Μαριούπολη: Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν -Η απόλυτη καταστροφή σε νέες δορυφορικές εικόνες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν στη Μαριούπολη © Maxar Technologies via AP
30/03/2022  09:32
Το μέγεθος της καταστροφής στη Μαριούπολη από τη ρωσική επιθετικότητα δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Μαριούπολης έχουν εξαλειφθεί, ένα επίπεδο καταστροφής που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στην πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας.

Δορυφορική εικόνα από τη Maxar Technologies δείχνει σπίτια και κτίρια πριν από την επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, στις 21 Ιουνίου 2021 © Maxar Technologies via AP

Kατεστραμμένα σπίτια και κτίρια στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 © Maxar Technologies via AP
Με τις επικοινωνίες εντός και εκτός Μαριούπολης ναι είναι ανύπαρκτες, οι νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies, είναι η πρώτη οπτική ενημέρωση των τελευταίων ημερών που δεν προέρχονται από τη ρωσική προπαγάνδα. Όπως επισημαίνει μάλιστα το CNN, οι εικόνες επιβεβαιώνουν τα δορυφορικά δεδομένα που έχει λάβει η NASA από αισθητήρες, δηλαδή δεκάδες εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη.

Η περιοχή ακριβώς ανατολικά του βομβαρδισμένου θεάτρου – όπου οι αρχές πιστεύουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική επίθεση – είναι ερειπωμένη. Σε μια δορυφορική εικόνα, οι στέγες είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές σχεδόν σε κάθε κτίριο.


Καταστροφές στο θέατρο της Μαριούπολης και τα γύρω κτίρια © Maxar Technologies via AP


© Maxar Technologies via AP
Στην ανατολική Μαριούπολη, μια άλλη κατοικημένη περιοχή έχει υποστεί παρόμοια καταστροφή. Κάθε σπίτι που περιβάλλει δύο ξεχωριστά συγκροτήματα διαμερισμάτων είναι κατεστραμμένο.


© Maxar Technologies via AP
Ένα άλλο μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων στη νοτιοανατολική Μαριούπολη, κοντά στο εργοστάσιο σιδηρουργίας και χάλυβα Azovstal, καταστράφηκε. Το CNN επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι ρωσικά στρατεύματα και Τσετσένοι μαχητές δραστηριοποιούνται κοντά σε αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης ότι μετά τη σφαγή στη Μαριούπολη υπάρχουν ακόμα επιζώντες.

Έξω από το σούπερ μάρκετ Metro στη δυτική Μαριούπολη, εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονται να έχουν σχηματίσει σε ουρές, περιμένοντας να μπουν στο κτίριο, η οροφή του οποίου έχει τρύπες από στρατιωτικά χτυπήματα.


© Maxar Technologies via AP
Σημειώνεται άλλωστε ότι ο δήμαρχος της Μαριούπολης εκτίμησε ότι μέχρι τη Δευτέρα παρέμεναν στην πόλη έως και 160.000 άνθρωποι.

Ακριβώς βορειοανατολικά της πόλης, φαίνονται ρωσικές στρατιωτικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων που είναι σταθμευμένα ακριβώς δίπλα σε σπίτια. Ρυμουλκούμενες θέσεις πυροβολικού φαίνονται ακριβώς βορειοανατολικά αυτών των οχημάτων.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα