Σκάσε… βούλωσε το…

4/10/20 | 1 | 0 | 498 εμφανίσεις

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου.

Για όσα εκατομμύρια δεν παρακολούθησαν την συζήτηση (debate) μεταξύ Τράμπ – Μπάιντεν την Τετάρτη τα ξημερώματα, καλό είναι να μην σχολιάζουν διαβάζοντας τις “ειδήσεις” του CNN ή των N. York Times. Τις ανωτέρω ύβρεις απηύθυνε ο Μπάϊντεν στον πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να διέκοψε πολλές φορές απαντώντας στον αντίπαλο, αλλά ήταν κόσμιος.

Το πρώτο ερώτημα αφορούσε τον διορισμό της νέας δικαστού Amy Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά τον θάνατο της 87χρονης Ruth Ginsburg, διορισθείσας από τον Μ. Κλίντον. Τα εννέα μέλη του Οργάνου εκλέγονται ισόβια και είδαμε τον πόλεμο των Δημοκρατικών το 2018 εναντίον του Brett Kavanaugh, γιατί δεν προερχόταν από τον πολιτικό τους χώρο. Λάσπη, οχετός, αθλιότητα.

Τι σημαίνει να μην ελέγχουν οι Δημοκρατικοί το Ανώτατο Δικαστήριο; Δεν θα μπορέσουν παραπέμψουν την απόφαση για τον νικητή των εκλογών στους Δικαστές, στηριζόμενοι στο αφήγημα της κλεμμένης ψήφου,. Επιπλέον, οι αποφάσεις του Α.Δ. θέτουν προηγούμενα όσον αφορά την εκτελεστική εξουσία του Προέδρου, δηλαδή μπορούν να την περιορίσουν, παρά τις συνταγματικές πρόνοιες. Μπορούν να μετατρέψουν μια προεδρία σε πεδίο μάχης με συνεχείς έρευνες. Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν συγκεκριμένα ΜΜΕ, δίνοντας προβάδισμα στον Μπάιντεν, ετοιμάζουν το έδαφος για να υποστηρίξουν μετεκλογικά ότι η νίκη Τράμπ θα είναι νόθα. Εάν η νέα υποψήφια Barrett, διοριστεί εγκαίρως, αυτό το σχέδιο ψιλο-ναυαγεί. Βεβαίως, διαθέτουν εναλλακτικά σενάρια (έως τώρα πέντε) για να κατοχυρώσουν μια νίκη, που δεν θα πάρουν δια της νομίμου οδού. Θα αναφερθούν προσεχώς.

Ενίοτε οι αποφάσεις των δικαστών δεν ήταν ακριβώς δημοκρατικές, αλλά εξυπηρετικές. Επί Ομπάμα, το 2014, έκριναν ότι οι εταιρείες δεν όφειλαν να εφαρμόζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους και να παρέχουν κάλυψη αντισύλληψης  στο πλαίσιο της ασφάλισης υγείας των υπαλλήλων τους. Δικαίως ο Τράμπ λέει ότι το περίφημο Health Care του προκατόχου του αξίζει λιγότερο από το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο. Αντιπροσωπευτικό δείγμα των Δημοκρατικών ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης A.Cuomo, διερρήγνυε τα ιμάτια του γιατί η πολιτική Τράμπ προκάλεσε εκατόμβες θυμάτων του κορωναϊού. Εκείνο που δεν εξήγησε ήταν γιατί ο ίδιος μείωσε τον προϋπολογισμό για την υγεία στην Πολιτεία του εν μέσω πανδημίας, έκανε περικοπές 400 εκατ., ενέκρινε συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, αλλαγές στον έλεγχο του ποιος δικαιούται περίθαλψη και ποιος όχι. Δημόσια έκλεγε γιατί δεν είχε κλίνες. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών G.Rivera δήλωσε ότι οι αλλαγές του απειλούσαν το 30% των νεο-υορκέζων και επέφερε μόνο σκληρή λιτότητα για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους. Με το γενικό Lockdown βύθισε την Νέα Υόρκη στην ανεργία, αλλά επιρρίπτει την ευθύνη για την φτώχεια στον Τράμπ και ζητά δις από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήν όμως για να κλείσει τρύπα 6,5 δις που ο ίδιος δημιούργησε. Ο Cuomo θυμίζει τον Ομπάμα που σιωπηλά αποφάσισε τις περισσότερες απελάσεις μεταναστών, ενώ τώρα κατηγορούν τον Τράμπ για τον έλεγχο των συνόρων. Της υποκρισίας το ανάγνωσμα.

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Διπλωματία

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Στέφανος Χ. says:

    Τί θέλετε να πείτε ? δεν καταλαβαίνω. Ξέρετε κάποια πράγματα, τα οποία θα αλλάξουν την κοινή (?) πεποίθηση για τον Τραμπ. Παρακαλώ εξηγείστε μας.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο