Δήλωση του ΝΑΤΟ σχετικά με τις πρόσφατες ρωσικές υβριδικές δραστηριότητες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες κακοήθεις δραστηριότητες σε Συμμαχικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ως αποτέλεσμα την έρευνα και την κατηγορία πολλών ατόμων σε σχέση με εχθρική κρατική δραστηριότητα που επηρεάζει την Τσεχία, την Εσθονία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν μέρος μιας εντεινόμενης εκστρατείας δραστηριοτήτων που η Ρωσία συνεχίζει να πραγματοποιεί σε όλη την ευρωατλαντική περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Συμμαχίας και μέσω πληρεξουσίων. Αυτό περιλαμβάνει παραπληροφόρηση, δολιοφθορά, πράξεις βίας, παρεμβολές στον κυβερνοχώρο και ηλεκτρονικές, εκστρατείες παραπληροφόρησης και άλλες υβριδικές επιχειρήσεις. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τις υβριδικές ενέργειες της Ρωσίας, οι οποίες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων.

Υποστηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με τους πληγέντες Συμμάχους. Θα ενεργήσουμε ατομικά και συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενέργειες και θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε στενά. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανθεκτικότητά μας και να εφαρμόζουμε και να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε και να αμφισβητήσουμε τις ρωσικές υβριδικές ενέργειες και θα διασφαλίσουμε ότι η Συμμαχία και οι Σύμμαχοι είναι έτοιμοι να αποτρέψουν και να αμυνθούν από υβριδικές ενέργειες ή επιθέσεις.

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά της Ρωσίας και καλούμε τη Ρωσία να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις, όπως οι Σύμμαχοι τηρούν τις δικές τους. Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα αποτρέψουν τους Συμμάχους από το να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα