ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχουμε λόγους να μη πιστεύουμε πως το ελληνικό ΥΠΕΞ με τους έμπειρους διπλωμάτες ”καραδοκεί” για τα συμβαίνοντα στην Παραευξείνια περιοχή ,αλλά κάνει και ”δεν χώνεται” γιατί γνωρίζει πως υπάρχει και η παροιμία
    ” όταν μαλώνουν οι ελέφαντες στον βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια και εκτός βάλτου το γρασίδι ”.

    • Αντιθέτως έχουμε άπειρους λόγους να πιστεύουμε ότι το υπεξ παρά την ύπαρξη έμπειρων διπλωματών δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να ωφελεί την χώρα παρά μόνο να περιμένει οδηγίες από Αμερική ασχέτως αν συμφέρουν την χώρα

      • Εγώ εκτιμώ -ούτε και εσείς έχετε πληροφορίες από μέσα-ότι διαχρονικά πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ συνυπολογίζουν τις λογικές αλλά και παράλογες κινήσεις των γεωπολιτικών ”ελεφάντων”, αλλά εντολές δεν παίρνουν (έχουμε βέβαια τρείς πασίγνωστες εξαιρέσεις , η μία για την Ενδιάμεση Συμφωνία με την ΦΥΡΟΜ το 1995, η άλλη στα Ίμια το 1996 και η τρίτη για τις Πρέσπες το 2017 ) από την Αμερική , στην οποίαν πάντως σε θέματα του ΝΑΤΟ και η Γερμανία ”κάθεται προσοχή”.
        Να μη θυμηθούμε και δυο αρνήσεις τους ,
        μια το 1993 (όταν και προαναγγέλθηκαν εκλογές από τον Μάϊο για τον Σεπτέμβριο και έγιναν- μετά την τυχαία χρονικώς τον Σεπτέμβριο- αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία του ”Σαμαρικού” κυρίου Σιμπιλίδη ) και η άλλη το 2008 στο Βουκουρέστι ,το οποίο ”πληρώσαμε ακριβά” ΜΕΤΑ μέχρι το 2019.
        ΑΦΟΥ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ;;;.

      • @ Anonymous October 1, 2023 At 9:59 pm

        Το ΥΠΕΞ, τουλάχιστον από το 2019, είναι σε αχρηστία. Η “εξωτερική πολιτική” (ο Θεός να την κάμει)(*) ασκείται από τον π/θ και τούς προσωπικούς του συμβούλους, τη βοηθεία τού ΕΛΙΑΜΕΠ.

        (*) Ως “εξωτερική πολιτική” νοείται η καλή εκτέλεση των έξωθεν εντολών.

  2. Και ένας άλλος παραλληλισμός. Νομίζω ότι αυτός με την Κύπρο δεν είναι ο κυρίαρχος. Κυρίαρχος είναι αυτός που αφορά την Β. Ήπειρο μετά την κατάρρευση του Αλία όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε διακηρύξει την αρχή των ομοειδών περιπτώσεων μεταξύ Κοσόβου και Β. Ηπείρου. Το καθεστώς δηλαδή που θα ίσχυε για το Κόσοβο να ισχύσει και για την Β. Ήπειρο. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ανεξαρτησία της β. Ηπείρου αλλά σε αυτονομία για να διασωθεί και η μειονότητα και να έχουμε εθνικά ερείσματα εκεί που τώρα έχουν συρρικνωθεί στο αν ο Μπελέης είναι φυλακή ή όχι. Οι ευκαιρίες για την αυτονομία της Β. Ηπείρου ήταν πάρα πολλές. Όμως όταν είσαι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας αυτά παθαίνεις, άλλοι αποφασίζουν πόσο θα συρρικνωθείς. Σκέπτομαι εκείνο το σενάριο του ΝΑΤΟ που δημοσίευσε ΤΟ ΒΗΜΑ στις 15/10/1995 και με πιάνει κρύος ιδρώτας.
    Όσο για την Αρμενία να θυμίσω την δολοφονική επίθεση ενόπλων στο Κοινοβούλιο το 1999 που δολοφόνησαν τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους αξιωματούχους. Δύσκολη περιοχή ο Καύκασος και απρόβλεπτη.

  3. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνικό υπεξ που να εργάζεται πρωτίστως για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για τα συμφέροντα των συμμάχων μας, δυστυχως

  4. “το μεγάλο διακύβευμα τώρα είναι ο περίφημος διάδρομος του Ζανγκεζούρ, μια στενή λωρίδα γης στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν την οποία θέλουν να αποσπάσουν οι Αζέροι από τους Αρμένιους για να επικοινωνεί το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχτσιβάν, μια αυτόνομη αζερική οντότητα δυτικά της Αρμενίας. Η επικοινωνία σήμερα γίνεται μέσω Ιράν.”: ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΡΜΕΝΙΑ.

  5. Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη βοηθιέται από την ΜΗΚΥΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ;;;.
    Προφανώς πιστεύουν ότι ”πετάει ο γάϊδαρος ,πετάει” .
    Αλλά δεν πετάει .

    • Γιατί με αναγκάζεις να επανέρχομαι σε πράγματα γνωστά;

      <a href=Είναι επίσης απορίας άξιον πώς το Μέγαρο Μαξίμου, από τη βάση έως την κορυφή, όχι μόνο αποδέχεται τις υπηρεσίες μελών του ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά δείχνει να τις ακολουθεί και να επιβραβεύει τα στελέχη του, είτε με την τοποθέτησή τους δίπλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είτε προτείνοντάς τους για κρίσιμες θέσεις σε παγκόσμιους οργανισμούς.

      “Είναι πρόσφατα και τα δύο παραδείγματα. Θάνος Ντόκος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, και Ελένη Παναγιωταρέα (ναι, η κόρη της Αννας Παναγιωταρέα), που την πρότεινε ο Μητσοτάκης να πάρει τη θέση του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.” (πηγή).

      ΝΕΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

      “Είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λουκάς Τσούκαλης (2001-σήμερα). Η φράση προέρχεται από επίσημη ανακοίνωσή του. Ο προηγούμενος διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Θάνος Ντόκος (2006-19) είχε τοποθετηθεί σύμβουλος του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές. Παραιτήθηκε όμως πέρυσι (4.2.2020) επειδή οι δηλώσεις του κρίθηκαν φιλοτουρκικές, καθώς και ότι υπονόμευαν την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός μετά από μερικούς μήνες, αντί να κάνει δεκτή την παραίτηση, τον προήγαγε σε ύψιστο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας (13.10.2020)!” (πηγή)

      Πού βρίσκεις το απίθανο, αφού μέντορας τού Μητσοτάκη είναι ο Σημίτης, επί των ημερών τού οποίου ανδρώθηκε το ΕΛΙΑΜΕΠ;

      Το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν είναι ΜΚΟ, αλλά “ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988”.

      • Και οι δυο έχουμε -πια- την καλημέρα μας- (χωρίς τις βρισιές σας), αλλά διαφωνούμε κάθετα σχεδόν. Γιατί αυτό αποκλείετε να συμβαίνει και στις σχέσεις κυβέρνησης με όλους τους θεσμικούς ή μη θεσμικούς συμβούλους της;;;.
        Όντας εκτός της Παραταξιακής νοοτροπίας νομίζετε ότι οι συνομιλητές με τις κυβερνήσεις της την επηρεάζουν ;;;.
        Εάν συνέβαινε αυτό θα είχε η Νέα Δημοκρατία μετακινηθεί και σε εσωτερικά και εξωτερικά κυρίως θέματα προς τις επί 40ετία Αριστερές-”προοδευτικές”-τριτοκοσμικές θέσεις ,ενώ συμβαίνει το αντίθετο .Όλοι όσοι ήταν αντίθετοι για την είσοδό μας στην ΕΟΚ τώρα πια είναι ”βασιλικότεροι” της Νέας Δημοκρατίας (μέχρι και ο κύριος Τσίπρας καταχειροκροτεί ) και όσα κυβερνητικά ή άλλα στελέχη δεν ξεκίνησαν από την Νέα Δημοκρατία έγιναν ”Καραμανλικοί” ,επειδή ο Καραμανλής καθόρισε το ευρωπαϊκό μας μέλλον, άλλο από το οποίο δεν υπάρχει . ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΕΙΣΑ ,ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ”ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ” ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ.

        • Ανούσιες φλυαρίες, που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Ζήτησες μία απόδειξη και σού την έδωσα.-

          • Σας το προανήγγειλα ότι δεν σας έπεισα.
            Στο θέμα είναι -όσα έγραψα-αλλά η αποδοχή των λογικών απόψεών μου θα ακυρώσει το πεντάχρονο στόρι σας ΚΑΙ γιαυτήν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
            Μένετε και εμμένετε-χαίρετε. ΤΕΛΟΣ .

      • Συμφωνώ με τον Επισκέπτη. Ο Τσίπρας καταχειροκροτεί για η ΕΕ του σήμερα δεν είναι παρά μία ενωση Ολοκληρωτισμού που προωθεί την ανωμαλία και το πάρα φυσιν και τον εκφυλισμό πλήρως υποταγμενη στην γνωστή ινδιάνικη φυλή. Το ελιαμεπ είναι το βαθύ κράτος όσον αφορά τα των εξωτερικών και ίσως όχι μονο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα