Ρωσία: Κατηγορίες για προδοσία σε στέλεχος της Kaspersky και δυο πράκτορες της FSB

2/2/17 | 0 | 0 | 581 εμφανίσεις

Ασυνήθιστο το περιστατικό… “μυρίζει” απάντηση Πούτιν σε κινήσεις της CIA ή της κυβέρνησης Τράμπ

Δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, FSB, καθώς και ένα στέλεχος της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρίας Cybersecurity, της Kaspersky, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία σε βάρος της Ρωσίας και υπέρ των ΗΠΑ.
Την αποκάλυψη έκανε δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με το RT οι κατηγορούμενοι είναι ο Ruslan Stoyanov, επικεφαλής της μονάδας διερεύνησης παραβιάσεων της Kaspersky Lab, ο Sergey Mikhailov, ανώτατος αξιωματούχος της FSB καθώς και ο αναπληρωτής του, Dmitry Dokuchayev.
Οι κατηγορίες φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση «Shaltai Boltai», μια ομάδα hackers που διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Όπως επισημαίνουν στο Crisis Monitor πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η απαγγελία κατηγοριών για κατασκοπεία και εθνική προδοσία σε αξιωματούχους της KGB δεν είναι συνηθισμένη.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, ότι πρόκειται για πολιτικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ περισσότερο, με την απενεργοποίηση αναγνωρισμένου βραχίονα πληροφοριών, που αποτελεί -κατά πάσα πιθανότητα- απάντηση σε κάποια κίνηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας