Λίγοι χρωστούν πολλά. Πολλοί όμως κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 Το Ελληνικό Κράτος για να συντηρήσει τον πανάκριβο και αναποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας του, κατάσχει περιουσίες. Επιδίδεται σε πογκρόμ διωγμών επί δικαίων και αδίκων.

Θυμωμένο, κουρασμένο και ανίκανο να εντοπίσει τους πραγματικούς επαγγελματίες φοροφυγάδες, το Ελληνικό Κράτος τιμωρεί συλλήβδην όλους τους Έλληνες που δεν μπορούν, δεν θέλουν ή αποφεύγουν επίτηδες να πληρώσουν φόρους, εισφορές, χαράτσια και υποχρεώσεις.

Κάθε μέρα στην Ελλάδα, της “Πρώτη Φορά Αριστερά” Κυβέρνησης, πραγματοποιούνται περίπου 1.000 «παρεμβάσεις είσπραξης έναντι οφειλών». Στο τέλος Ιουνίου τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είχαν πραγματοποιηθεί 951.113 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο επισήμως ανέρχονται σε 95 δις Ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών ωστόσο θεωρεί μόνον τα 20 δις Ευρώ πιθανώς εισπράξιμα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πήρε εντολή και φαίνεται πλέον αποφασισμένη να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 20 δις Ευρώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από τα περίπου 14.500.000 ΑΦΜ που είναι ενεργά σήμερα στην ελληνική οικονομία (ιδιώτες φορολογούμενοι και επιχειρήσεις), τα περίπου 4.000.000 ΑΦΜ είναι στο «κόκκινο» δηλαδή χρωστούν λεφτά στο Δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι αργά ή γρήγορα θα δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει –κυριολεκτικά- με αυτόματες διαδικασίες με εντολή της ΑΑΔΕ.

Αυτή όμως είναι μόνον η αρχή. Η ΑΑΔΕ θα κατάσχει ό,τι βρίσκει, ό,τι βλέπει, ό,που εντοπίζει περιουσιακά στοιχεία οφειλετών ανεξαρτήτως οικονομικών, κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων.

Δεν υπάρχει δίκαιο ή άδικο, δεν αξιολογείται το σωστό ή το λάθος. Το Κράτος πρέπει να εισπράξει και δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Απέναντι σ’ αυτή την ζούγκλα των κατασχέσεων οι νομοταγείς φορολογούμενοι, αυτοί που δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην φοροεισπρακτική μανία του Κράτους, διαθέτουν μόνο 5 συγκεκριμένα εργαλεία για να αμυνθούν:

  1. Ρύθμιση οφειλών
  2. Δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού
  3. Πληρωμή χρεών με… έναντι
  4. Πώληση ακινήτου
  5. Διαπραγμάτευση με τον Έφορο

Λίγοι χρωστούν πολλά. Πολλοί όμως κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα