Βόρεια Μακεδονία: Η Σιλιάνοφσκα… ακάθεκτη, ευχαρίστησε τον Πάπα για τη συνάντηση «εκ μέρους των Μακεδόνων»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα επιμένει στην προκλητική της στάση καθώς εξακολουθεί σε δημόσιους διαλόγους να μην αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία με την συνταγματική της ονομασίας.

Η πρόεδρος της γειτονικής χώρας συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και στην ανάρτησή της, τον ευχαρίστησε «εκ μέρους όλων των Μακεδόνων πολιτών» για τη σταθερή υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Μήνυμα ΗΠΑ σε Σιλιάνοφσκα για το «Μακεδονία»: Τηρήστε τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Ηταν τιμή μου να συναντήσω τον Ποντίφικα σήμερα. Ευχαριστώ τον Αγιότατο για την αποφασιστικότητά του να επιδιώξει την ειρήνη στον κόσμο και να συνηγορεί υπέρ των φτωχών του κόσμου. Εκ μέρους όλων των Μακεδόνων, τον ευχαρίστησα για τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων»

/www.iefimerida.gr/kosmos/i-silianofska-eyharistise-ton-papa-ek-meroys-ton-makedonon”>Βόρεια Μακεδονία: Η Σιλιάνοφσκα… ακάθεκτη, ευχαρίστησε τον Πάπα για τη συνάντηση «εκ μέρους των Μακεδόνων» – iefimerida.gr</a></p>

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”POPE FRANCIS IN MACEDONIA 7 MAY 2019”.
    Ο Πάπας θα επισκεφτεί την 7η Μαϊου 2019 τα Σκόπια και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται ”Μακεδονία” , ούτε καν Βόρεια ”Μακεδονία”.
    Είναι ο πρώτος Αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά την Συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας .
    ΠΗΓΗ VATIKANNEWS -OΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.
    Υ.Γ Στα Σκόπια δεν υπάρχουν ρωμαιοκαθολικοί πλην των διπλωματών και των οικογενειών τους .
    ΕΡΩΤΗΣΗ. Δεν προκάλεσε ο Πάπας τα εθνικά και χριστιανικά αισθήματα όλων των Ελλήνων με την σημερινή υποδοχή στο Βατικανό της Προέδρου της Βόρειας ”Μακεδονίας”, η οποία μέχρι το 1944 ήταν Γιουγκοσλάβα και μετά την βάφτισε ο ΤΙΤΟ Μακεδόνισα;;;.
    Μήπως πρέπει να διαμαρτυρηθούν στον Πάπα οι Έλληνες Ρωμαιοκαθολικοί , -που δεν είναι ελάχιστοι- και γιατί όχι και οι άθεοι πατριώτες Έλληνες ;;;.

  2. Μα γιατί διαμαρτυρόμαστε;;; Έτσι κι αλλιώς η μεγάλη μας πλειοψηφία δεν έλεγε την συμφωνία προδοτική;;; Επειδή πρώτοι την αγνοούν αυτοί κι όχι εμείς;;; (Όχι βέβαια ότι δεν είμασταν πρώτοι εμείς αφού δεν εγκρίναμε τα μνημόνια που προέβλεπε.)
    Σίγουρα δεν είναι άριστη. Σίγουρα έχει θέματα. Όμως, έλυνε ένα διαχρονικό αγκάθι, σε μια περίοδο που η Ελλάδα δεν τολμάει να υψώσει φωνή, που οι σφαλιάρες από το 2010, η απαξία, η μιζέρια και η διαφθορά χτύπησαν κόκκινο. Τους παραδώσαμε εν γνωσει μας στους Τούρκους, μαζί με την Αλβανία. Τι ωραία… ούτε το fir τους ουτε του δημόσιους υπαλλήλους τους θέλαμε. Μόνο για το χατήρι της δεξιάς της ΝΔ. Άρα όλα καλά. Γιατί φωνάζουμε λοιπόν;;
    Δεν μπορεί να φωνασκούμε, (κάνουμε απίστευτα εκνευριστικό θόρυβο) για τη μη τήρηση της συμφωνίας από πλευράς τους, όταν εμείς οι ίδιοι δεν την ολοκληρώσαμε. Αυτοί είναι και πιο τίμιοι. Δεν προσποιείται η πλειοψηφία τους ότι δεν τη θέλει. ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ. Πα πα. Εμείς όμως;;; Δεν τη θελουμε, λένε τα τζιμανια μας, αλλά εσείς τηρήστε την… παρακαλώ παρακαλώ παρακαλώ.
    Γιατί τι θα κάνω αν ακυρωθεί;;; Θού φυλακη ….
    Αφήσαμε αιώνες να παγιωθεί το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια διεθνώς, λόγω της αναβλητικότητας και της ανικανότητας μας ως κρατική οντότητα, βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος, βλέπουμε το ατομικό και όχι το συλλογικό, έτσι χτίσαμε την χώρα μας εδώ και 200 χρόνια, όποτε παγιώθηκε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην μνήμη των λαών πέρα από μας και εν πληρει γνωσει μας και δυστυχώς και στην ιστορία. Και τώρα τι κάνουμε;;;
    Ότι κάναμε πάντα. Τα κεφάλια στην άμμο.

  3. Ήταν πάντα η συλλογιά μου να μπω στο Βατικανό
    Να τον έβλεπα μπροστά μου φυσικό και ζωντανό
    Λένε πως είναι ωραίος είναι διακριτικός
    Και βαρβάτος και μοιραίος και γλυκός πολύ γλυκός
    Θέλω να τον δω θέλω να τον δω
    Θέλω να δω τον πάπα τον πάπα τον πάπα
    Θέλω να δω τον πάπα θέλω να τον δω
    Θέλει να τον δει θέλει να τον δει
    Θέλει να δει τον πάπα τον πάπα τον πάπα
    Θέλει να δει τον πάπα θέλει να τον δει
    Νιώθω πως όταν μπροστά μου τον ειδώ πρώτη φορά
    Θα κοπούν τα ήπατά μου και θα νιώσω μια χαρά
    Κι απ’ την ταραχή θα φρίξω αντικρύ του σαν βρεθώ
    Και μ’ ευλάβεια θα σκύψω μπρος του να τον ασπαστώ

  4. Μεταξύ των δεξιών του Μητσοτάκη και των αριστερών του Τζίφρα, η μόνη λύση είναι ξύλο αλύπητο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα