Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπισθεί !

22/10/20 | 5 | 0 | 390 εμφανίσεις

του Ελευθερίου Τζιόλα

Λένε στην Αθήνα: «Δεν πρέπει να κάνουμε την πρώτη κίνηση…». Ποια πρώτη κίνηση; Μα τι λένε…! Πόσες πρώτες κινήσεις έχει κάνει η Τουρκία;

Λένε στην Αθήνα η ΕΕ τελικά θα μας στηρίξει. Πότε είναι αυτό το “τελικά”; Αντιλαμβάνονται την ταπείνωση και τα τετελεσμένα; 

Λένε στην Αθήνα, έχει και η Τουρκία δικαιώματα.(!!). Και θέλει η Τουρκία συνηγόρους της στην Αθήνα; Τι θα ακούσουμε, ακόμα, για να γίνουμε…ρεαλιστές ενδοτικοί.

Ελληνικά δικαιώματα υπάρχουν; Τι κάνετε για αυτά;

Τα ‘χούμε πει. Ας τα υπογραμμίσουμε και πάλι.

Τούτος ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακρύς.

Αλλά θα τον δώσουμε. Το οφείλουμε.

Η αλληλουχία, η δέσμη των ελληνικών κινήσεων-επιλογών έπρεπε να είναι, πρέπει να είναι:

 1. Ενημέρωση εκ μέρους της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο προς ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ, Βρετανία, Αίγυπτο, Αραβικό Κόσμο, με το παρακάτω σαφές πλαίσιο: «Ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας, αν μπει (η Τουρκία) στα 12 ναυτικά μίλια, αν μπει (η Τουρκία) στην υφαλοκρηπίδα. Θα απαντήσουμε στρατιωτικά, θα τους αποτρέψουμε!». Αντίστοιχο διάβημα στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα είναι άξονας ειρήνης, αλλά για να εξακολουθεί να είναι άξονας ειρήνης δεν μπορεί να ανεχτεί ταπείνωση και προσβολή της επικράτειας της (από Τουρκία). Θα απαντήσει!».
 2. Αμυντική αποτροπή με μαχητική συνεργασία με τη Γαλλία (αντίστοιχη πρόταση και σε Ισραήλ και σε ΗΠΑ).
 3. Η Εγνατία οδός κλείνει για διέλευση τουρκικών προϊόντων προς τη Δύση, ανάλογη συζήτηση-συμφωνία για ανταλλάγματα με Βουλγαρία. Οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων σταματούν, ίδια πρόταση και προς την ΕΕ και κάθε κράτος-μέλος. Αν η αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης δΕν γίνεται αποδεκτή (ή παραπέμπεται στις γερμανικές καλένδες), η κίνηση αυτή που προτείνεται (για τα τουρκικά προϊόντα) μπορεί να γίνει δεκτή και να εφαρμοστεί από μεμονωμένα κράτη –μέλη.
 4. Ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο και, συνδυασμένα με αυτό, νέο Ενιαίο Εθνικό Αμυντικό Δόγμα.
 5. Ευθείες γραμμές βάσης σε όλους τους κλειστούς κόλπους της ελληνικής επικράτειας.
 6. Χωρικά ύδατα 12 ν. μ., μέση γραμμή, ελεύθερη διεθνή ναυσιπλοΐα σε όλο το Αιγαίο και τις περιβάλλουσες θαλάσσιες περιοχές (Λυβικό πέλαγος κλπ).
 7. Επιτάχυνση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα σε “έξυπνα” συστήματα και στην Αεροπορία.
 8. Κυκλική (ηλικιακή) εκπαίδευση όλων των Ελλήνων στα νέα συστήματα πολεμικής αποτροπής (έναρξη του προγράμματος από… πρόπερσι).
 9. Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Στήριξη του έκτακτου προγράμματος αμυντικών εξοπλισμών, μέσω σταθμισμένης αυξημένης συμμετοχής των οικονομικά ισχυρών.
 10. Διοίκηση σε όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα από ελληνικό στρατιωτικό στελεχιακό δυναμικό.
 11. Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Σχεδιασμού Αμυντικής Πολιτικής.
 12. Εθνικό Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τον (την) ΠτΔ.
 13. Κινητοποίηση της Διασποράς (πνευματικής, οικονομικής, διοικητικής, θεσμικής), του Ελληνισμού και των φιλελληνικών οντοτήτων, παντού στον κόσμο πάνω στους εθνικούς ελληνικούς στόχους και με οικονομική στήριξη της Ελλάδας για τους αμυντικούς της σκοπούς.

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπισθεί !

Η Ελλάδα μπορεί !

Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά σωστά σχεδιασμένος και με πατριωτική ενότητα είναι βέβαιο ότι θα είναι νικηφόρος.
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον !

 

Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2020

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 5 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΕ ΤΖΙΟΛΑ ,ΠΟΤΕ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΤΑ 12 Ν.Μ -ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΑΠΌ ΤΟ 1995(ΠΟΥ ΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΗΣ θΑΛΑΣΣΑΣ) – ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ 13 ΠΡΕΠΕΙ ,ΕΝΩ Ο ΕΡΝΟΓΑΝ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ;;;.
  ΟΡΘΩΣ ΠΡΟΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΤΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ”ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ”,ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ”ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΟΥΣΑΙΕΣ ” ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΦΕΙΣΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
  ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΜΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ;;;.
  ΜΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ”ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΑ” ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ .
  ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΜΙΛΗΤΟΙ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ.
  ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΌ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ,ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ .

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Δύο δρόμοι υπάρχουν: Ή η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ και ανακηρύσσει ΑΟΖ, ή φινλανδοποιείται από την Τουρκία.

  Αποφυγή «φινλανδοποίησης» με ανακήρυξη χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. [Ήρθε η ώρα των 12 μιλίων]

  Ανοησίες τού τύπου “θα ασκήσομε το δικαίωμά μας, όταν κρίνομε σκόπιμο” δεν χωρούν πια.

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Ο φίλος μας κ.Ανδρέας Σταλίδης έγραψε το άρθρο του στην ΕΣΤΙΑ .
  Ας το αναρτήσει και στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ για συζητήσεις ,ή, ας μελετήσει την πορεία των διαδοχικών -σαν την φετεινή – Ελληνοτουρκικών κρίσεων ,για το θέμα αυτό ,που άρχισαν όταν- από τις 29 Μαίου-4 Ιουνίου 1974 – η Τουρκία έστειλε το υδρογραφικό της ”Τσανταρλί” για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο ,με συνοδεία 32 πολεμικών σκαφών στην Ελληνική και κατά τους Τούρκους αμφισβητούμενη πέραν των συμφωνημένων (6) ναυτικών μιλίων υφαλοκρηπίδας αμφοτέρων των χωρών στο Αιγαίο από το 1936 .
  Η ”φιλανδοποίησής” μας ,στην Τουρκία θα ισχύσει μόνο όταν φύγουμε και από το ΝΑΤΟ και από την Ευρωπαική Ένωση (κάποτε επιμέναμε ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο) ,γιατί τώρα έχουμε από το 1952 ΝΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ και από το 1981 και ιδιαίτερα μετά το ”ευτελισμένο” από τον κ.Τσίπρα δημοψήφισμα του 2015 έχουμε πλήρως ΕΥΡΩΠΟΙΗΘΕΊ.

 4. 4
 5. 5
  Σ.Α.Ν. says:

  Εάν υπήρχε ΕΣΡ και στο διαδίκτυο θα είχε επέμβει στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ γιαυτό το στημένο βιντεάκι ,που χρησιμοποίησε ανήλικα παιδιά σε μια υποτιθέμενη τάξη Δημοτικού με ένα επιλεγμένο για την σαστιμάρα του ”δάσκαλο” να τον ερωτά επανειλημμένως μια καλούλα μαθητριούλα ,-χωρίς να προηγηθεί μάθημα- ”γιατί κύριε”;;;.
  Κάτι τέτοια βιντεάκια βλέπουν και τα τουρκάκια στην Ερντογανική Τουρκία για να ξεσηκώνονται για τους ”γκιαούρηδες” και αυτό είναι το ανησυχητικό για το μέλλον μας.
  Τελικώς μήπως όλα αυτά ”απεργάζονται” -με ελληνική και ξένη επίνευση -για να αποσταθεροποιηθεί πολιτικώς η Ελλάδα ,τώρα που έχει μια πατριωτική και δυνατή κυβέρνηση μιας Πατριωτικής Παρατάξεως και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και θα γίνουμε σκορποχώρι;;;.
  Ας το σκεφθούν καλά όλοι οι ιστότοποι.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (2 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας