Πράσινοι: Η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ μας αφορά όλους!

22/1/20 | 0 | 0 | 214 εμφανίσεις

 

Οι Πράσινοι συμμετέχουν στις παγκόσμιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον Julian Assange και επισημαίνουν πως η έκδοσή του στις ΗΠΑ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση.

Το έγκλημα του ιδρυτή των Wikileaks είναι ότι δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ με πολύ επικριτικές εκτιμήσεις για ηγέτες και καθεστώτα. Οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησής του αποδεικνύουν πόσο εκδικητικό απέναντι σε όποιον αποπειράται να το ξεσκεπάσει μπορεί να γίνει ένα σύστημα, το οποίο λαθροχειρεί χρησιμοποιώντας το όνομα της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα την υπονομεύει.

Μετά την αναγγελία της σύλληψης του Julian Assange και το αίτημα για έκδοση στις ΗΠΑ, διεθνείς φορείς, όπως η Διεθνής Αμνηστία δια του αναπληρωτή Διευθυντή Έρευνας Massimo Moratti, αλλά και σοβαρές εφημερίδες που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο (βλ. Guardian*), έχουν πάρει θέση σε ένα σημαντικότατο ζήτημα, που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους πολίτες σε όλον τον πλανήτη. Παράλληλα, η δολοφονία προσωπικότητας που έχει επιχειρηθεί εναντίον του, παρουσιάζοντάς τον όχι ως ένα “άλλο πολιτικό υπόδειγμα” αλλά ως βιαστή, και μάλιστα από ένα σύστημα που αναπαράγει την κουλτούρα του βιασμού, έχει ουσιαστικά καταπέσει.

Οι Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα καλούν τους πολίτες της χώρας να ενδιαφερθούν έμπρακτα αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να πιέσει τις βρετανικές αρχές ώστε ο Τζούλιαν να μη σταλεί οπουδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή, βασανιστήρια ή κάποιου άλλου είδους κακομεταχείριση ή παραβίαση των δικαιωμάτων του.

 

*https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/nov/20/the-guardian-view-on-extraditing-julian-assange-dont-do-it

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας