Γιώργος Ικάριος : Αποπομπή της Τουρκίας απο το ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γιώργος Ικάριος

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο χώρο της βορειοατλαντικής συμμαχίας υπάρχει μια χώρα, της οποίας οι πράξεις και οι μέχρι τούδε συμπεριφορά  δεν συνάδουν με τις αξίες του συμφώνου. Η χώρα αυτή δεν είναι άλλη από την γείτονα χώρα την Τουρκία η οποία τελευταία εμφανίζεται να πατά σε δύο βάρκες.

Η μια της αναθεωρητικής, περιφερειακής υπερδύναμης, εξοπλισμένη με τους ρωσικούς S – 400 (ασύμβατους με το νατοϊκό οπλοστάσιο) και κρατώντας ουδέτερη στάση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας αποφεύγοντας να ψηφίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η άλλη βάρκα στην οποία πατάει η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ.

Είναι προφανές πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει διαφοροποιηθεί από τις θέσεις της συμμαχίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία μετά από εισβολή το 1974 κατέχει το 45% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας..  Ας μην ξεχνάμε τα επτά πολεμικά μέτωπα που έχει η Τουρκία ανά τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έφτιαξε τον ISIS που αιματοκύλησε Ιράκ και Συρία και τέλος αυτό που αφορά την Ελλάδα και πρέπει να ζητήσουμε την αποπομπή της Τουρκίας από την συμμαχία είναι ότι όλος ο εξοπλισμός της ξηράς, αέρα και θάλασσας και πύραυλοι S – 400 δεν είναι στραμμένα σε κάποια εχθρική χώρα αλλά εναντίον της συμμάχου χώρας Ελλάδας, κάτι που καθιστά αδύνατη την συνύπαρξη των δύο χωρών στην ίδια συμμαχία. Συμπέρασμα: Τουρκία και Ελλάδα δεν χωράνε μαζί στην Ατλαντική συμμαχία και από τα μέχρι τούδε πεπραγμένα η χώρα που πρέπει να αποπεμφθεί είναι η Τουρκία.

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή για το θέμα NATO , Ελλάδα και Τουρκία μπήκαν μαζί στο ΝΑΤΟ το 1952 ,εποχή έναρξης του ψυχού πολέμου, σημείωση: την  εποχή εκείνη η Ελλάδα είχε βγει από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αλλά και τον εμφύλιο που μας κληροδότησαν οι σύμμαχο.. βγήκε με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, υπολογίζεται ότι το 15% του πληθυσμού της Ελλάδας πέθαναν άλλοι στα πολεμικά μέτωπα, άλλοι πολεμώντας τον κατακτητή στην εθνική αντίσταση, άλλοι σε εκκαθαρίσεις και εκτελέσεις, και άλλοι  από την πείνα.

Αντίθετα η Τουρκία εφαρμόζοντας ουδέτερη φιλοναζιστική πολιτική, πουλούσε στην Γερμανία μέχρι τους τελευταίους μήνες σιδηρομετάλλευμα και αλλά πολύτιμα μέταλλά που ήταν απαραίτητα για την ναζιστική πολεμική μηχανή, και κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία στις 7 Μαΐου 1945.. μια ημέρα πριν 8 Μαΐου 1945 όταν στην διάσκεψη του Πότσδαμ μπήκε η υπογραφή   της παράδοσης άνευ όρων  της Ναζιστικής Γερμανίας .στους συμμάχους. Καιροσκοπισμός και εμπαιγμός των Τούρκων.. είναι οι λέξεις που ταιριάζουν..

Επανέρχομαι στα 1952 εποχή εσόδου Ελλάδας Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί πρέπει να υπενθυμίσω κάτι που δεν πρέπει να ξεχνιέται: τα πρώτα διαπιστευτήρια βαρβαρότητας.. της Τουρκίας..  η βαρβαρότητα αυτή των  Τούρκων δεν ήταν  άλλη από την απρόκλητη οργανωμένη κα καθοδηγούμενη από την τότε Κυβέρνηση επίθεση Τουρκικού επιστρατευμένου όχλου 50000 ατόμων.. εξοπλισμένων από τους οργανωτές με κασμάδες φτυάρια τσεκούρια βαριοπούλες σιδερολοστούς και μπιτόνια βενζίνης.. με σκοπό την καταστροφή και λεηλασία και την πυρπόληση των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινούπολης.

Στις 6-7 Σεπτέμβρη 1955 ήταν η νύχτα των κρυστάλλων για την Ελληνική Μειονότητα της Πόλις όταν σε μια βραδιά ο Τουρκικός όχλος κατέστρεψε: 4348  Ελληνικά καταστήματα 3500 σπίτια 110 ξενοδοχεία 27 φαρμακεία ,23 Σχολεία 21 εργοστάσια 73 Εκκλησίες ,από την κανιβαλική μανία του όχλου δεν διασώθηκαν ούτε τα ορθόδοξα νεκροταφεία. Οι δολοφονημένοι του πογκρόμ ανέρχονται στους 35 και οι βιασμοί ξεπέρασαν τους 200..   δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι πρώτοι εγκαινίασαν τις εθνοκαθάρσεις στον 20 Αιώνα βλέπε γενοκτονία  Αρμενίων 1915 γενοκτονία ποντιακού Ελληνισμού γενοκτονία Ελλήνων Ιωνίας 1918 – 1922. Ως και ο Χίτλερ προετοιμάζοντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων στα 1940 είχε πει ποιος θυμάται τώρα τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι πριν 25 χρονιά…Εκτός από το πογκρόμ της Πόλις συντονισμένα ο τουρκικός όχλος χτύπησε και στην μαρτυρική Σμύρνη 33 χρόνια μετά την Καταστροφή στόχος του όχλου αυτή τη φορά ήταν ένα Ελληνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση της Σμύρνης το οποίο πυρπόλησαν εν συνεχεία πυρπόλησαν την μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που είχε απομείνει στην Σμύρνη την Αγία Φωτεινή μετά πυρπόλησαν το Ελληνικό προξενείο της Σμύρνης.. δεν έμεινε παρά μόνο το στρατηγείο του ΝΑΤΟ..       στο οποίο υπηρετούσαν Έλληνες Αξιωματικοί με τις οικογένειες τους εκεί ξέσπασε η μανία του όχλου σπάζοντας βιοπραγόντας και τέλος βιάζοντας  όπως λένε τις Γυναίκες των Ελλήνων Αξιωματικών… Το επίσημο ΝΑΤΟ  της εποχής προσπάθησε να υποβαθμίσει τα έκτροπα των Τούρκων και Αμερικανοί και Άγγλοι πίεσαν την Ελληνική κυβέρνηση να ξεχάσει τα συμβάντα γιατί η Τουρκία είναι πολυτίμους εταίρος στα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης..

Ο υποκειμενικός σκοπός των Τούρκων εθνοκάθαρσης και εκδιώξεις της Ελληνικής Μειονότητας από την Πόλη επιτευχθεί ..από 130 χιλιάδες Έλληνες το 1955 σήμερα έχουν μείνει 2000..και οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης από 80000 έχουν αυξηθεί στις 130000..Περασαν πολλά χρόνια βρισκόμαστε στα 2022 και η  Τουρκία έχει μετατραπεί σε μεγάλη αναθεωρητική περιφερειακή υπερδύναμη.. υπό την καθοδήγηση του ισλαμιστή ηγέτη Ερντογάν ο οποίος δεν σέβεται νόμους διεθνείς συμβάσεις δίκαιο της θάλασσας  έχει παρουσιάσει την θεωρία της γαλάζιας πατρίδας διεκδικώντας το μισό Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά.

Έχει μετατρέψει την Αγία Σοφία και άλλες εκκλησίες στην Τουρκία σε τζαμιά.. συνεχόμενες καθημερνές προκλήσεις με υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα Ελληνικά Νησιά ατελείωτος ο κατάλογος προκλήσεων από την εχθρική αυτή χώρα.. Αναρωτιέμαι αν έχει λόγο και χώρο ύπαρξης μια κατ’ ουσίαν Ασιατική και Ισλαμική χώρα όπως είναι η Τουρκία  η οποία δημιουργεί συνεχείς εντάσεις  με την  επιθετική συμπεριφορά εναντίον άλλων μελών της συμμαχίας. Και αν ήρθε η ώρα να αποπεμφθεί..

Νομίζω ότι είναι ποιο εύκολο να γίνει ένα Κράτος μέλος και λίγο δύσκολο να αποπεμφθεί.. αλλά σύμφωνα με την σύμβαση της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών: αν κάποια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δεν συμμορφώνεται με τις αρχές του.. αυτό ισοδυναμεί με ουσιώδη παραβίαση της συνθήκης κατά την έννοια του άρθρου 60 της σύμβασης  που ορίζει (ουσιώδη παραβίαση) Τότε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το δικαίωμα με ομόφωνη απόφαση των υπόλοιπων μελών να αποπέμψουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ.. πόσο μάλλον τώρα που η Τουρκία προσπαθεί να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ βάζοντας VETO..στις 2 προς ένταξη Ευρωπαϊκές χώρες Σουηδία  και Φινλανδία ..Αν φθάσαμε στο σημείο να καθορίζεται η τύχη της Ευρώπης και της Αμερικής ..απο μια Ισλαμική.. χώρα την Τουρκία..τότε   ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ… ..

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 130000 μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και 2000 Έλληνες στην Αθήνα. Άμεση απέλαση όσων αποδεδειγμένα εξυπηρετούν τουρκικά συμφέροντα, τώρα ως απάντηση και στις τουρκικές προκλήσεις. Αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων απο τους υπολοίπους γιατί στο τέλος θα έχουμε τούρκους βουλευτές στη βουλή περισσότερους απο Έλληνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα