Στην υπόθεση χρηματισμού Καράτσι ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή εναντίον του Edouard Balladur και δύο χρόνια με αναστολή εναντίον του François Léotard

3/2/21 | 0 | 0 | 231 εμφανίσεις

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου,  alkis@kalkis.eu   www.kalkis.eu

Στις  20-1-2021 στις Ανιχνεύσεις είχα αναφερθεί στην πολύκροτη υπόθεση  χρηματισμού «Καράτσι»ΕΔΩ

η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19 Ιανουαρίου και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου και θα δούμε πιο θα είναι το τελικό δικαστικό  αποτέλεσμα.

Χθες ο εισαγγελέας M. Molins ζήτησε από το δικαστήριο τις εξής ποινές : φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και 50 000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο εναντίον του Edouard Balladur (εκ δεξιών), 91 ετών και πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, και δύο χρόνια με αναστολή και 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο εναντίον του François Léotard (εξ αριστερών), 78 ετών και πρώην υπουργού άμυνας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Béatrice Gurrey στον ηλεκτρονικό Le Monde στις 3-2-2021 με τίτλο : «Υπόθεση Καράτσι: για τον Edouard Balladur και τον François Léotard, η αποφυγή δεν αποδίδει» (Affaire de Karachi : pour Edouard Balladur et François Léotard, l’esquive ne paie pas).

Ο κ. Molins σημείωσε ότι η ίδια υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει σε αυστηρές καταδίκες, τον Ιούνιο του 2020, στο Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού. Όλοι οι κατηγορούμενοι, μη υπουργοί, καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις και βαριά οικονομικά πρόστιμα. Συνεπώς πρέπει να υπάρξει συνοχή μεταξύ εκείνης της απόφασης και της τωρινής δίκης.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/4/21 | (0 σχόλια)
    Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Άγκυρα. Ο κ. Τσαβούσογλου δεν άντεξε ούτε καν την διπλωματική και ήπια παράθεση των διαχρονικών ελληνικών θέσεων απο τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο