Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τις τακτικές του Ταγίπ Ερντογάν για απόσπαση παραχωρήσεων και εκμετάλλευση κρίσεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρο του Jared Malsin με τίτλο Turkey’s Erdogan Capitalizes on Ukraine Crisis as Grip at Home Wavers για τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan να εκμεταλλεύεται κρίσεις, για να αποσπά όποιες παραχωρήσεις μπορεί από όλες τις πλευρές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί τις παγκόσμιες επιπτώσεις της εισβολής στην Ουκρανία, ούτως ώστε να αποσπάσει παραχωρήσεις από τη Δύση και τη Μόσχα και να επιτύχει κάποιους από τους πάγιους στόχους της Τουρκίας, αναφέρει εισαγωγικά ο αρθρογράφος.

 Ο τούρκος Πρόεδρος μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ με τον ισχυρισμό ότι φιλοξενούν κούρδους ακτιβιστές, τους οποίους αντιμάχεται η Τουρκία.

Παράλληλα, ο Erdogan προσπαθεί να εξασφαλίσει πιθανόν και με την βοήθεια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, διόδους για τα πλοία που μεταφέρουν σιτάρι και τρόφιμα από την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή και παρά τις αμερικανικές ενστάσεις, απειλεί να εισβάλλει κατά των Κούρδων στην βόρεια Συρία.

Επίσης. η Τουρκία είχε προμηθεύσει μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones) την Ουκρανία, απαγόρευσε την διέλευση κάποιων ρωσικών πολεμικών πλοίων προς την Μαύρη Θάλασσα, αλλά δεν συμμετείχε σε άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στην συνέχεια οργάνωσε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Erdogan είναι από τους λίγους ηγέτες, που τακτικά συνομιλεί με τον Putin και τον πιέζει να αποδεχθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες.   

Ο Erdogan χρησιμοποιεί μια τακτική, που επανειλημμένως έχει κάνει  τις τελευταίες δύο δεκαετίες: εκμεταλλεύεται κρίσεις για να δημιουργήσει πολιτικές ευκαιρίες και να αποσπάσει παραχωρήσεις από φίλους και εχθρούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα το ρόλο του στις διεθνείς σχέσεις, για να ενδυναμώσει την εικόνα του στο εσωτερικό της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal – Jared Malsin

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τις τακτικές του Ταγίπ Ερντογάν για απόσπαση παραχωρήσεων και εκμετάλλευση κρίσεων

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα