Πρωτοτυπία Νο 5

Ανικανότητα με ISO

Γράφει ο

Νίκος Σκιαδάς

Ανχης εα. Ειδ. Δυνάμεων

Για όσους έχουν ενασχόληση με τις ISO διαδικασίες και έχουν διαβάσει αρκετά για την εξέλιξή τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι, αυτές ξεκίνησαν από τον αμερικανικό στρατό στον Β΄ ΠΠ, για λόγους διασφάλισης της ποιότητας των παραγομένων «κρίσιμων συσκευών», που σχετίζονταν κυρίως με εκρηκτικές ύλες. Η λέξη μάλιστα ISO προέχεται από την ελληνική «ίσο» και καταδεικνύει ότι προϊόντα που παράγονται με διαδικασίες ISO είναι ίσα, ίδια δηλαδή και έχουν ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

Ότι κατάφερε ο αμερικανικός στρατός την δεκαετία του 1940, εμείς ακόμα στον ελληνικό στρατό δεν το έχουμε καταφέρει και μάλιστα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δηλώνει υπερήφανη για τις επιλογές της. Ποιο είναι αυτό όμως για το οποίο δεν έχουμε βρει το ISO και εξακολουθούμε να παράγουμε «άνισα προϊόντα»;

Κάθε χρόνο είναι γνωστό ότι, εντός του Α΄ τριμήνου πραγματοποιούνται οι κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών, ώστε να αναδειχθεί η σύνθεση της νέας ηγεσίας που θα καθοδηγήσει το στρατό, στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του. Αποτέλεσμα των κρίσεων είναι, οι προαγωγές ταξιαρχών και υποστρατήγων σε υψηλότερο βαθμό, αλλά και οι ταυτόχρονες αποστρατείες όσων ολοκλήρωσαν το έργο τους (αντιστράτηγοι) ή κρίθηκαν κατώτεροι των υπολοίπων που προήχθησαν (ταξίαρχοι, υποστράτηγοι). Πάντα βέβαια υπάρχουν και οι «σε αναμονή», που είναι όλοι όσοι κρίθηκαν παραμένοντες στον κατέχοντα βαθμό. Τι γίνεται όμως με όσους αποστρατεύονται;

Το σύνηθες και επαναλαμβανόμενο γεγονός για πολλά έτη είναι, οι αποστρατευθέντες Αξκοί να προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια, στα οποία με κατάδειξη της κατωτερότητας των προσόντων ενός εκ των προαχθέντων Αξκών έναντι αυτών που αποστρατεύτηκαν, επέρχεται ως αποτέλεσμα η δικαίωση και η άμεση προαγωγή όσων προσέφυγαν κατά της κρίσης που τους αποστράτευσε. Τελικό αποτέλεσμα, η δημιουργία διμοιριών αντιστράτηγων που δικαιώνονται και εκτός του νέου βαθμού τους λαμβάνουν αποζημιώσεις (λόγω υψηλού δικαστικού επιτοκίου) που επιβαρύνουν αδίκως τον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό.

Αντί λοιπόν το ΣΑΓΕ, ο υφυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να ντρέπονται και να προσπαθούν να κάνουν ένα δικαιότερο, πιο αξιοκρατικό και πιο πρακτικό σύστημα κρίσεων και προαγωγών, διατηρούν το υπάρχον αναξιοκρατικό και απαράδεκτο σύστημα που εξυπηρετεί και προάγει κυρίως κακές πολιτικές βουλήσεις και επιθυμίες του ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ αδιαφορώντας για το ράπισμα που δέχονται ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ από τα ελληνικά δικαστήρια και ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που επιφέρουν στον προϋπολογισμό και εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών.

Είναι γνωστό βέβαια ότι, έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος, ευσυνειδησίας, αξιοκρατίας και αγάπης για ένα καλύτερο στράτευμα από τους περισσότερους υψηλά ιστάμενους ανώτατους Αξκούς, που έχουν μετατραπεί σε πολιτικά φερέφωνα και μικροεξυπηρετητές πολιτικών σκοπιμοτήτων. 

Το πιο ενδιαφέρον στην όλη κατάσταση είναι ότι, ο ΥΠΕΘΑ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και όπως αναγράφεται στην προσωπική του ιστοσελίδα «… Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή» και εκ του άνωθεν περιγραφόμενου αποτελέσματος έχει ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ή ΧΑΣΟΔΙΚΙΑ ΣΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ!!!

Οπότε ας τους ευχηθούμε ολόψυχα, άντε και του χρόνου με νέες μεγαλύτερες αποτυχίες και μην διστάσετε κάντε και ανθυπολοχαγό σε αντιστράτηγο, για να βελτιώσετε τον προσωπικό σας δείκτη ανεπάρκειας και να πάρετε το πολυπόθητο ISO ανικανότητας!!!     

   ΥΓ1.: Ο φετινός Παρμενίων δεν είχε ασκούμενους εθνοφύλακες ή επίστρατους, όπως θα έπρεπε, με ποσότητα ικανή για εξαγωγή συμπερασμάτων (εξαίρεση το ΤΕΘ Αλεξ/πολης), γιατί φοβήθηκαν μήπως ο COVID που είχε αποκοιμηθεί με τα άσματα του Θεοδωράκη καθ’ όλη τη διάρκεια της προσκυνήσεως και ταφής του, ξυπνήσει από τις βολές και χτυπήσει το στράτευμα θανάσιμα!!! 

  ΥΓ2.: Το σκηνικό που στήθηκε στο παρατηρητήριο κατά την Τελική Φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ-21» στα πλαίσια της Παρμενίων-2021 ήταν «σοκ και δέος», όχι για τις επιτυχίες των βολών που είναι δεδομένες λόγω ποιότητας όλων των στελεχών, όσο λόγω των προβολέων φωτισμού του παρατηρητηρίου αλλά και του συνόλου του χολυγουντιανού σκηνικού (θεατρικές σκαλωσιές, μόνιτορ, επαγγελματικά συστήματα προβολέων φωτισμού και ηχητικής κάλυψης, φουαγιέ, κυλικείο) που στήθηκε για να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους. Τώρα οι νέες παραγωγές ταινιών στη Θεσσαλονίκη με Άντι Γκαρσία, Τζέισον Στέιθαμ, Μέγκαν Φοξ, αλλά και Σιλβέστερ Σταλόνε τον Οκτώβριο έχουν συγκεκριμένο πήχη να ξεπεράσουν αν στοχεύουν σε ΟΣΚΑΡ, γιατί αλλιώς … The Oscar Goes to Hellenic Mil Geetha!!!

ΥΓ3.: Το ΟΣΚΑΡ ανικανότητας το έχουν σίγουρο μετά την τελευταία επιλογή όχι ενός τύπου τυφεκίου αλλά 2 με ενδεχόμενο να γίνουν και 3. Οπότε αν κάποιο στέλεχος καταφέρει και κάνει log book με ικανοποιητικές επιδόσεις σε ένα τύπο τυφεκίου στην επόμενη μετάθεση φτου και από την αρχή. Μάλλον είχε κατά νου την «δια βίου μάθηση» ο εμπνευστής αλλά τελικά κατάφερε να γίνει παγκόσμιο ρεντίκολο και να πάρει το ISO ανικανότητας. 

ΥΓ4.: Από πηγή Α1 έμαθα ότι όλοι είναι τόσο σίγουροι ότι ο Μακρόν θα μας σώσει από κάθε κακό που μπορεί να μας συμβεί που στις βραχονησίδες θα πηγαίνουν ομαδάρχες επικεφαλής μόνο οι γνωρίζοντες Γαλλικά ώστε αν έχουμε καμμιά παραβίαση να καλέσουν άμεσα τον Μακρόν να επέμβει γιατί έτσι υπογράψαμε και τηρούνται κατά γράμμα αυτές οι διεθνείς συμφωνίες. 

ΥΓ5.: Πόσο άτυχος ήταν ο περήφανος Αξκός Κολοκούρης Κων/νος, Λοχαγός του 521 ΤΠ/Ν που έριξε με αντιαρματικό STRIM (Γαλλικό οπλικό σύστημα) στο τουρκικό υποβρύχιο που παραβίαζε κανόνες ασφαλούς διέλευσης και χωρικών υδάτων, πλησίον του Φαρμακονησίου. Αν το συμβάν γινόταν τώρα, μετά την συμφωνία με τους Γάλλους, αντί να αποστρατευτεί με ύπουλο πολιτικοστρατιωτικό τέχνασμα, θα γευμάτιζε στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων με Εμανουέλ Ζαν-Μισέλ Φρεντερίκ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ και μπορεί να γινόταν και Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο πάντα αισιόδοξος, ami de la France et Bœuf bourguignon,

Νίκος Σκιαδάς

Ανχης εα. Ειδ. Δυνάμεων

https://www.militaire.gr/kriseis-anotaton-quot-psachnoyme-akomi-to-iso-quot-nikos-skiadas/