Η δημοσιογραφία των πέπλων προστασίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα πέπλα προστασίας είναι καλά για τους πολιτικούς, αλλά όχι και τόσο για τη δημοσιογραφία.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σε βάρος της Ελλάδας γιατί πρόσφερε ασυλία τον Πάνο Καμμένο ως βουλευτή και δεν επέτρεψε να δικαστεί για τη μήνυση εναντίον του από τη Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάσθηκε ευρέως στον Τύπο.

Ασφαλώς δεν ήταν η πρώτη όπως ανέφεραν κάποιοι- και έδιναν εύσημα στη Ντόρα. Στην επισήμανση της στήλης ότι προηγήθηκε η απόφαση που αφορούσε την ασυλία στον Κώστα Τασούλα, προστέθηκε και η περίπτωση της Μιλένας Αποστολάκη, σε μήνυση του πρώην συζύγου της.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε την παρουσίαση – από διακεκριμένο αρθρογράφο φιλοκυβερνητικής εφημερίδα ς- της απόφασης για τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής:

– «(Το δικαστήριο) δικαίωσε τον εργολάβο οικοδομών Β. Τσαλκιτζή, που δεν του επιτρεπόταν να κάνει μήνυση εναντίον του βουλευτή Τασούλα, για μια υπόθεση που αφορούσε ένα οικόπεδο του στην Κηφισιά…».

Ακριβές, αλλά …ολίγον. Η «υπόθεση που αφορούσε ένα οικόπεδο», ήταν καταγγελία του εργολάβου ότι, ως δήμαρχος, ο Τασούλας τον εκβίαζε ζητώντας του 70 εκατομμύρια δραχμές για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας…

Ποτέ δεν δικάσθηκε για να μάθουμε αν ήταν αλήθεια. Η Βουλή – με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο τον Απ. Κακλαμάνη – τον προστάτευσε, για υπόθεση που δεν αφορούσε τη βουλευτική του ιδιότητα.

Τα πέπλα προστασίας είναι καλά για τους πολιτικούς, αλλά όχι και τόσο για τη δημοσιογραφία.

Γ.Λ.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/177905/i-dimosiografia-ton-peplon-prostasias

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα