Η απόγνωση του ελληνισμού: Ένα χωριό και για μας δεν βρέθηκε στην Ελλάδα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

To 2002 οι “Ανιχνεύσεις” της ΕΡΤ3 με τη βοήθεια του Γιώργου και της Σίσσυς ανακάλυψαν το Πέχτσεβο. Ακολούθησαν και άλλοι αλλά αρκετά αργότερα. Τότε είχαμε φέρει στη δημοσιότητα το δράμα ενός χωριού Ελλήνων της Καλλίπολης που οι κάτοικοί του ξεριζώθηκαν απο την πατρίδα τους λόγω της τουρκικής βαρβαρότητας. Είχαμε την τύχη να μιλήσουμε τότε με τον γηραιότερο του χωριού.
Έναν 102χρονο παππού. Μας έμεινε η φράση του: “Ένα χωριό και για μας δεν βρέθηκε στην Ελλάδα”; Μόνο αν ζήσει κανείς το δράμα της απουσίας πατρίδας νοιώθει την έλλειψή της. Και μόνο αν νιώσει την εγκατάλειψη των ομοεθνών του βιώνει την απόλυτη μορφή του δράματος. Βρήκα το υλικό που είχα τραβήξει με μια κάμερα sony 150 το 2002. Ευτυχώς, σώθηκαν οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών του δράματος. Δείτε το Σάββατο την εκπομπή. Μαζί με τις συνεντεύξεις που είχα πάρει τότε, θα είναι στο στούντιο ζωντανά, η Φιλόλογος και Συγγραφέας Βασιλική Τσακόγλου και απο το Πέχτσεβο η Φρόσω Καρακουτόφσκα.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και μετά σού λένε εθνικό κράτος, ή όπως επεκράτησε τα τελευταία 10 τόσα χρόνια, “έθνος-κράτος”, που δεν σημαίνει τίποτε στα ελληνικά.

    Το κράτος των Αθηνών σε όλο το μεγαλείο τής αθλιότητάς του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα