Δυο λόγια για την περίφημη έκθεση της ΕΥΠ και την εμπλοκή του ονόματος του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εν πρώτοις να ξεκαθαρίσουμε, ότι το χέρι μας στην φωτιά, δεν μπορούμε να το βάλουμε για κανέναν. Ούτε βεβαίως για τον κ. Φλώρο. Ούτε για κείνους που στήριξαν τον κ. Φλώρο μόλις γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά ούτε για τις πραγματικές προθέσεις όσων έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να τον στήσουν στον τοίχο, για όλα όσα βάσιμα ή ενδεχομένως και αβάσιμα φαίνεται να ενοχοποιείται και να του καταλογίζονται…

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε, πως η όλη διαχείριση, δείχνει προχειρότητα, παντελή έλλειψη ευθύνης και πολιτικό καιροσκοπισμό. Ως εκ τούτου, αυτή η διαχείριση, γεννά συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά ερωτηματικά και όλα δείχνουν πως τελικά δεν θα είναι χωρίς κόστος για την πατρίδα μας. Γιατί το λέμε αυτό…

Πρώτον: Διότι ο κ. Φλώρος, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ιδιώτης ή απλό πολιτικό στέλεχος ενώ είναι Α/ΓΕΕΘΑ. Αυτή η τακτική δεν συνιστά θρίαμβο της διαφάνειας και της Δημοκρατίας, αλλά εγκληματική ανευθυνότητα πρώτου μεγέθους και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα, αν μη τι άλλο για την πολιτική επάρκεια όλων όσων επέτρεψαν να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ .

Δεύτερον: Διότι η διερεύνηση των υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Φλώρος, είναι μια λεπτή και κρίσιμη διαδικασία, οι διαχειριστές της οποίας οφείλουν να συνυπολογίζουν το περιβάλλον των σοβαρών εθνικών απειλών μέσα στο οποίο διαδραματίζεται, γεγονός που δεν επιτρέπει αυτή η διαχείριση να γίνεται με όρους life style.

Τρίτον: Διότι οι εκθέσεις της ΕΥΠ, θα πρέπει να παραγγέλλονται με ευθύνη και να απαιτείται να έχουν αυστηρά στοχευμένο προσανατολισμό, που οφείλει να συνυπολογίζει πολύ σοβαρά τις υφιστάμενες συνθήκες, το περιβάλλον των απειλών και φυσικά την ταυτότητα και κυρίως την ιδιότητα του ερευνώμενου προσώπου.

Τέταρτον: Διότι οι εκθέσεις της ΕΥΠ, δεν θα πρέπει να είναι γονατογραφήματα στα οποία θα αποτυπώνονται κακοδιατυπωμένες Κατινιές, οι οποίες θα επεκτείνονται ακόμη και σε ζητήματα για τα οποία υπάρχουν και άλλες πηγές πληροφόρησης, η ύπαρξη των οποίων ενδέχεται να καθιστά περιττή έως και επιζήμια ακόμη και την ίδια την συγγραφή της έκθεσης, εάν προκύπτει εκ των πραγμάτων ότι ήταν ατυχής ή έστω περιττή η εμπλοκή της ΕΥΠ. Και φυσικά…

Πέμπτον: Διότι οι εκθέσεις της ΕΥΠ, δεν συντάσσονται για να γίνονται στην συνέχεια φέιγ βολάν και να διανέμονται σε ιστοσελίδες και σάιτς αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας, χρηματοδότησης και ελέγχου.

Όλα τα παραπάνω, προφανώς δεν σημαίνουν ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο ΥΕΘΑ και οι λοιποί επιτελείς είναι υπεράνω του αυτονόητου ελέγχου για τα πεπραγμένα τους. Σημαίνουν ότι η διαχείριση αυτού του ελέγχου στο σύνολο των σταδίων που τον αφορούν (από την έκδοση της εντολής μέχρι την διαχείριση του πορίσματος) θα πρέπει να είναι μια διαδικασία εξαιρετικά λεπτή, υπεύθυνη και να διευθετείται με την δέουσα προσοχή.

Δεν μπορεί δηλαδή εν μέσω κρίσης και εντάσεων να διακινούνται πορίσματα και εκθέσεις και η διαχείριση της Εθνικής ασφάλειας να καθίσταται αιχμάλωτη της πολιτικής σκοπιμότητας, των διαφημίσεων και των διαδικτυακών κλικ.

Οι επιτελείς αφήνονται να ολοκληρώσουν την θητεία τους, (χωρίς να ροκανίζεται το κύρος τους και χωρίς να αποδυναμώνεται η βαρύτητα του διοικητικού τους λόγου, γεγονός που εξυπηρετεί μονάχα την αντίπαλη πλευρά) ή αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να επιταχυνθεί η απαλλαγή ή η αντικατάστασή τους… Και αφού η μετάβαση ολοκληρωθεί… Αφού το καινούριο επιτελικό σχήμα αναλάβει πλήρως τον έλεγχο… Μετά τους τσακίζεις κυριολεκτικά εάν και εφ όσον εμπλέκονται βάσιμα σε παρανομίες πάσης φύσεως.

Δεν διαχέεις τις συνέπειες στο στράτευμα… Δεν διασύρεις και δεν εξευτελίζεις τον θεσμό… Δεν διακυβεύεις την εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ενότητα μέσα στην κοινωνία και την ισχύ της αποτρεπτικής εικόνας που οφείλεις να αποπνέεις ως χώρα έναντι αυτών που την επιβουλεύονται, για να πουλήσεις δηθενιά, ευαισθησίες και φτηνό πολιτικαντισμό για εσωτερική κατανάλωση. Και εν τέλει δεν αναγορεύεις σε τιμητές της νομιμότητας και της ευαισθησίας – και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη – τους “θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία”. Νισάφι πια…

Εκθέσεις της ΕΥΠ, που αντί να βρίσκονται εκεί που πρέπει, κυκλοφορούν σε ιστοσελίδες αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος δεν είναι εκθέσεις αλλά κουρελόχαρτα και μόνο ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Αυτήν την αυτοκτονική λαγνεία στον Δικαιωματισμό στον οποίο έχει παραδοθεί η καθημερινότητά μας, θα την πληρώσει πολύ ακριβά η πατρίδα μας κύριοι. Κρατήστε το…

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή ανάλυση. Όμως όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά. Η ΕΥΠ δεν κάνει την κλήρωση του Λαϊκού λαχείου και οι “τυχεροί” παρακολουθούνται. Για αυτό αντικατάσταση και μετά ξεσκόνισμα. Τώρα έχει μπει σε ομηρία αντί αυτού το στράτευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα