Η δημοσιογράφος που είναι στην λίστα θανάτου των πρακτόρων του Ερντογάν: «Στην Τουρκία κυβερνά η μαφία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Mετά τον ξυλοδαρμό Τούρκου δημοσιογράφου στο Βερολίνο από Τούρκους πράκτορες, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ακολούθησε τώρα η διακίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίστας θανάτου 21 αντιφρονούντων – που ζουν στην Ευρώπη -.

Η Αρζού Γιλντίζ, αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος είναι μια από τους 21 και μίλησε αποκλειστικά στο Open για και τις απειλές που δέχτηκε.

«Δημιούργησαν μια λίστα για να δείξουν τους ανθρώπους που θέλουν να σκοτώσουν» είπε η αυτοεξόριστη Τουρκάλα δημοσιογράφος. «Είμαι η μοναδική γυναίκα στη λίστα θανάτου. Εγώ έκανα μόνο δημοσιογραφική δουλειά». Η δημοσιογράφος ζει στο εξωτερικό αυτοεξόριστη. Όμως ούτε εκεί αισθάνεται ασφαλής. «Χθες, η γερμανική αστυνομία πήγε στο σπίτι ενός Τούρκου δημοσιογράφου και τον προειδοποίησαν ότι πρέπει να προσέχει γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και… αυτή η λίστα είναι αληθινή.»

Την διακίνηση της λίστας θανάτου ανέλαβε η  JITEMKURT. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ είναι υπηρεσία πληροφοριών της τουρκικής χωροφυλακής και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δολοφονίες αντιφρονούντων, ενώ πολλοί την συνδέουν με τους ακραίους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους.

«Όταν ήμουν στην Τουρκία έγραφα για σκάνδαλα διαφθοράς. Μου έβαλαν την ταμπέλα ότι είμαι μέλος θρησκευτικής οργάνωσης ή όπως λένε εκείνοι «τρομοκρατικής οργάνωσης». Εγώ δεν έχω όπλο και δεν υποστηρίζω αυτή την ιδεολογία. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί αύριο, γιατί δεν έχουν κανένα όριο», ανέφερε.

Στο ερώτημα μέχρι που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο αυταρχισμός του Ερντογάν απάντησε: «Η Τουρκία διαπράττει έγκλημα απέναντι στην ανθρωπότητα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για όλους όσους έχουν μείνει πίσω. Χρησιμοποιούν ως όπλο την θρησκεία και τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό τους βοηθάει να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι αυτοί κάνουν το σωστό και ότι είναι ήρωες. Οι δικαστές είναι σαν στρατιώτες του Ερντογάν και του συστήματος του. Στην Τουρκία κυβερνά η μαφία».

Με πληροφορίες από ethnos.gr, Οpen Tv

Η δημοσιογράφος που είναι στην λίστα θανάτου των πρακτόρων του Ερντογάν: «Στην Τουρκία κυβερνά η μαφία»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα