ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πρωτοφανής αύξηση διανομής τροφίμων σε άπορους-παιδιά!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για να αντιμετωπίσει την κοινωνική κρίση, η κυβέρνηση της Βρετανίας αναγκάστηκε να δώσει 900 λίρες (1.000 ευρώ) στους πλέον άπορους και 300 λίρες στους μικροσυνταξιούχους για να πληρώσουν φως-αέριο!

Η χρήση τραπεζών τροφίμων εκτοξεύτηκε πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διέρχεται μια βαθιά κρίση κόστους διαβίωσης, με βάση τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέματα που διανεμήθηκαν σε παιδιά για πρώτη φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση φιλανθρωπικού ιδρύματος, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Σχεδόν τρία εκατομμύρια δέματα τροφίμων έκτακτης ανάγκης διανεμήθηκαν μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023 από τη φιλανθρωπική οργάνωση Trussell Trust, η οποία διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο δίκτυο τραπεζών τροφίμων στη χώρα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός δεμάτων που έχει διανεμηθεί ποτέ σε ένα χρόνο από την ένωση.

Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια από αυτά τα πακέτα έκτακτης ανάγκης διανεμήθηκαν σε παιδιά, σημειώνοντας αύξηση 36% σε διάστημα ενός έτους. «Αυτά τα νέα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και δείχνουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων δεν έχει άλλη διέξοδο από το να στραφεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις (…) και αυτό δεν είναι δίκαιο», αντέδρασε η Emma Revie, διευθύνουσα σύμβουλος της Trussell Trust, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

«Τα κοινωνικά βοηθήματα δεν καλύπτουν ουσιαστικό κόστος»

Η κα Revie θεωρεί «ανεπαρκές» το σύστημα κοινωνικής βοήθειας που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των πλέον άπορων. «Τα κοινωνικά βοηθήματα δεν αντικατοπτρίζουν το ουσιαστικό κόστος (μιας οικογένειας) με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βυθίζονται ακόμη πιο βαθιά στη δυστυχία».

Σύμφωνα με την ένωση, περισσότεροι από 760.000 άνθρωποι κατέφυγαν στην  τράπεζα τροφίμων για πρώτη φορά μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, απόδειξη της κλίμακας της κρίσης που αντιμετωπίζουν τα βρετανικά νοικοκυριά με πληθωρισμό άνω του 10% για μήνες. Ολες οι περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείο επηρεάζονται. Η αύξηση των δεμάτων που παραδόθηκαν ανήλθε κατά τουλάχιστον 28% σε κάθε περιοχή και έφτασε το 54% στις πιο μειονεκτούσες βορειοανατολικές περιοχές.

“Μια άνευ προηγουμένου αύξηση”

«Βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έρχονται σε τράπεζες τροφίμων, ειδικά των ατόμων με θέσεις εργασίας των οποίων το εισόδημα είναι κατώτερο από το αυξανόμενο κόστος ζωής», σημειώνει ο Μπράιαν Τόμας, επικεφαλής τράπεζας τροφίμων στο South Tyneside στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η ένωση καλεί την κυβέρνηση «να δράσει τώρα για να ενισχύσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης». Εκτός από τη συνήθη κοινωνική βοήθεια, η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο της κρίσης, ιδίως για φέτος ενίσχυση 900 λιρών (περίπου 1.000 ευρώ) για τα πιο άπορα νοικοκυριά και 300 λίρες για τους συνταξιούχους να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Πηγή: AFP

https://www.lefigaro.fr/flash-eco/royaume-uni-plus-d-un-million-de-colis-alimentaires-distribues-aux-enfants-en-un-an-du-jamais-vu-20230426

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα