Στο ναδίρ οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην Σαουδική Αραβία λόγω μποϊκοτάζ

27/3/21 | 0 | 0 | 139 εμφανίσεις

Το ανεπίσημο μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και περίπου ένα χρόνο στην Σαουδική Αραβία έφερε σε πτώση ρεκόρ τις εισαγωγές από την Τουρκία.

Η αξία εισαγωγής τουρκικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία μειώθηκε στα 14,1 εκατομμύρια ριάλ (3,76 εκατομμύρια $) τον Ιανουάριο από 50,6 εκατομμύρια ριάλ (13,49 εκατομμύρια $) τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τα επίσημα μηνιαία εμπορικά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν τεταμένες αφότου ξέσπασε πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα οι Σαουδαραβικές επιχειρηματικές ενώσεις, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν  μποϊκοτάζ στα τουρκική προϊόντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε ορισμένες χώρες του Κόλπου ότι  αποσταθεροποιούν με τις πολιτικές τους την περιοχή, οι Σαουδαραβικές αρχές κάλεσαν τους  πολίτες να μποϊκοτάρουν τουρκικούς οικονομικούς τομείς, από εισαγωγές και επενδύσεις έως τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Στατιστικής της Σαουδικής Αραβίας, οι εισαγωγές από την Τουρκία εκτιμήθηκαν σε 622 εκατομμύρια ριά (165,85 εκατομμύρια $) τον Ιανουάριο του 2020.

Από τότε, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Τουρκία έπεσε στην 76η θέση από τη 13η θέση για τις εισαγωγές της Σαουδικής Αραβίας.

Με πληροφορίες από Reuters
Nτουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στο ναδίρ οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην Σαουδική Αραβία λόγω μποϊκοτάζ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας