αν έλθουν, θα βρουν Μαραθώνες” και άλλες παρόμοιες μεγαλόστομες αρλούμπες, καθ’ ην στιγμήν οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις στα νησιά μας και δεν τολμούν να ρίξουν ούτε ένα drone, τι περιμένεις; Όπου πάει και σε κομματικές εκδηλώσεις, φορά την στολή με δέκα κιλά παράσημα, που αναρωτιέμαι πού και γιατί τα πήρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα