«Η πολιτική καταστροφή της Ε.Ε. δεν επήλθε ακόμα, όμως οι ευρωσκεπτικιστές, οι λαϊκιστές και οι ξενοφοβικοί διαμορφώνουν ρεύμα διάλυσης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη  Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Πολλά έχουν γραφεί για τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου 2018 η οποία κυριαρχήθηκε από το αντιπαραγωγικό θέμα του προσφυγικού, άσχετα αν οι μεταναστευτικές ροές περιορίστηκαν κατά 95% σε σχέση με το 2015 ! Κι όμως κάτω από την πίεση του Γερμανού υπουργού εσωτερικών, των Ιταλών ευρωσκεπτικιστών και ξενοφοβικών, των αυστριακών και των χωρών του Βίσεγκραντ το υπαρκτό και δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα έλαβε διαλυτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαστάσεις. Όλος αυτός ο εσμός των πεμπτοφαλαγγιτών της ενωμένης Ευρώπης, χρησιμοποιεί ως όχημα το προσφυγικό ζήτημα για να μας επιβάλει ένα νέο μοντέλο : αυτό της λευκής, χριστιανικής και κλειστής στον εαυτό της Ευρώπης.

Το μοντέλο των «μη φιλελεύθερων δημοκρατιών», όπως της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας (βλέπε σχετικό άρθρο μου στις 28-06-2018 στις Ανιχνεύσεις : https://www.anixneuseis.gr/?p=192189) στο οποίο δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου, αφού ελέγχεται η δικαιοσύνη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ελέγχονται από την εκτελεστική εξουσία με τους φίλους επιχειρηματίες της, κι ας γίνονται εκλογές εκεί. Δεν γίνανε εκλογές πρόσφατα στην Τουρκία και στη Ρωσία ; Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει ; Ποια ήταν όμως η ισοτιμία διεκδίκησης της εξουσίας των αντιπάλων του Ερντογάν και του Πούτιν, αντίστοιχα ; Καμία.

Οι σφετεριστές των φιλελεύθερων κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ορισμένοι εκ των οποίων μεγάλωσαν με τα νάματα του σοβιετικού Κομμουνισμού) επαναφέρουν την αγαπημένη ορολογία της γερμανικής ακροδεξιάς του μεσοπολέμου «συντηρητική επανάσταση» για να μας επιβάλουν το παραπάνω μοντέλο, χρησιμοποιώντας το άκρως δελεαστικό όχημα του «αντιμεταναστευτισμού» για τα ανενημέρωτα άτομα, τους ανέργους, τους πτωχούς, τους ξενοφοβικούς, τους ευρωσκεπτικιστές, τους «κυριαρχηστές» (souverenistes) του τύπου «Πρώτα οι ΗΠΑ», «Πρώτα η Ιταλία» και πάει λέγοντας.  Κι ας αποτελούν οι 1.500.000 χοντρικά μετανάστες και οι πρόσφυγες  κόκκο στην άμμο των 500 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων της ένωσης. Κι ας φυλάσσονται σήμερα αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά σύνορα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές φύλαξης και την διαρκώς εμπλουτιζόμενη Frontex.

Όμως ο αντιμεταναστευτικός λαϊκισμός έχει τόση πέραση σήμερα, που ακόμα κι ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης, ο Γάλλος πρέσβης στη Βουδαπέστη Eric Fournier χαιρέτισε, σε γραπτό ενημερωτικό του σημείωμα  προς το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών στις 18 Ιουνίου 2018, τη «διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» του Viktor Orban, βγάζοντας από τα ρούχα του τον Emmanuel Macron, όταν ρωτήθηκε σχετικά από μια δημοσιογράφο του γαλλικού μέσου ενημέρωσης Mediapart (το οποίο δημοσιοποίησε το εν λόγω Σημείωμα) κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες αμέσως μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής στις 29 Ιουνίου. Ο εν λόγω διπλωμάτης, υπερασπιζόμενος την Ουγγαρία, θεωρεί ότι αδίκως την κατηγορούν για αντισημιτισμό, κάτι που αποτελεί μόνο μια «φαντασίωση ξένων δημοσιογράφων». Οι τελευταίοι, αντίθετα, θα έπρεπε, κατά τον πρέσβη, να χαιρετίζουν το ουγγρικό  «πρότυπο» προς εφαρμογή, αντί να εκφράζουν μια «ουγγροφοβία», όπως αναφέρει ο Blaise Gauquelin στον ηλεκτρονικό LE MONDE στις 30.06.2018.

Η εν λόγω εφημερίδα και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούνται τακτικά για «ουγγροφοβία» από κύκλους της κυβέρνησης του Viktor Orban, ενός ηγέτη δακτυλοδεικτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Αφού κέρδισε όμως αλλεπάλληλες εκλογές, με εξαγορασμένα ΜΜΕ, πώς να μην αποτελεί «πρότυπο» για τα γαλλικά δεξιά κόμματα των  Ρεπουμπλικάνων (LR) ή του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο);

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αυτό καθεαυτό το υπαρκτό και δυσεπίλυτο προσφυγικό ζήτημα στην Ευρώπη. Είναι πρωτίστως η αχρεία εκμετάλλευσή του πολιτικάντικα από την ευρωπαϊκή ακροδεξιά (γιατί «πουλάει» το θέμα) για να σηκώσει κεφάλι στις εθνικές (π.χ. Ιταλίας) και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.  Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι ο γράφων συμμερίζεται τις προσφυγικές απόψεις («οι πρόσφυγες λιάζονται») αβάστακτης ελαφρότητας της πρώην αρμόδιας υφυπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι τελευταίοι, ας μη ξεχνάμε, πριν συρθούν στην κοινοτική τους μετάλλαξη για να μείνουν στην εξουσία, μαζί με άλλους ευρωπαίους ακροδεξιούς, όπως π.χ. του βρετανού Φάρατζ, Λεπέν, Σαλβίνι, κλπ. είναι υπέρ της απόρριψης του υπάρχοντος εξηκονταετούς κοινοτικού οικοδομήματος, παραμυθιάζοντας τον κόσμο τους ότι αυτοί διαθέτουν τη λύση εθνικού κυριαρχισμού τους.

Ο γράφων είναι υπέρ της αναζήτησης κοινών ευρωπαϊκών λύσεων για κοινά ευρωπαϊκά προβλήματα (όπως και το προσφυγικό), στα πλαίσια της κοινοτικής αλληλεγγύης κι όχι του εθνικιστικού οχαδερφισμού των ακραίων.

Ο γράφων θεωρεί ότι χάρη στο προσφυγικό πρόβλημα, τα ελληνικά σύνορα αναγνωρίζονται πλέον και στην πράξη (όχι μόνο στους χάρτες) ως κοινοτικά σύνορα, αφού συν-φυλάσσονται και από την κοινοτική Frontex. Αυτό το κεκτημένο ελπίζω να μην το απολακτίσουμε λόγω νεοελληνικής ελαφρότητας…

Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι οικονομολόγος.

 

 

 

spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλκη, τα έχεις χαμένα μου φαίνεται. Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί την συνεισφορά των διάφορων μεταναστών και προσφύγων σην εγκληματικότητα της Γερμανίας και άλλων δυτικών χωρών που τους περιμάζεψαν. Γιά αυτό κερδίζουν εκλογές οι ακροδεξιοί. Το πρόβλημα των περισσοτέρων από αυτούς δεν είναι το χρώμα αλλά η θρησκεία, και είναι σαφώς πιό εχθρικοί απέναντι στους κατάλευκους Τσετσένους παρά στους Χριστιανούς Κενυάτες λ.χ.

  Στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Σλοβακία υπάρχει δημοκρατία και έχουν αλλάξει κυβερνήσεις, δεν είναι σαν την Ρωσία ή την Τουρκία. Ακόμα και στην Ουγγαρία όπου έχει τρωθεί η δημοκρατία η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση του Τζόμπικ είναι ακόμα πιό ρατσιστική από τον Ορμπάν, αφού έχουν πολλούς μετανάστες και γύφτους, οπότε μην κλαίγεσαι.

  Η Ακροδεξιά δεν θα καταστρέψει την Ευρώπη, θα την υποχρεώσει να αποκτήσει κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, και αυτό είναι προς το συμφέρον μας.

  • Συμφωνω μαζι σας οτι η Πατριωτικη Δεξια-που ομιχλωδως λεγεται Ακροδεξια-θα υποχρεωσει την Ευρωπη να αποκτησει κοινη εξωτερικη πολιτικη, αλλα προφανεστατα και ο κ. αρθρογραφος και οι επι 50 χρονια ”συστημικοι” αριστεροστροφοι συνελληνες και συνευρωπαιοι δεν θελουν πατριωτικη Ευρωπαικη πολιτικη – επικαλουμενοι το ”αυγο του φιδιου” που ”ψοφησε” το 1945 και που θα το συντριψουν αν ξανατολμησει να εμφανισθει περαν των ΗΠΑ και η Ρωσιας και η Κινα.
   Ειναι δυνατον να μη ανησυχουν οι Χριστιανικοι λαοι της Ευρωπης απο τον πληθυσμιακο κατακλυσμο των μουσουλμανων απο την ΑφροΑσια και αυτη η ανησυχια τους να εκλαμβανεται ως ρατσισμος και εθνικισμος και οχι ως διασωση των πολιτιστικων αξιων και της ιδιομορφιας και ιδιοπροσωπειας τους ;;;.
   Ουτε το ενστικτο της αυτοσυντηρησεως δεν αναγνωριζουν οι διεθνιστες στους Ευρωπαικους λαους;;;.
   Φανταζομεθα την Αθηνα και την Θεσσαλονικη μας -και γιατι οχι και τα νησια του Αιγαιου- με τα αρχαια μνημεια και τις χριστιανικες εκκλησιές ,αλλα και την ζωσα σημερινη πραγματικοτητα ,να κατακλυσθει απο μουσουλμανους και αλλους αλλοθρησκους , με πολυ διαφορετικες πολιτιστικες αφετηριες και βιωματα , χωρις εργασια και χωρις συνειδηση του γενους των Ελληνων με την μοναδικη παγκοσμιως γραπτη ιστορια του τριαντα αιωνων;;;.
   Δεν θα κινδυνευσουμε να καταληφθουμε απο αυτους και να ζησουμε μακραιωνο σκλαβια ,οπως επι Οθωμανοκρατιας και μαλιστα χωρις να αγωνισθουμε καν για την Πατριδα και τις αλλες αξιες της Ελληνορθοδοξιας μας;;;.
   Τι θα απογινει ο πολυδιαφημισμενος τουρισμος της Ελλαδος μας ;;;.
   Κατι τετοια σκεφτονται μαλλον και οι ηγετες της Αυστριας, Ιταλιας , Ουγγαριας και Βαυαριας για τις πρωτευουσες τους Βιεννη , Ρωμη Βουδαπεστη και Μοναχο, που σε καμια περιπτωση δεν θελουν να ζουν με την εμπειρια των γκετοποιημενων Παρισιων ,Βερολινου και Βρυξελλων.
   Εξ αλλου εκλεγμενοι ειναι και ως εκλεγμενοι εχουν δικαιωμα να προστατευσουν τους λαους τους .
   Λετε -λεμε να μη θυμουνται τον κινδυνο καταληψεως της Βιεννης απο τους Οθωμανους Τουρκους;;;.
   Αυτοι διαβαζουν Ιστορια απο της δημιουργιας τους ως κρατων ,ενω εμεις νομιζουμε οτι η Ελληνικη Ιστορια αρχιζει απο την Μεταπολιτευση, γιατι απο τοτε τα βρηκαμε ολα ετοιμα και πλεονασματικα γιαυτο και τα σπαταλησαμε και τα σπαταλαμε και τελευταια τα χαριζουμε ,οπως προ 20ημερου την πολυπαθη μονακριβη Μακεδονια μας.
   Τώχει και η κουτρα μας να κατεβαζει ψειρες.

 2. Η διάλυση τής ΕΕ έρχεται, αν έρχεται, όχι από τούς “ακροδεξιούς” (υπάρχει όρος ακροδεξιοφοβικός; Αν όχι, φτιάξτε τον!), αλλά απ’ αυτούς που αδυνατούν να καταλάβουν τα προβλήματά της, τα οποία ωθούν τον κόσμο σε εθνικά και πατριωτικά κινήματα. Από τούς τυφλούς “φιλοευρωπαϊστές” και όχι από τούς ευρωκεπτικιστές, οι οποίοι δεν είναι κατά τής ΕΕ, όπως εντελώς λανθασμένα μεταφέρεται, αλλά εναντίον τού στρεβλού οικοδομήματος, ως έχει τώρα.

  • Και πότε ακριβώς ανακάλυψε ο μέσος Έλληνας τη στρέβλωση του οικοδομήματος;
   Μόλις του έκοψαν τις συντάξεις και τα καταναλωτικά δάνεια;

   Ρε να πάει να γ..διαλυθεί..ει η ΕΕ, ποιές κοινωνίες νομίζετε πως θα ανταπεξέλθουν και γιατί;

   Και ποιοί είμαστε ακριβώς οι τυφλοί Ευρωπαιστές;
   Μην είμαστε οι προδότες των αξιών σας;
   Ποιές ακριβώς είναι; θα κάνει κάποιος τον κόπο να μας εξηγήσει τί ακριβώς κομίζει στην Ε.Ε. η κοινωνία μας επί σαράντα χρόνια;

   Ένας μεσαιωνικός και ρωσικός καρκίνος είναι και τίποτε περισσότερο!

   • Πέρα από την τσατίλα μου επισκέπτη,
    θα ήθελα κάποια στιγμή, να μου/μας εξηγήσεις τις αξίες σου και τις αξίες του έθνους κράτους μας, που είναι ή θα έπρεπε να είναι δελεαστικές για την όποια κοινωνία σε τούτο τον πλανήτη..
    Όποτε μπορείς…να το κάνεις όμως!

    • Οι “τσατίλες” σου μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο.

     Οι ευρωπαϊκοί λαοί αντέδρασαν στον αυταρχισμό των Βρυξελλών, όπως ήταν αναμενόμενο.

     Οι τυφλοί ευρωπαϊστές είστε εσείς που δεν το βλέπατε/βλέπετε αυτό.

     Ήδη από το 2000, όταν οι Βρυξέλλες επενέβησαν ωμά στα εσωτερικά τής Αυστρίας, αναγκάζοντας τον νομίμως εψηφισμένο Haider (FPÖ) σε παραίτηση από τον κυβερνητικό σχηματισμό. Δηλαδή, στα κράτη-μέλη επιτρέπεται να ψηφίσουν …. “ελεύθερα”, μόνον ό,τι εγκρίνει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, το οποίο τώρα έχει καπελωθεί από το Βερολίνο.

     Τα περί συντάξεων και καταναλωτικών δανείων, που γράφεις, είναι απλώς αρλούμπες.

     Εξηγώ γιατί δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η σταδιακή άνοδος αυτών, που ο αρθρογράφος αποκαλεί “ακορδεξιών” κομμάτων. Την έφερε η πολιτική νοοτρπία τής ΕΕ και την ενισχύει η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών.

     Πουθενά και ποτέ στον κόσμο δεν έχει γίνει απόπειρα ενώσεως εθνών σ’ ένα κράτος. Τα έθνη έχουν ιστορία, ταυτότητα, παραδόσεις, ήτοι εθνική συνείδηση. Δεν μπορούν να αλεστούν στην “μηχανή τού κιμά”, όπως προσφυώς έλεγε ο μακαριστός πρώην αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

     • Ok, το είπες το ποίημα…μίλησέ μας για τις ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες σου, του έθνους κράτους σου;
      Τολμάς να κοιτάξεις στον καθρέπτη;

    • Άλλοι, αυτοδίδακτοι και ημιμαθείς, λένε ποιήματα για τα … ΑΤΜ, συντάξεις δ.υ., εναντίον Ρωσσίας και Κίνας κλπ. και δεν χάνουν ευκαιρία να τα επαναλαμβάνουν. Εγώ τι ποίημα είπα; Αντέκρουσες τίποτε απ’ όσα έγραψα; Όχι. Καν δεν ασχολήθηκες, ως συνήθως, με το τι γράφει κανείς. Γιατί δεν βλέπεις τι κάνει ο αρθρογράφος, ο οποίος δεν απαντά, διότι προφανώς δεν μπορεί να αρνηθεί τα όσα πραγματικά τού λέω; Τού τα έχω ξαναγράψει, αλλά και πάλι δεν απάντησε.

     Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη τολμώ να κοιτάξω το καθρέπτη;

     Τα υπόλοιπα γενικά και αόριστα, που ζητάς να σού πω, φανερώνουν το μέγεθος τής ανωριμότητάς σου. Ούτε 15χρονο δεν θα ρωτούσε τέτοιες ανοησίες, όχι εσύ, που πενηνταρίζεις, αν δεν απατώμαι; Σύνελθε!

     • Τί κομίζεις εσύ και οι συνπατριώτες σου με την ιδιαίτερη εθνική συνείδηση που τόσο καίγεσαι μη σου την πάρουν οι Βρυξέλες, σε αυτόν τον πούστη τον ντουνιά;

      Έχεις να πεις κάτι;
      Προφανώς, μόνο πότε θα πας στο ΑΤΜ να αρμέξεις τους ληστρικούς φόρους που πληρώνω…

      ΥΓ: και το παρατσούκλι σου, αυτό το ξέχασα, θα είναι της εθνικής συνείδησης κι αυτό, μεγάλο επίτευγμα! Εύγε, ώριμε πατριώτη!

 3. Δεν θα απαντήσεις, διότι δεν έχεις τίποτε άξιο λόγου…θα σου απαντήσω εγώ!

  Ένα αντίγραφο του συμπατριώτη σου του Κακαουνάκη είσαι, όπως και το 80% της Κρήτης..ίσως οι Ισραηλινοί σας βάλουν μυαλό σε κάποιο μέλλον!

  • Αφήνεις άπλετο φως να χυθεί στην απέραντη νοητική σύγχυση που σε δέρνει. ΣΑΝ αυτιστικός, που είσαι, υπόκεισαι στον ψυχαναγκασμό επαναλήψεως των ίδιων και των ίδιων ιδεοληπτικών ασυναρτησιών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών, άλλωστε πάντα αυτό έκανες, διότι δεν κάνεις διάλογο, αλλά προσπαθείς να επιβάλεις απόψεις, χωρίς καν ο ίδιος να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να πεις. Έχεις χύμα στο μπερδεμένο μυαλό σου κάποια πράγματα, κυρίως από κακοχωνεμένα βιβλία και άρθρα που διάβασες, μα δεν κατάλαβες κι ανάθεμα κι αν ξέρεις τι θέλεις να πεις.

   Εσύ πληρώνεις ληστρικούς φόρους, ισχυρίζεσαι. Εγώ δεν πληρώνω, άραγε; Πώς το ξέρεις; Και ναι, όταν χρειάζομαι χρήματα, κάνω και χρήση τού ΑΤΜ. Εσύ δεν κάνεις; Τι θέλεις να πεις με την συνεχή επανάληψη τού ΑΤΜ; Βλέπεις τι εστί ψυχαναγκασμός.

   Τι ακριβώς ήταν ο Κακακουνάκης και πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι “είμαι αντίγραφό του”, όπως και το “το 80% της Κρήτης” (γιατί, ας πούμε, όχι το 75% ή το 82% ;).

   Οι Ισραηλινοί θα μάς βάλουν μυαλό; Μακάρι, διότι ήδη έχουμε πάρει κάποιες εξαιρετικές πατέντες απ’ αυτούς, ειδικά για την καλλιέργεια θερμοκηπίων. Ελπίζω ότι όχι μόνον εμείς, οι Κρητικοί, αλλά όλοι οι Έλληνες θα συνεχίσουν την συνεργασία μαζί των. Πολλά έχει να ωφεληθεί κανείς (οι Τούρκοι το ξέρουν καλά) απ’ αυτούς κι ας έλεγε ο Εξαρχείου.

   Τι … κομίζω εγώ στην εθνική συνείδηση; 🙂 🙂 Μα … την εθνική συνείδηση την ίδια, που κουβαλώ, τής οποία την έννοια προφανώς δεν καταλαβαίνεις, διότι σ’ εμποδίζει η ημιμάθειά σου. Άλλως θα αντιλαμβανόσουν ότι δεν μπορεί να κομίσει κανείς κάτι στην …. εθνική συνείδηση. Ρώτα κανένα από τα τέσσερα παιδιά σου (ελπίζω εκείνα να είναι πιο σοβαρά και να έχουν περισσότερο μυαλό από τον πατέρα τους), που όπως μάς πληροφόρησες έχεις, αν κι αυτό δεν είναι άλλο ένα προϊόν τής φαντασίας σου, από το διαταραγμένο ψυχικό σου κόσμο, ή και την γυναίκα σου, αν δεν σ’ έχει παρατήσει ακόμη, λόγω τής υπέρμετρης ανοησίας σου, για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λέξη, να σού εξηγήσουν τι θα πει η … τόσο περίπλοκη έννοια, που λέγεται ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

   Ξέχασες το “παρατσούκλι” μου, Στέφανε Σαμαρά (έτσι υπέγραφες κάποτε κι εγώ, όπως βλέπεις, δεν ξέχασα το δικό σου); Πώς κι έτσι; Αφού το βλέπεις γραμμένο.

   Τέλος, δεν ξέρω αν ο ντουνιάς είναι όντως πούστης, αλλά κάτι γραικύλοι, όπως εσένα, που πιθηκίζουν την Δύση και τα λεγόμενα “προοδευμένα” κράτη, ίσως καταφέρουν κάποια μέρα να τον “εκπουστεύσουν” (η έκφραση τού Σ. Καργάκου) εντελώς. Πότε είπαμε και πού είναι το επόμενο gay pride σας;

   Άφησα κάτι αναπάντητο στις λυσσασμένες ασυναρτησίες σου; Γιατί τόσος θυμός και ειδικά εναντίον μου; Μάλλον θα πρέπει να θυμηθώ τον άλλο μεγάλο συμπατριώτη και συμπολίτη μου, το Καζαντζάκη, που δια στόματος Ζορμπά ρωτά “από τον πισινό τής μυλωνούς γυρεύεις ορθογραφία;” και να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του. Όχι ασφαλώς με τον Καζαντζάκη, αλλά με τον πισινό τής μυλωνούς.

 4. Σαν κανονικός πασόκος, που τώρα ντρέπεται να το πει, αλλά το κάνει εμμέσως λέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Κούλη, είμαι απολύτως σίγουρος, πως εκτός τις Βρυξέλες, μισείς το ίδιο και την Αθηναική διοίκηση…δεν είσαι μόνος, είστε πολλοί κι έρχεται η πολυαναμενόμενη διάσπαση, υπομονή!

  Αναφέροντας το γκέι πράιντ, πραγματικά μου έδωσες πάσα, διότι το Σάββατο, προχθές, γιορτάσαμε το Λονδρέζικο γκέι πράιντ με χιλιάδες λαού, σωστό πανηγύρι!!!
  Όπως και πέρυσι, έτυχε να οδηγώ γραμμή που ήταν πολύ κοντά στην πορεία και όπως και πέρυσι, κάθισα στο διάλειμμά μου να φάω σε ένα εστιατόριο, Κοσοβάρου, που αυτοαναφέρεται ως Τούρκος.
  Υπήρχε πολύς κόσμος στο μαγαζί, συζητούσαμε με τον εν λόγω κοσοβάρο και παραδίπλα ήταν τρία νέα παιδιά, Τούρκοι, μια κοπέλα και δύο παληκάρια, πιάσαμε την κουβέντα, συμμετείχαν στο ιβέντ και φυσικά ήταν μαζεμένοι μαζί μου, τουλάχιστον στην αρχή, μετά που κατάλαβαν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποιον γραικύλο όπως εσένα και τον Παπαθεμελή πχ και εκατομμύρια σοσιαλιστές του..κώλου, που μετά που μας καταστρέψατε, τώρα το παίζεται υπερπατριώτες, είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα..για όλα!
  Περιττό να σου πω πως τις προηγούμενες ημέρες έγινε η ίδια πορεία στην Κωνσταντινούπολη και τους επιτέθηκε η αστυνομία..
  Συνειδητοποίησα πως έχω πολλά περισσότερα κοινά με αυτά τα παιδιά, παρά με πολλούς συνέλληνές μου!
  Τώρα φυσικά, περί εκπουστεύσεων, των οικογενειακών μου, των παιδιών μου και όλες τις κακαουνάκηκες/Αυριανικές πασοκικές αηδίες, από ένα άτομο που συνδιαλέγεται με παρατσούκλι…θα είναι το λιγότερο γελοίο να ασχοληθώ!
  Αυτοί είστε όμως..πασόκια του Γιαννόπουλου και του Κακαουνάκη!!
  Να σας χαιρόμαστε…

  ΥΓ: Επιμένω, πως είσαι αγγιστρωμένος στο βυζί του δημοσίου, όλη τη ζωή σου, είτε ως μισθωτός είτε ως συνταξιούχος..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα