ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Υπάρχουν μερικά υπουργεία στα οποία η τοποθέτηση υπουργών είναι ανοικτή πρόκληση στην κοινή λογική.
Η ιστορία του υπουργείου πολιτικής προστασίας είναι ένα απο αυτά. Και είναι λάθος η συνύπαρξή του με την κλιματική αλλαγή.
Το υπουργείο λέγεται Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.
Τι σχέση έχει η πολιτική για την Κλιματική Αλλαγή με την Πολιτική Προστασία; Καμιά.
Το δεύτερο που θα ηθελα να επισημάνω είναι ακόμη και αν αποδεχθούμε την συγνώμη της κυβέρνησης για την ολιγωρία της, μάλλον, την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την “κρίση” απο τα χιόνια (κανονικά δεν θα έπρεπε να δημιουργεί κρίση η διαχείριση των καιρικών φαινομένων τον χειμώνα) δεν πρέπει να της συγχωρεθεί η μη τοποθέτηση, τώρα, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας προσώπου έμπειρου να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα στο πεδίο.
Οι περισσότεροι απο τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο θέμα αυτό, ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ. Εδώ χρειάζεται, οργάνωση, πρακτική γνώση, εμπειρία , ικανότητα και αποφασιστικότητα. Και τα ποιήματα καλά είναι αλλά ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Είχα γράψει τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχουν τέτοια πρόσωπα και πρέπει να αναζητηθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξ ορισμού η εμπειρία τους στην διαχείρηση τέτοιων φαινομένων είναι μεγαλύτερη απο των αποφοίτων σχολών διαχείρισης κρίσεων. Ας πάρουν τους αποφοίτους ως συμβούλους.
Τέλος, χρειάζεται να αναδομηθεί το κράτος. Αυτό που έχουμε δεν λειτουργεί και παράγει και προβλήματα και ανισότητες και διαιρέσεις.
Δυστυχώς, έτσι που είναι δομημένο αυτοί που μπορούν να το αλλάξουν είναι αυτοί που δεν θέλουν να το αλλάξουν. Αλλά αυτό το κράτος θα παράγει συνεχώς προβλήματα. Υπάρχει σημείο που αυτά τα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν κοινωνκή εξέγερση;
Θα υπάρχει. Αλλά με δύο τρία χιλιάρικα η δυσαρέσκεια εκτονώνεται.
Σ αυτό το σημείο βρισκόμαστε ως κοινωνία.
Βρισκομαστε και σε ένα ακόμη. Αν τα βολεύουμε εμείς στην γειτονιά μας, δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται λιγο μακρύτερα.
Ε, αυτή η κοινωνία δεν αλλάζει. Ραντεβού στην επόμενη κρίση.
Καλημέρα
Π.Σ.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 1- Επειδή τίποτε δεν γίνεται τυχαίο και επειδή κάποια ενδελέχεια καλύπτει κάθε κυβερνητική πράξη -οποιασδήποτε κυβέρνησης-μήπως-ΜΗΠΩΣ στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προσετέθη και το Κλιματικής Αλλαγής, για να είσπράττει περισσότερα και απ’ευθείας από την Ε.Ε -στην οποίαν ο κ.Στυλιανίδης ήταν ένας επιτυχημένος επίτροπος- ”υπουργός” της-;;;. Ας μη το αποκλείσουμε.
    2-Εγράφη- και είναι υπερβολή -ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί ”βλέπουν χιόνια και γράφουν ποιήματα”, αλλά άμα δεν μπορείς να προσφέρεις προσωπική εργασία δεν πας στα χιόνια για φωτογραφίες, για να μην αποκλεισθείς και αδρανοποιηθείς πέραν της γελιοποιήσεως.
    3-Οι απόστρατοι Αξιωματικοί δεν χρησιμοποιούνται γενικώς στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης για να μην έχουμε” στρατοκρατία” -μετά την Χούντα-(όπως θα εκραύγαζαν στις πορείες οι αριστεροπροοδευτικοι και όχι μόνον), εκτός ορισμένων περιπτώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για να καμφθούν αντιδράσεις των στρατευμένων (περίπτωση Συμφωνίας των Πρεσπών).
    4-Στην 10ετία του 1950 σχεδόν όλους τους Δημόσιους Οργανισμούς(ΔΕΗ, ΟΤΕ ΕΟΤ κλπ) διοικούσαν απόστρατοι ικανοί και κυρίως αδέκαστοι και αυστηροί προς το προσωπικό τους, γιαυτό και τους πρόκοψαν.
    5-Τώρα αν συμφωνήσουν -σιγά να μη συμφωνήσουν -τα πολιτικά κόμματα, για να επιτύχουν σε τέτοιες θέσεις οι απόστρατοι – με επιτυχημένες διοικήσεις μόνο σε Ειδικές Δυνάμεις, γιατί αλλού ”μπορεί να γράφουν ποιήματα και να κυνηγούν τις προαγωγές τους”, θα απαιτήσουν να πάρουν και το επιτελείο τους ,γιατί ”ούτε ένας κούκος και ούτε ένα χελιδόνι φέρνουν την Άνοιξη”.
    ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ -ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ .
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΜΕ ΩΡΑΡΙΑ ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΨΩΜΕΝΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ-ΟΠΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΑΒΕΡΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΤΌΣΑ ΧΙΟΝΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα