«Χρήσιμος ηλίθιος του Κρεμλίνου» έγινε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας,  Μάριους Μπλάστσακ- Mariusz Blaszczak, αποκάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στο Βερολίνο  Άντριι Μέλνικ «χρήσιμο ηλίθιο του Κρεμλίνου» αφού ο διπλωμάτης εξύμνησε τον εγκληματία  του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου Μπαντέρα,

ηγέτη της UPA, η οποία διεξήγαγε εθνοκάθαρση του πολωνικού πληθυσμού στη Βολυνία και την Ανατολική Γαλικία το 1943-1944.

Παρά το γεγονός ότι το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποστασιοποιήθηκε από τα λόγια του υπαλλήλου τους, τονίζοντας ότι ήταν «η προσωπική του άποψη και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση» της ουκρανικής διπλωματίας, ο Μέλνικ συνεχίζει να δέχεται έντονη κριτική στη γειτονική Πολωνία.

Την προηγούμενη μέρα, μίλησε ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ, οι εξουσίες του οποίου αναβαθμίστηκαν πρόσφατα σε επίπεδο αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Πολωνίας.

«Τέτοιες δηλώσεις, που έγιναν από τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία, Άντριι Μέλνικ, υπηρετούν το Κρεμλίνο, όχι τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε ο Μπλάστσακ στο πρόγραμμα του πολωνικού ραδιοφώνου.

Κατά τη γνώμη του, τέτοιες δηλώσεις μπαίνουν σφήνα στις σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας και ως εκ τούτου «τα λόγια του ουκρανού πρέσβη στο Βερολίνο είναι απαράδεκτα».

Eurasia Daily

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα