Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει. Η ακρίβεια καλπάζει.
Μικρομεσαίες επενδύσεις προτιμούν άλλες χώρες όπου το επιχειρηματικό περιβάλλον γι αυτές είναι ευνοϊκότερο. Ένα συγκεντρωτικό κράτος που απαιτεί την μετακίνηση στην Αθήνα για μια υπογραφή δυσχεραίνει την επιχειρηματικότητα.
Η διαφθορά όλου του κρατικού μηχανισμού και η απόλυτη γραφειοκρατία που την διευκολύνει αποθαρρύνει και τους πλέον επίμονους να επενδύσουν στην χώρα τους.
Οι παθογένειες είναι γνωστές. Το πολιτικό σύστημα δεν τις λύνει.
Η διαπλοκή του με τα πλεον ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν του το επιτρέπει.
Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ε.Ε. απο πλευράς οικονομικής ανάπτυξης.
Και, όμως, η ελληνική κοινωνία ομνύει στην αναπαραγωγή του συστήματος που την καταβαραθρώνει.
Ποιος φταίει για την κατάντια μας;
Οι πολίτες κατηγορούν τα κύρια μέσα ενημέρωσης αλλά όλη την ημέρα είναι συνδεδεμένοι με αυτά. Το μόνο που θα τα έκανε να παρέχουν μια πιο αντικειμενική ενημέρωση είναι η απαξίωσή τους. Και αυτήν την απάξίωση μπορεί να την προσφέρει μόνο η κοινωνία αρνούμενη να τα παρακολουθήσει.
Κυρίες και κύριοι είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η χώρα και εμείς. Κανείς δεν μας φταίει.
Τα πολιτικά κόμματα διαβάζουν τι θέλουμε: αγαπάμε τους βασανιστές μας.
Ε, αυτό μας προσφέρουν. Πολιτικό βασανισμό. Αφού μας ηδονίζει…
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά είναι πολύ μεγάλη αλήθεια. Μας λείπει η τιμιότητα, η ηθικότητα, η συμπαράσταση, θεσμοί που θα μας υπερασπιστούν. Μας λείπει ο σεβασμός του κράτους στους πολίτες του, από την δικαιοσύνη μέχρι την εκπαίδευση, την περίθαλψη, τις παροχές τύπου συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, νερό πάνω απολα, ενέργεια. Μας λείπει μέχρι θανάτου όμως, η υπεράσπιση της χώρας μας και του έθνους μας. Τα δίνουνε τα ιμάτια. Χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να συμμετέχουμε, υπολογίζοντας μόνο στο φόβο. Καλλιεργώντας τον. Απαξιώνοντας όλη την κληρονομιά μας. Την θάλασσα και τον αέρα. Την παραγωγή. Την δημιουργικότητα και την εκμετάλλευση των δυνατών μας σημείων. Προσπαθούν να μας κάνουν λαό υποχωρητικό. Δειλό και αδιάφορο. Να άκουμε για την γαλάζια πατρίδα του Ερντογαν και θάλασσα των νήσων, αν είναι δυνατόν, να του δίνουμε στη Θεσσαλονίκη το τζαμί του κεμαλ και αυτός ευθύς αμέσως να κάνει τη μονή του 600 μχ τζαμί γιατί λέει είναι η κληρονομιά του. Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ. Από που κι ως που;;; Κατακτητής, με κανέναν απολύτως πολιτισμό, οικειοποιήθηκε τους πολιτισμούς των λαών που κατέκτησε, δε λέω ήταν ο δυνατός, όμως και να οικειοποιείται τα επιτεύγματα των πολιτισμών που κατέκτησε ως δικά του, είναι ύβρις. Αυτήν την υβρι έχουν αποφασίσει, οι δικοί μας όχι αυτός, να μας την επιβάλουν. Ο ναός της Εφέσου πχ δεν είναι ελληνικός είναι ρωμαϊκός. Ο οποίος Δένδιας δεν μπορεί να σουλατσάρει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αλλά εμείς να δίνουμε βίζες, αβλεπει σε χιλιάδες Τούρκους να μπαίνουν, μόνο και μονο για τα λεφτά. Και τα πλοία μας, ο πληθυσμός μας, η παραγωγή μας, τα λιμάνια μας, αν δεν εξυπηρετούν τους Τούρκους δεν θα είναι προσβάσιμα. Γιατί πληρώνω το ελληνικό κράτος;;;
    Γιατί ρε παιδιά, αποφασίσαμε να έχουμε ένα κράτος, που μετά την εποποιία του 1821, του 1940, την την ανάσταση του, με όλες της παθογένειες του να το πω κι αυτό, του 1981, του Παπανδρέου, καταντήσαμε δουλακια;;;
    Γιατί το μόνο που μας έχει απομείνει, είναι να είμαστε δουλακια. Με τον πρωτομάστορα Σημίτη. Τον Παπανδρέου γιωργακη, τον Καραμανλή, τους απίστευτους των μνημονίων, τον μητσοτακη, (καλά αυτός ο τελευταίος τα έδωσε όλα). Και γιατί πάνω απολα αυτοί οι αλήτες οι εφοπλισταδες μας δίνουν τα λεφτά τους, τα λεφτά μας δλδ σε άλλες χώρες κι όχι στη πατρίδα. Δεν μπορούν να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ναυπηγεία;;; Κάνει ο Ερντογαν αεροπλανοφόρο, και όλοι αυτοί οι ηλίθιοι, πρώτη δύναμη στον κόσμο, του κυνηγά η Αμερική, η Ευρώπη, το σύμπαν, δεν έχουν καν ένα βλέφαρο στη χώρα τους;;; Οι αλήτες;;; Θα έπρεπε να επιβάλουν στις ελληνικές κυβερνήσεις, να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, να φτιάχνουμε πλοία. Ντροπή και αίσχος να κλείνουμε τις μονάδες παραγωγής πλοίων. Ντροπή και αίσχος να μην ενδιαφέρονται. Μόνο για τα αθλητικά;;; Ντροπή.
    Όλο το περιβάλλον μου, που δεν είναι και οι πάμφτωχοι, δεξιοί κεντρώοι, αριστεροί, βρίσκονται σε σύγχυση. Δεν θεωρώ ότι κανείς θα ψηφίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύει, απλά αυτό που πιστεύουμε , βρίσκεται πια στο παρελθόν. Δεν έχει καμία σχέση με το παρόν. Όλες οι ιδεολογίες έχουν απλά αποδομηθεί. Δεν υπάρχει ιδεολογία. Άρα απλά δεν έχει ο άνθρωπος κάπου να στηριχθεί. Η δε πολιτική ορθότητα δεν αντικαθιστά την ιδεολογία. Είναι ένα συνοθύλευμα προτάσεων, που και μπερδεύει και διαστρεβλώνει την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Λέει ψέμματα. Με τα ψέμματα δεν διορθώνεις πράγματα. Η αλήθεια σώζει. Και ο σεβασμός.

  2. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, κ. Σαββίδη. Το σύστημα δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από τη μάζα που το εκλέγει. Απλά πράγματα.

    Άλλωστε, ο κόσμος μετά την χρεοκοπία του 2010, δοκίμασε όλα τα φρούτα του πολιτικού συστήματος. Έδωσε για πλάκα 10% στον Καμμένο το 2012, έβαλε Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση, Λεβέντη στην Βουλή κάποια στιγμή, Ποτάμι το οποίο ψήφιζα κι εγώ – all sorts που λένε.

    Οπότε κατέληξε σε κάτι το οποίο είναι το λιγότερο κακό και το περισσότερο σοβαρό. Δείτε τι λέει αυτός ο gay clown κάθε μέρα και θα καταλάβετε γιατί θα έχουμε Μητσοτάκη για πολλά χρόνια ακόμα.

    Αυτά.

  3. Να προσθέσω στα ανωτέρω και τη σημερινή είδηση:

    https://www.iefimerida.gr/politiki/alexis-georgoylis-skeftika-na-kano-ena-kainoyrio-komma

    Προσθέστε τώρα το νέο κόμμα Λοβέρδου, Κόκκαλη (!), Σπαρτιάτες, Νίκη, Βελόπουλο, Λατινοπούλου (!!), διάφορα κομματίδια αναρχοάπλυτων τύπου Ανταρσύα κλπ, για να καταλάβουμε για το τι γίνεται σ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα.

  4. Αυτήν την φορά δεν κατακρίνεται στο άρθρο η κυβέρνηση ,αλλά το πολιτικό σύστημα , άποψη που εγγίζει την πραγματικότητα.
    Ποιο είναι όμως το σημερινό πολιτικό -πλην του κόμματος και της κυβερνήσεως του -σύστημα μας , πού εδώ και πέντε χρόνια το έβαλε σκοπό να αμύνεται για να μην λύνονται προβλήματα και όλο-πλην του ΚΚΕ (που δεν επιθυμεί ούτε να συγκυβερνήσει)-να αγωνίζεται (παρότι στο ύψος των πολιτικών νάνων ) να κυβερνήσει με λόγια και πράξεις της 10ετίας 1975-1985 .
    Ευτυχώς που και οι νεαροί Έλληνες δεν τους ”πάνε” και ή θα απόσχουν ή θα τους καταψηφίσουν, εκτός από μια ειδική ομάδα , που θα ψηφίσει τον Κασσελάκειο Σύριζα.
    Αγαπητέ κύριε Σαββίδη μας .
    Τι απέγιναν -αν υπάρχουν -οι φωνές της διανόησης ,της αμφισβήτησης της πρωτοπορίας και της πολιτικής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που υπήρχαν προ 30ετίας ;;;.
    Στη Ελλάδα μας η εθνική μας ομοψυχία και η αποφασιστικότητα δεν βρίσκονται στο ύψος που η αντιμετώπιση αυτών των δυσχερειών θα απαιτούσε.
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ”ΔΥΝΑΜΕΝΟΙ ΦΕΡΕΙΝ ΟΠΛΑ ” ΙΔΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ (ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Υ.Γ.- ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ -ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Γράψτε -όσοι-αν κάνω λάθος.

  5. Οι Έλληνες έχουμε ακόμη αυτό που μας αξίζει. Όταν αλλάξουμε μυαλά, θα αλλάξει και το πράγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα