Μήπως να εξεταστεί το F-22, μαζί με το F-35; Τι ανάγκασε τον Καραμανλή να φύγει απο το ΝΑΤΟ. Απόρρητο έγγραφο.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

του Αιρετικού

Από ό,τι φαίνεται η Πολεμική Αεροπορία έχει αποφασίσει [ή της έχουν αποφασίσει] να αποκτήσει δύο μοίρες F-35 … όμως το F-35 δεν μπορεί να εξασφαλίσει ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Το F-22 σχεδιάστηκε ως Mαχητικό Yπεροχής. (Air Superiority)
Δεν υπάρχει καλύτερο μαχητικό για Kυριαρχία στον Aέρα (Air Dominance) που να βρίσκεται, σήμερα σε υπηρεσία, απο καμία στρατιωτική δύναμη. Το Raptor στέκεται μόνο του ως το κορυφαίο. Αυτή δεν είναι μια διαπίστωση αμερικανικής υπερηφάνειας ή κάποια προπαγάνδα της αμυντικής βιομηχανίας. Το F-22 έχει ελαττώματα, έχει πτυχές που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και μέρη που μπορούν (και θα) βελτιωθούν. Αλλά, απλά, δεν υπάρχει τίποτα στον ουρανό σήμερα καλύτερο στην καταδίωξη και την επιτυχή επιτέλεση της αποστολής από το Raptor. Το Raptor περιλαμβάνει το F-35.
Τούτου δοθέντος [άνωθεν πολιτικός σχεδιασμός], τουλάχιστον ας ζητήσουμε η μία, απο τις δύο μοίρες που θα προμηθευθεί η ΠΑ να είναι επιπέδου AIR DOMINANCE ώστε ό,τι δεν μπορεί να κάνει το F-35 να κάνει το F-22 και αντιστρόφως!!!

Air dominance η air superiority είναι συγκριτικό χαρακτηριστικό για έναν τύπο που μπορεί να κυριαρχεί ποιοτικά και ποσοτικά από πλευράς όπλων και δυνατοτήτων, του αντιπάλου . Αν και οι δύο αντίπαλοι το έχουν δεν ισχύει το πλεονέκτημα, δεν είναι τυχαίο ότι ο όρος αποδίδεται παραδοσιακά στα αεροσκάφη που οι Αμερικανοί δεν αποδεσμεύουν για εξαγωγή. Όταν αποδεσμεύεται παύει να θεωρείται με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Σήμερα η Πολεμική Αεροπορία έχει sir superiority fighter (κύριο μαχητικό υπεροχής) το Rafale. Για πόσο, εξαρτάται από τις κινήσεις του αντιπάλου.

Το f22 και το f35 είναι αυτά που το 90 ήταν το f15 και το f16.

Οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να αντικατασταθεί το Raptor από το επόμενο μαχητικό αεροπορικής υπεροχής της Αμερικής μέχρι το 2030, [Ο Υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Frank Kendall ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα Next Generation Air Dominance (NGAD) προχωρά στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης με στόχο την τοποθέτηση του επόμενου μαχητικού αεροπορικής υπεροχής της Αμερικής μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει πολύ πιο γρήγορα από τα περισσότερα μαχητικά προγράμματα και υποδηλώνει ότι η προσπάθεια πρέπει να εξελίσσεται πολύ καλά, πολύ πιθανόν να συνηγορεί σε αυτή την προσέγγιση].

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι βρίσκεται στο τραπέζι το σενάριο η Τουρκία να εξαναγκαστεί να κάνει μία παύση από το στρατιωτικό (επιχειρησιακό) σκέλος του ΝΑΤΟ για μερικά χρόνια, δηλαδή να έχουμε ένα αντίστροφο 1974 [η απόφαση για απόσυρση από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας ελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974, από την οικουμενική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας διήρκεσε έξι χρόνια].

Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, της ενδεχόμενης αναστολής της συμμετοχής της στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, οι Τούρκοι μπορεί να υποστούν συνέπειες όπως αντίστοιχα είχε υποστεί η Ελλάδα το 1974. Γι αυτό μιλάμε για “Αντίστροφο 1974.

Η απόφαση για απόσυρση από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας ελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974, από την οικουμενική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πρόκειται για αντίδραση της ελληνικής πλευράς στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο.

Λέγεται πως εκείνο που εξόργισε τον Καραμανλή ήταν, μεταξύ άλλων, και το έγγραφο Λούνς που δημοσιεύουμε. Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στον Φάκελλο της Κύπρου της Κυπριακής Βουλής, όχι της Ελληνικής αλλά το περιεχόμενό του δεν επιβεβαιώθηκε.

 

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για εσάς κ. Αιρετικέ .και για τους άλλους φιλίστορες αναγνώστες των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ παραθέτω την ανακοίνωση της 14-8-1974 μετά την σύσκεψη στο Πεντάγωνο υπό την Προεδρία του αειμνήστου Κων/νου Καραμανλή , για να διαβάσουμε όλοι τι ανάγκασε τον Καραμανλή να φύγει από το ΝΑΤΟ στις 14 Αυγούστου 1974.
    ”Κατόπιν της αποδειχθείσης ανικανότητος της Ατλαντικής Συμμαχίας να αναχαιτίση την Τουρκίαν από του να δημιουργήση κατάστασιν συρράξεως μεταξύ των δύο συμμάχων , ο πρωθυπουργός κ .Καραμανλής έδωσεν εντολήν , όπως αι Ελληνικαί Ένοπλοι Δυνάμεις αποσυρθούν από την Συμμαχίαν του ΝΑΤΟ . Η Ελλάς θέλει παραμείνει μέλος της Συμμαχίας μόνον ως προς το πολιτικόν μέρος αυτής”.
    Υ.Γ Ελπίζω να μη χρειάζεται μετάφραση για όσους μεγάλωσαν και χρησιμοποιούν την μετά το 1981 δημοτική γλώσσα , που κατήργησε τα επιρρήματα την γενική των τριτοκλήτων και επέβαλε το μονοτονικό , μάλλον για να μπορέσουν να καταλάβουν θέσεις στο Δημόσιο και οι τελευταίοι στις τάξεις των Γυμνασίων οπαδοί των ”δημοκρατικών” δυνάμεων-όπως και έγινε- και έχουμε της λαλιά και γραφή της Ελλάδας; ,πενταήμερη , κακά αντί κακώς κακώς.
    Τι και να ”φώναζε” ο Ελύτης ”την γλώσσαν μου έδωσαν ελληνικήν”.

  2. “Από ό,τι φαίνεται η Πολεμική Αεροπορία έχει αποφασίσει [ή της έχουν αποφασίσει] να αποκτήσει δύο μοίρες F-35 … όμως το F-35 δεν μπορεί να εξασφαλίσει ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ”

    Τίποτε δεν μπορεί να εξασφαλίσει αεροπορική, ή άλλη κυριαρχία σε μία χώρα, η οποία κυβερνάται από ψοφοδεείς πολιτικούς, οι οποίοι εμπνέουν μόνον ηττοπάθεια στον λαό της. Με την συμπλήρωση 27 ετών από την αποφράδα νύχτα των Ιμίων, καλό θα είναι να δούμε πόση ζημιά μάς έχει κάμει μέχρι σήμερα η πολιτική αυτή. Οι υπερπτήσεις συνεχίζονται κανονικότατα, παρά τις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις τού γόνου από το βήμα τού Κογκρέσου και αλλού, ότι αυτές δεν θα γίνουν εφ’ εξής ανεκτές (sic).

    H εξαετής απόσυρση τής χώρας μας από το στρατιωτικό σκέλος τού ΝΑΤΟ, υπήρξε κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία θα μπορούσε να μάς είχε στοιχίσει ακριβά, αν η Τουρκία έβαζε βέτο στην επάνοδό μας σ’ αυτό. Επιπλέον, μέσα στα 6 αυτά χρόνια, το ΝΑΤΟ ανέθεσε στην Τουρκία την φύλαξη τού εναερίου και θαλασσίου χώρου στο Αιγαίο. Πήγε να μιμηθεί ο Καραμανλής τον Ντε Γκώλλ, χωρίς να έχει το ανάστημά του. Φτηνά την γλυτώσαμε τότε.

  3. Όταν γράφεται στην ανακοίνωση η αιτία της αποχωρήσεως των Ενόπλων μας Δυνάμεων από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ουδείς εχέφρων συμπεραίνει ότι έγινε για εντυπωσιασμό και από ποιόν ,τον Καραμανλή με τα μεγάλα φρύδια και άλλα εις -ίδια .
    Τα γράφουμε για όσους δεν τον γνώρισαν .

    • Και τι ακριβώς πετύχαμε με την αποχώρηση, εκτός τού να θέσομε την χώρα στους κινδύνους που έγραψα και να δώσομε το πλεονέκτημα ελέγχου στην Τουρκία; Αν δεν μπορείς/θέλεις να απαντήσεις επί τής ουσίας, μην απαντάς. Τα αρχίδια είναι γι αυτούς που τα έχουν και όχι για να τα γράφεις.

  4. Ευχαριστώ που φύγατε από την θέση ότι η κίνηση έγινε για εντυπωσιασμό -κάτι είναι και αυτό.
    Οι νεότεροι ας ξαναδιαβάσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Καραμανλή από το 1955-1980 και εσείς -και αυτοί-την ομιλία του κ. Κοττάκη στην Φλώρινα κατά την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του. Την γράφει η ΕΣΤΙΑ.

    • Καθόλου δεν έφυγα από την θέση, ότι έκαμε κίνηση εντυπωσιασμού. Πού το είδες αυτό; Ο Καραμανλής μπορεί στην εσωτερική πολιτική να έκαμε κάποια πράγματα, αλλά από εξωτερική πολιτική δεν σκάμπαζε τίποτε.

      Ρώτησα παραπάνω “Και τι ακριβώς πετύχαμε με την αποχώρηση, εκτός τού να θέσομε την χώρα στους κινδύνους που έγραψα και να δώσομε το πλεονέκτημα ελέγχου στην Τουρκία;”, αλλά κάνεις τον ψόφιο κοριό.

  5. Στην πρώτη σας απάντηση παραλείψατε ότι ήταν κίνηση εντυπωσιασμού , που σημαίνει ότι εντάξει δεν ήταν κίνηση εντυπωσιασμού ,αλλά επανήλθατε μόνο με το ΄΄τι ακριβώς πετύχαμε;;;”.
    Πετύχαμε να ξαναελέγχουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο του Αιγαίου και καθημερινώς κάνουν οι αεροπόροι μας αερομαχίες στα όριά του με τα τουρκικά αεροπλάνα .
    Αυτά μόνο οι Καραμανλήδες τα πετυχαίνουν , ενώ οι άλλοι ”πετυχαίνουν” τα Ίμια κλπ και τις Πρέσπες ,το καμάρι του κ. Τσίπρα.
    Θα γράψω τώρα κάτι που κατάλαβα εξαρχής. Είστε φίλος όσων είναι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας, των Καραμανλήδων και του κ. Μητσοτάκη ,αλλά είστε και απογοητευμένος από όλους τους άλλους και το ”παίζετε ακομμάτιστος” . Να είστε καλά.
    ΥΓ. Διαβάσατε την ομιλία του κ. Κοττάκη στην Φλώρινα;; Γράψτε τις εντυπώσεις σας .

    • Ό,τι τού φανεί τού Λωλοστεφανή 🙂 🙂 Εξαγωγή συμπερασμάτων επιβεβαιώνουσα το ρηθέν υπό Αλέξη Ζορμπά: “Από τον πισινό τής μυλωνούς γυρεύεις ορθογραφία;” 🙂 🙂

  6. Αγαπητέ κ. Επισκέπτα ”σε μεγάλωσα” εδώ και 10 χρόνια και σε ”διαβάζω” όσο και να κρύβεσαι και λυπάμαι που εκτίθεσαι ως χυδαίος υβριστή μου στις χιλιάδες αναγνωστών των Ανιχνεύσεων . Στο διαδίκτυο κανένας δεν λογοκρίνεται . Συνέχισε αν αυτό σε ηρεμεί και σε ευχαριστώ που με διαβάζεις και μαθαίνεις αυτά που δεν ήξερες , λόγω περιορισμένων γνώσεων σου και εμπειριών.
    ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.,ΚΟΤΤΑΚΗ-ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ- ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

  7. Μια υπενθύμιση. Το F-22 είναι τόσο προηγμένο που οι Ηνωμένες Πολιτείες ΔΕΝ το εξάγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα