Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η απορία της επόμενης ημέρας απο την επίσκεψη Ερντογάν είναι γιατί ήρθε στην Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος.
Το αποτέλεσμα των συνομιλών δεν δικαιολογεί τόσον θόρυβο. Η ύφεση στην ελληνοτουρκική ένταση μπορούσε να δρομολογηθεί χωρίς αυτές τις τυμπανοκρουσίες. Τι εξυπηρέτησε η όλη παράσταση;
Στην ουσία η Τουρκία έχει ανάγκη αυτής της ηρεμίας στα ελληνοτουρκικά για να εστιάσει την προσοχή της αλλού. Εκεί που έχει ανάγκη. Έχει απομειωθεί το αποτύπωμα επιρροής της σε μείζονες κρίσεις της περιοχής και θέλει να το ενισχύσει.
Τον τόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τον δίνει η Άγκυρα. Και “παίζει” την Αθήνα όπως θέλει. Στην ουσία την χορεύει. Θέλει ένταση, την πετυχαίνει. Θέλει ηρεμία, στην Αθήνα κάνουν πανηγύρια.
Η Τουρκία φέρεται αυτοκρατορικά, η Ελλάδα δουλικά. Όλες οι κινήσεις και οι δηλώσεις του αθηναϊκού κατεστημένου-και η δημόσια συμπεριφορά του- εκεί κατατείνουν.
Εκείνο που συμφωνήθηκε, τελικά, μετά απο όλη αυτήν την φασαρία, είναι ήρεμα νερά όσο διάστημα το επιθυμεί η Τουρκία. Και στην Αθήνα έχασαν τα μυαλά τους απο χαρά.
Ο Ερντογάν έκανε την πρόταση της συνάντησης επειδή ήθελε να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη. Ο Μητσοτάκης του στέρησε αυτήν την χαρά και ο Ερντογάν συντόμευσε την επίσκεψη χωρίς την Εμινέ. Αυτή είναι όλη η ουσία για την οποία χύνεται μελάνι και καταναλώνεται φαιά ουσία. Όλο αυτό πρέπει να επενδυθεί με κάποια σπουδαιότητα και βλέπουμε μια ακομη επιθεώρηση στα ελληνοτουρκικά.
Π.Σ.
spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι, ωραία το λέτε: Καλοσκηνοθετημένη Επιθεώρηση
    Καλοστημένη Χορογραφία την είπε και ο Παπαχελάς
    Μεγάλη χαρά στό τον Θίασο των Αθηνών αφού παίρνουν οσκαρ στις δουλικές υποκλίσεις και τα χαμόγελα υποτελείας

  2. Θα έλεγα, για να κάμω το δικηγόρο τού διαβόλου, μήπως ξέρουμε τι ακριβώς συζητήθηκε; Όμως, είναι πασιφανές ότι επρόκειτο για ένα show, τού οποίου το νόημα εξέφρασε άριστα ο σκυφτός Γεραπετρίτης.
    Έχομε προδοθεί και παραδοθεί. Ας όψονται οι εθελόδουλοι πολιτικοί μας και τα κομματόσκυλα, εξίσου άθλια και πουλημένα, που σπεύδουν πάντα να τούς δικαιολογήσουν.-

  3. Στις συμφωνίες και για προσωπικές διαφορές όλοι κάτι παίρνουν . Σημασία έχει ότι εμείς -Ελλάδα- χθες (07.12.2023) πήραμε -χωρίς να χάσουμε την ιστορία μας (όπως με τα Σκόπια) και το δίκαιο μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου- πολλά περισσότερα από ότι περιμέναμε από τον ντεμέκ Σουλτάνο, που κατά τους έγκυρους Έλληνες αναλυτές θα μας κατατρόπωνε μέσα στην Αθήνα .
    Μισογεμάτο έστω το ποτήρι ,αλλά όχι άδειο .
    Συλλυπούμαστε -ειλικρινά- τους πικραμένους συνέλληνες .
    Α… και καμιά κυβέρνηση σε κανένα κράτος του κόσμου δεν είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τις θέσεις της για τα εξωτερικά θέματα.
    Στην Βρετανία αποχαρακτηρίζονται -όσα θέλουν οι κυβερνήσεις της- μετά από 30 χρόνια .
    Στην Ελλάδα μας τα καίμε όλα ,όπως το 1981-85, για να μη μπορούν να μελετήσουν τις πομπές -αυτών που τα έκαψαν ας πούμε στην 30ετια 1944-1974 – οι νεότερες γενιές .
    Αυτό το διεπίστωσαν και οι πατήρ και υιός Κόντης ,οι οποίοι ανέτρεξαν για ελληνικό ιστορικό θέμα σε Αμερικανικές και Βρετανικές πηγές.

  4. Δεν ξέρω. Πάντως η «πόρτα» Σουνακ, η υπόκλιση Γεραπετριτη (υποβαθμίζεται η σημασία της βλέπω) και η εξαίρεση από την Σένγκεν όλης την γραμμής των νησιών από Λήμνο ως Καστελοριζο, με χουν κάνει εθνικά τόσο περήφανο που κοντεύω να φθάσω στην αλαζονεία.
    Ο γεραπετριτης μας άνοιξε τον δρόμο… πρέπει να μας κάνουν υποκλίσεις όλοι οι λαοί της οικουμένης για την αγέρωχη στάση μας. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, λέμε, αλλά εννοούμε «πάρε κι άλλα μπάρμπα, έχουμε, έχουμε».
    Τόση ντροπή είχα να νιώσω από τα Ιμια.
    Ηλίθια τα παιδιά μας που σκοτώνονται για κάτι τέτοιους…

    • “Ηλίθια τα παιδιά μας που σκοτώνονται για κάτι τέτοιους…”

      Δεν σκοτώνονται τα παιδιά μας “για κάτι τέτοιους”, αλλά για την Πατρίδα. Δεν είναι η Πατρίδα οι “κάτι τέτοιοι”.

      • Ήταν πατρίδα οι κάποιοι τέτοιοι την έχουν καπηλευτεί παντοιοτρόπως. Ο λαός τους δίνει βήμα και προσδίδεται συνεχώς. Άρα;;;;

        • Η Πατρίδα είναι έννοια υπερκομματική/παραταξιακή. Είναι το σπίτι μας.
          Μην μπερδεύεις την Πατρίδα με το κράτος.

          «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα την μεγάλη τιμή να πεθάνω για την Ελλάδα»! (Λορέντζος Μαβίλης, 28 Νοεμβρίου 1912, πεθαίνοντας στον Α’ Βαλκανικό Πόμεμο).

          Γι αυτήν την Πατρίδα σού μιλώ.

    • ” η εξαίρεση από την Σένγκεν όλης την γραμμής των νησιών από Λήμνο ως Καστελοριζο”

      Να σού το διευκρινίσω κι αυτό, διότι γίνεται μεγάλη παρεξήγηση. Ήταν παλιό αίτημα τής Ελλάδας, να εξαιρέσομε από την visa Τούρκους και Ρώσσους, ώστε να διευκολύνομε τον τουρισμό μας. Τούς Ρώσσους σχεδόν τούς χάσαμε πια, αν και έρχονται ακόμη μέσω Τουρκίας (παιρνουν visa από το ελληνικό προξενείο τής Σμύρνης, ή τής Κων/λεως). Οι Τούρκοι τουρίστες είναι από τούς καλύερους που μάς έρχονται. Δεν είναι καθόλου δύστροποι και αφήνουν λεφτά στην αγορά. Γιατί, λοιπόν, να μην τούς διευκολύνομε να έρχονται, απαλάσσοντάς τους από την visa; Μην τυχόν κι έλθουν πράκτορες τής ΜΙΤ, ή Ισλαμιστές τρομοκράτες; Αστεία πράγματα. Αυτοί δεν έρχονται από την μπρος πόρτα (αεροδρόμια, λιμάνια) και με διαβατήρια. Έρχονται ως κακομοίρηδες “πρόσφυγες” με τούς λαθρομετανάστες.

      • Ναι σωστά το ξέρω. Φανταζόμαστε όμως το πάρτυ που θα γίνει;;; Δεν χρειάζονται πλέον ούτε δικαιολογία. Έρχονται βλέπουν φεύγουν. Δατς όλ.

  5. Χωριά που θα λένε… α! Δεν ήξερα… μια φωτογραφία παίρνω γιατί μου αρέσει το περιβάλλον. Βέβαια στην σημερινή εποχή δεν χρειάζονται οι φωτογραφίες, αλλά και μια επιτόπια έρευνα δεν μας χαλάει.

  6. H Τουρκια αδρανοποιει την Ελλαδα εν οψει της αναβαθμισης της τελωνειακης ενωσης με την ΕΕ που επιδιωκει. Το ζητημα του αφοπλισμου και της διεκδικισης των νησιων μας παραμενει παντα στο τραπεζι και η Τουρκια δεν θα υφισταται καμια κυρωση. Για να δουμε οι ελληνες επισημοι θα επισκεπτονται τα νησια του ανατολικου Αγαιου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα