ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.-ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Απο τις συγκεχυμένες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες η Ρωσία βομβάρδισε συνειδητά την ελληνική αποστολή στην Οδησσό, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Είναι μια καταδικαστέα ενέργεια της Ρωσίας να χτυπά επίσημες αποστολές και δείχνει την διαρκή και ακραία επιθετικότητά της.
Η στάση του κ. Μητσοτάκη στον πόλεμο έγινε αντικείμενο κριτικής απο την στήλη αλλά αυτήν την στιγμή, μέχρι της επιστροφής του, δεν θα σχολιάσουμε περισσότερα.
Θα επισημάνουμε μόνο το εξής: η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της αποτελούν, πλέον, εχθρό της Ρωσίας όπως ευλόγως, συνάγεται απο τον βομβαρδισμό της αποστολής.
Αυτό πέραν της διακινδύνευσης της ζωής των φυσικών προσώπων, δείχνει πόσο τραγικά άσχημες είναι οι σχέσεις των δύο χωρών.
Αντιλαμβανόμασταν ότι ήταν κακές. Αλλά να έχουν φθάσει μέχρι του σημείου να επιδιώκεται η φυσική εξόντωση του πρωθυπουργού της χώρας, μας ήταν αδιανόητο.
Η εξωτερική πολιτική, ιδιαιτέρως σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις, είναι αντικείμενο λεπτών, σύνθετων και ευφυών κινήσεων, χαρακτηριστικά που λείπουν πλήρως και απο τον κ. Μητσοτάκη και απο το κυβερνητικό επιτελείο του.
Χρειάζεται προσοχή και εμπλοκή σε διεθνείς υποθέσεις μέχρι του σημείου που έχει τις δυντότητες η χώρα. Και απο πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και απο το εκτόπισμά της.
 Ξυπόλυτοι και Πρωτοπαλίκαρα δεν γίνεται.
spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προειδοποίηση ήταν… η ρωσική επίθεση θα μπορούσε εύκολα να πετύχαινε “διάνα” αλλά σκοπός της δεν ήταν η φυσική εξόντωση του επηρμένου Έλληνα ηγετίσκου… φυσικά ο υιός του Αποστάτη δεν θα παύσει να ενεργεί ως his master’s voice. Ας σκεφτούν σοβαρά οι Έλληνες ψηφοφόροι να τον στείλουν στα σκουπίδια της Ιστορίας, όπου δικαιωματικά και ανήκει.

  2. Αν ήθελαν να τον εξαφανίσουν θα το έκαναν.
    Αλλά δυστυχώς θα την πληρώσει η Ελλάδα.

  3. Συγκεχυμένες όντως οι πληροφορίες, αλλά μού φαίνεται εντελώς απίθανο ν’ ασχοληθεί η Ρωσσία μ’ έναν ασήμαντο πολιτικάντη, όπως τον π/θ τής Ελλάδος, έστω και αν την αντιστρατεύεται, έχοντας γίνει βασιλικότερος τού βασιλέως. Δεν νομίζω να ενδιαφέρθηκε καν για την παρουσία του στην Ουκρανία. Το χτύπημα ήταν μάλλον ένα από τα πολλά “τυφλά”, που κάνουν οι Ρώσσοι. Ήταν 150μ μακριά από την αποστολή.

  4. Μα δεν ξεχωρίζει η Ελλάδα στην πολιτική της έναντι της Ρωσίας.
    Και οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετοι με την από 2ετίας πολιτική της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας .Και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
    Πως να δικαιολογήσουμε στρατιωτική επέμβαση σε άλλο κράτος κατά παραβίαση βασικών άρθρων του Κανονισμού του ΟΗΕ και μάλιστα όταν έχουμε την 50ετή κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου μετά από την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας;;;.
    ΚΑΙ πως και γιατί κατόπιν των ανωτέρω να διαφωνήσουμε με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε ;;;.
    Μήπως επειδή είμαστε ομόδοξοι με την Ρωσία -τώρα μάλιστα που στην Πατρίδα μας δεν πολυτιμάμε την Χριστιανική μας Ορθοδοξία- και η Ρωσία υποβλέπει το Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο;;;.
    Ίσως η Ρωσία ,με την οποίαν είχαμε καλές σχέσεις μια 10ετία -όπως και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση-νόμιζε ναρκισσιστικά ότι θα την υποληπτόμαστε ό,τι και να κάνει.
    Αλλά η Ρωσία δεν μας πρόσεξε ανέκαθεν -υποστήριξε στον Μεσοπόλεμο την απόσχιση και κομμουνιστοποίησή της Μακεδονίας και Θράκης μας και στην 10ετία του 1940 μας κατέστρεψε με τον αναίτιο μετά την Γιάλτα ”εμφύλιο” πόλεμο .
    Τα παλιά της -που και αυτά δεν είναι φιλελληνικά-”ας παν στην ευχή.”

      • Ε… καλά τώρα . Διαβάστε και νεότερα βιβλία -τα Εμφύλια Πάθη ας πούμε-, αλλά και αν δεχθούμε την άποψη σας και όλων των αντιστασιακών της Κατοχής, αφού το 1945 ο ”πατερούλης” Στάλιν υπέγραψε το 90/10 στην Γιάλτα με τους Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ ,γιατί το 1946 το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη, αντί να συμμετάσχει στις εκλογές με απλή αναλογική ξεκίνησε από το Λιτόχωρο τον 3ο γύρο καταλήψεως της εξουσίας για να κάνει την Ελλάδα κομμουνιστική και να χαρίσει Μακεδονία και Θράκη στην Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία του Γκιόργκι Δημητρώφ ;;;.
        ΤΟ ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΚΕ -ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ-ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ , ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ-ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ελληνιστί-ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ .
        Μη κοιτάμε το 1989 που η Δεξιά ”επέβαλε” όπως πάντα την συμφιλίωση για τις νέες γενιές.
        Να συμφωνήσουμε επιτέλους . Συμφιλίωση -έστω και χωρίς μετάνοια -,αλλά όχι λήθη της Ιστορίας και των νέων που με το εθνόσημο θυσιάστηκαν τότε .

  5. Καταδικαστέα ή όχι, η εικόνα που βγαίνει είναι ενός ασήμαντου φουκαρα πολιτικού, δίπλα σε μια άλλη πολιτική μαριονετα που τους πετάνε βόμβες για πλάκα. Σαν τις ταινίες γουέστερν όπου οι πιστολέρο πυροβολούν και οι Μητσοτάκηδες “χορεύουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα