Τι είναι πιο ανήθικο από τα δύο;

27/6/20 | 1 | 0 | 441 εμφανίσεις

protagon.gr

Ανδρέας Στασινός 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 11:05

Ο Αλ. Τσίπρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όπου έπρεπε να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά. Ετσι, κατέφυγε στις ρίζες του | George Vitsaras / SOOC/CreativeProtagon  

Το «μαγαζί» ή η ωμή εκμετάλλευση γεγονότων όπως οι λιποθυμίες, οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι από μαγκάλια για να αποκτήσει κανείς «μαγαζί»; Ζαλισμένος από την αποφορά του «μαγαζιού» ο Τσίπρας θυμήθηκε τις «ρίζες» του: την πολιτική εκμετάλλευση των λιποθυμιών.

Ηταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για τον Αλέξη Τσίπρα. Εχοντας απέναντί του διάφορους προβληματισμένους συντρόφους, μεταξύ αυτών τον σταθερά δύσθυμο Ευκλείδη Τσακαλώτο –μη σας ξεγελάει το χιούμορ του, πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι, λένε, πολύ γκρινιάρης– και τον πάντα επικριτικό Νίκο Φίλη –όπως κάθε θεματοφύλακας της ιδεολογικής καθαρότητας πρέπει να είναι–, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείτο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να διαχειριστεί τις εντυπώσεις για τον επιστήθιο φίλο και άλλοτε έμπιστο υπουργό του μέσα στο Μαξίμου, τον Νίκο Παππά, που ως γνωστόν στον ελεύθερό του χρόνο παρηγορούσε παραληρηματικούς επιχειρηματίες.

Σε κάτι τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, λοιπόν, ο καθείς καταφεύγει στην προστασία που του παρέχει η «ζώνη άνεσης» –όλοι οι άνθρωποι έχουν από μία–, η comfort zone που θα έλεγε και ο Ευκλείδης.

Η comfort zone του κ. Τσίπρα δεν είναι κάποια πολιτικά οράματα για το μέλλον, ούτε οι ηρωικές αυταπάτες του παρελθόντος. Αναζητεί πάτημα σε κάτι σταθερό, προσπαθεί να θυμηθεί τις ρίζες του -ή αλλιώς τον βατήρα που τον εκτίναξε.

«Η λιποθυμία ενός εννιάχρονου κοριτσιού λόγω ελλιπούς σίτισης, κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, γυρίζει τη χώρα μας χρόνια πίσω και φωτίζει με τα πιο σκοτεινά χρώματα αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό». Να ‘το πάλι. Ενα τραγικό, πλην όμως μεμονωμένο, γεγονός μεγεθύνεται σε πανελλήνια κλίμακα, γίνεται μια ιμπρεσιονιστική εικόνα για όλη τη χώρα, μέσα από τα λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας πάμε πίσω στον χρόνο. Ηταν 1η Μαρτίου 2013. Η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν ανάψει δύο φοιτητές στη Λάρισα έγινε αιτία για τον τραγικό τους θάνατο. «Είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς» ανέφερε την ίδια ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση. Από κοντά φυσικά και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, που τώρα έχουν ξεχαστεί, αλλά υπήρξαν χρήσιμοι για να γίνει η δουλειά. Κάπως έτσι χτίστηκε το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα». Που με τη σειρά του οδήγησε στο «μαγαζί», ή στα «μαγαζιά» αναλόγως πως το βλέπει κανείς και αν βάζει μέσα και τα outsourcing…

Πηγή: Protagon.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Όταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός ιδίως-κάνει πολιτική με αναπλάσεις εικόνων και υπάρχουν πολίτες που εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών η πολιτική -και όχι μόνον -παρακμή είναι δεδομένη και καθιερωμένη.
  Μακάρι η λιποθυμία της 9χρονης στην Ρόδο να οφείλεται σε ελαττωμένη σίτιση-αυτή διορθώνεται αμέσως από την Ενορία της και μακάρι να μη είναι άλλη αιτία-από τις πολλές -(Θεός φυλάξοι) που υπάρχουν.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/1/21 | (0 σχόλια)
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας