“ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η “ΤΟΥΡΚΙΚΟΤΗΤΑ””.- Πως σκέφτεται η άλλη πλευρά.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ahmet GÜRSOY                        [email protected]

Εφημερίδα «Γενί Τσάγ» της 10 Ιαν 2022

Δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τι συνέβη στο Καζακστάν. Όπως πάντα, υπάρχουν και εδώ κόμματα που αλληλοκατηγορούνται. Κάποιοι λένε ότι εμπλέκεται η Αμερική, άλλοι το αποδίδουν στους Fetö (Γκιουλενιστές), κάποιοι μιλούν για την ύπαρξη δυνάμεων εντός της χώρας, που θέλουν να καταλάβουν την εξουσία.

Ο χρόνος θα αποκαλύψει εάν η πορεία των κινήσεων του δρόμου, που μετατράπηκε σε ένα είδος εσωτερικής εξέγερσης, είναι φυσιολογική ή ασυνήθιστη. Οι τρέχουσες πραγματικότητες δεν είναι της φύσης που ζεσταίνουν τις καρδιές μας.

Εξετάζοντας προσεκτικά τις εξελίξεις, αν και είναι καλό να περιοριστεί η εξέγερση, η εισαγωγή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων που ενεργούν υπό την ηγεσία της Ρωσίας δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Σχετικά με αυτό, γνωρίζουμε ότι οι κατηγορίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας: «Εάν η Ρωσία εισέλθει σε μια χώρα δεν βγαίνει, αλλά αν μπουν οι ΗΠΑ, γίνεται λεηλασία και βιασμός σε αυτή τη χώρα» και οι δύο αλληλοκατηγορίες, αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Επομένως κάθε πολιτική συμπεριφορά, θα έχει πολιτικές συνέπειες. Φυσικά, μια τόσο επικίνδυνη πρόσκληση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει ότι η Ρωσία έχει μεγάλη επιρροή στις Τουρκικές δημοκρατίες, που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από το πρώην σοβιετικό σύστημα. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα που έχει αποκτήσει ανεξαρτησία, να προσκαλεί το πρώην αποικιακό αφεντικό της στη χώρα που έχει αποκτήσει την ανεξαρτησία της, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της. Επιπλέον, το να απευθύνεται ο Πρόεδρος του Καζακστάν Τοκάγιεφ στο έθνος στα Ρωσικά, με τη λογική της αποικιοκρατίας, είναι μια πράξη που προσβάλλει την εθνική ανεξαρτησία πέρα από το ότι είναι παράλογο.

Αυτό θα κολακεύσει τη Ρωσία. Η κυρίαρχη δύναμη είναι να δώσει ξανά στη Ρωσία το πάνω χέρι στην ψυχολογία.

«Πώς θα βγάλουν τη Μόσχα από εδώ τώρα?» αναρωτιέται ο ηγέτης του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, γνωστός ως Τζεμίλογλου στην Τουρκία, ο οποίος έχει την εμπειρία της Κριμαίας. Προειδοποιεί μάλιστα:

«Είδαμε στην Κριμαία τι κάνει η Ρωσία όταν μπαίνει σε μια χώρα. Η ανεξαρτησία του Καζακστάν βρίσκεται σε κίνδυνο».

Από την άλλη στην Τουρκία επικρατεί βαθιά σιωπή. Η επιρροή και η δύναμη της «Ένωσης Τουράν», δεν συζητείται καν σωστά. Εν ολίγοις, η Τουρκία δεν σκέφτεται τα θέματα που έχει τους δικούς της συγγενείς, οικογένειες ή αδέρφια.

Δεν μπορούσε να το ξεπεράσει, παρά με μερικές αδύναμες δηλώσεις.

Σε αυτό το σημείο, εφιστώ την προσοχή σας σε ένα σημαντικό σημείο: Ο Τουρκικός κόσμος και οι Τουράν, δεν βρήκαν αρκετό χώρο στο ημερολόγιο υποθέσεων των Τούρκων Εθνικιστών. Δεν ελήφθη καν υπόψη.

Γιατί?

Αυτό δεν είναι Τουρκικότητα 

Όταν οι εθνικιστές δεν μίλησαν, όσοι βρήκαν την πλατεία άδεια, άρχισαν να διδάσκουν στο έθνος «Τουρκισμό» με εννοιολογικές στρεβλώσεις. Πρέπει να αντιταχθούμε στην εννοιολόγηση της Τουρκικότητας από αυτό το στέλεχος, που βυθίστηκε στο πεδίο που κάποτε κατηγορούσε ως «σωβινιστικό», με τη διαστρέβλωση των αυτοκρατορικών δυνάμεων.

«Η Τουρκικότητα μπορεί να υπερασπιστεί το Καζακστάν μόνο με την αντίσταση στην προκλητικότητα των ΗΠΑ», λέει αυτή η ομάδα. Και λέω: Όχι, δεν δικαιολογείται με την αντίθεση με τις ΗΠΑ. Αυτό θα ήταν μια ελλιπής άμυνα. Η Τουρκικότητα υπερασπίζεται με εθνική συνείδηση που δεν θα παραδώσει την εθνική εστία στη Ρωσία, την Κίνα και άλλους μαζί με τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η Τουρκικότητα στο Καζακστάν, μπορεί να επιτευχθεί με την υπεράσπιση της πλήρους ανεξαρτησίας χωρίς να εξαρτάται από καμία εξωτερική δύναμη.

Είπαν: «Η Τουρκικότητα υπερασπίζεται σε συμμαχία με τη Ρωσία, ενάντια στις καταστροφικές απειλές των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα».

Όχι, δεν υπερασπίζεται έτσι η Τουρκικότητα

Η Τουρκικότητα σ’ αυτή την περιοχή διασφαλίζεται από τον δικό της εθνικό στρατό, την εθνική πολιτική, την εθνική βιομηχανία όπλων, την εθνική αποτροπή και τα πολιτικά στελέχη, που έχουν αποκτήσει τη δύναμη της θέλησης, με ένα έξυπνο, έντιμο, πλήρως ανεξάρτητο πνεύμα και πεποίθηση που έχει αποκτήσει τη δύναμη να νικήσει. Όποιο κι αν είναι το όνομά του, υπερασπίζεται χωρίς να βασίζεται σε καμία εξωτερική δύναμη.

«Η Τουρκικότητα υπερασπίζεται με τη διάσωση των Ουιγούρων από τους τρομοκράτες». Όχι, η Τουρκικότητα δεν μπορεί να υπερασπιστεί έτσι. Η Τουρκικότητα υπερασπίζεται με το να μη βλέπεις τους ανεξάρτητους Ουιγούρους ως τρομοκράτες. Την υπερασπίζεται η πολιτική αντίσταση στην εισβολή στην Κίνα. Υπερασπίζεται δημιουργώντας την πολιτική δύναμη για να νικήσει την εισβάλλουσα Κίνα.

Είπαν: «Όποιος λέει ότι είναι εναντίον των ΗΠΑ ή της Ρωσίας, είναι επίσης εναντίον της Τουρκίας! Θα απομονώσουν τη χώρα μας και θα την απομακρύνουν από την Ασία».

Τι αντίφαση είναι αυτή ?

«Το να είσαι εναντίον των ΗΠΑ και της Ρωσίας, δεν σημαίνει ότι είσαι εναντίον της Τουρκίας». Αντίθετα, το να είσαι ενάντια στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σημαίνει να είσαι ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού. Δεν απομονώνουν την Τουρκία, την κάνουν στιβαρή σαν ατσάλι. Η σχέση μας με την Ασία δεν μπορεί να σπάσει. Γιατί η Ασία είναι η πατρίδα των Τούρκων. Όλοι οι Τούρκοι, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, είναι πλέον από τη Μικρά και την Κεντρική Ασία. Πώς θα μας απομακρύνουν?

Ως αποτέλεσμα,  θα πρέπει να μεγαλώσουμε γενιές με εθνικό χαρακτήρα, που θα σταθούν όρθιοι με εθνική συνείδηση, απέναντι στα εθνικά ζητήματα της Τουρκικότητας. Διαφορετικά, άλλοι αναζητούν τη σωτηρία στη Ρωσία, άλλοι στην Κίνα και άλλοι στην Αμερική. Πρέπει να ξέρετε ότι η ουσία βρίσκεται μέσα μας, η ουσία είμαστε ο εαυτός μας.

yenicaggazetesi.com.tr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα