Στην υπόθεση χρηματισμού Καράτσι ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή εναντίον του Edouard Balladur και δύο χρόνια με αναστολή εναντίον του François Léotard

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου,  [email protected]   www.kalkis.eu

Στις  20-1-2021 στις Ανιχνεύσεις είχα αναφερθεί στην πολύκροτη υπόθεση  χρηματισμού «Καράτσι»ΕΔΩ

η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19 Ιανουαρίου και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου και θα δούμε πιο θα είναι το τελικό δικαστικό  αποτέλεσμα.

Χθες ο εισαγγελέας M. Molins ζήτησε από το δικαστήριο τις εξής ποινές : φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και 50 000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο εναντίον του Edouard Balladur (εκ δεξιών), 91 ετών και πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, και δύο χρόνια με αναστολή και 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο εναντίον του François Léotard (εξ αριστερών), 78 ετών και πρώην υπουργού άμυνας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Béatrice Gurrey στον ηλεκτρονικό Le Monde στις 3-2-2021 με τίτλο : «Υπόθεση Καράτσι: για τον Edouard Balladur και τον François Léotard, η αποφυγή δεν αποδίδει» (Affaire de Karachi : pour Edouard Balladur et François Léotard, l’esquive ne paie pas).

Ο κ. Molins σημείωσε ότι η ίδια υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει σε αυστηρές καταδίκες, τον Ιούνιο του 2020, στο Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού. Όλοι οι κατηγορούμενοι, μη υπουργοί, καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις και βαριά οικονομικά πρόστιμα. Συνεπώς πρέπει να υπάρξει συνοχή μεταξύ εκείνης της απόφασης και της τωρινής δίκης.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα