Η νέα ζωή του Αμπράμοβιτς στην Τουρκία – Μπίζνες, σκάφη και μια… μπαλαρίνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην Τουρκία ξαναστήνει τη ζωή του ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να αποφύγει τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε Ρώσους ολιγάρχες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αν εξαιρέσει κανείς τους τέσσερις σωματοφύλακες που βρίσκονται γύρω του, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, περνά το κατώφλι ενός εστιατορίου στην Τουρκία, σαν ένας… κοινός θνητός, συνοδευόμενος από την οικογένειά του και χωρίς να τον νοιάζουν τα βλέμματα που έχουν στραφεί πάνω του.

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τους Ρώσους ολιγάρχες, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, έπληξαν σκληρά των Ρώσο δισεκατομμυριούχο, ενώ οι στενοί δεσμοί του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έγιναν λίγο-πολύ η αφορμή για να κατηγορηθεί και ο ίδιος ότι έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.

Όπως γράφει, ωστόσο, χαρακτηριστικά η Daily Mail, όσοι βρίσκονταν στο εστιατόριο και τον είδαν να μπαίνει, φαινόταν απόλυτα άνετος. Έφαγε και ήπιε καλά, απολαμβάνοντας μία μπριζόλα και ένα ακριβό κόκκινο κρασί. Μέχρι και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω εστιατορίου, του CaesarEt Lounge, ανέφερε ότι έμεινε έκπληκτος βλέποντας τον «διεθνώς διάσημο» Αμπράμοβιτς να κάθεται στο τραπέζι του μαγαζιού του, που βρίσκεται στο τουρκικό λιμάνι Γκοτσέκ.

Ο ιδιοκτήτης Ραμαζάν Τσεσαρέτ, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ήταν νευρικός, καθώς οι μέρες που έπονται της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι ανησυχητικές για τους ολιγάρχες που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

Η Τουρκία, όμως, κατάφερε να γίνει γρήγορα το σωσσίβιο σωτηρίας τόσο για τους ίδιους τους ολιγάρχες, όσο και για τα… γιοτ τους. Τουλάχιστον 11 υπερπολυτελή γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους, εκ των οποίων τέσσερα ανήκουν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτες, βρίσκονται ελλιμισμένα στην Τουρκία, μακριά από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ. Σε αυτό βοηθούν επίσης οι σχέσεις μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του, ενώ, μάλιστα, ορισμένα από αυτά τα γιοτ εξακολουθούν να είναι μέχρι και διαθέσιμα προς ενοικίαση για πλούσιους επισκέπτες.

Η νέα ζωή του Αμπράμοβιτς

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς κατάφερε να μεταφέρει γρήγορα τη συλλογή σκαφών του –αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών– από αγκυροβόλια σε όλο τον κόσμο σε τουρκικά λιμάνια.

Η κυριακάτικη Mail βρήκε δύο από αυτά στο Γκοτσέκ την περασμένη εβδομάδα. Το ένα είναι το Eclipse, ένα σκάφος 533 πόδια, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών με δύο επιθέματα ελικοπτέρων, δύο πισίνες, μια ντίσκο, ακόμη και ένα αντιπυραυλικό σύστημα.

eclipse

Το Eclipse

Ήταν αγκυροβολημένο περίπου δύο μίλια έξω στη θάλασσα. Έχει την αίσθηση ενός πλοίου-φάντασμα, με πέντε ή έξι άτομα να επιβαίνουν σε αυτό, αντί για τα συνηθισμένα 95.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού αποχώρησε μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων επειδή οι μισθοί τους δεν καταβλήθηκαν.

Στην αποκλειστική Azure Marina οι ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας εντόπισαν το Garcon του Abramovich –μήκους 219 ποδιών και αξίας 17 εκατομμυρίων λιρών– του οποίου ο αναμεταδότης, γνωστός ως Automatic Identification System (AIS), έχει απενεργοποιηθεί από τις 8 Αυγούστου σε μια προσπάθεια αποφυγής εντοπισμού.

garcon

Το Garcon

Ένα άλλο σκάφος του Abramovich, το Halo -μήκους 180 ποδιών και αξίας 32 εκατομμυρίων λιρών που φέρει τη σημαία των Νήσων Κουκ του Νότιου Ειρηνικού- πιστεύεται επίσης ότι βρίσκεται στο Γκοτσέκ.

halo

Το Halo

Το τέταρτο σούπερ γιοτ του δισεκατομμυριούχου, το My Solaris –μήκους 456 ποδιών και αξίας περίπου 430 εκατομμυρίων λιρών, εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σπα και πολλές πισίνες– είναι αγκυροβολημένο στην ακτή του Μπόντρουμ.

solaris

Το Solaris

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όμως, στην Τουρκία δεν έχει καταφέρει απλά και μόνο να γλιτώσει από τις δυτικές κυρώσεις. Απολαμβάνει την… ελευθερία του παρέα με την Ντιάνα Μίσνεβα, τη Ρωσίδα μπαλαρίνα, με την οποία διατηρούν ερωτικό δεσμό εδώ και κάποια χρόνια. Όταν, μάλιστα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε χωρίσει το 2017 με την επί μία δεκαετία σύζυγό του, οι φήμες ήθελαν το μήλο της έριδος να ήταν η νεαρή Ντιάνα.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/160526/i-nea-zoi-tou-ampramovits-stin-tourkia-biznes-skafi-kai-mia-balarina

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα