ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Θα επανέλθω στο χθεσινό θέμα ανάθεσης απο το ΥΠΕΞ (κατά τον Εκπρόσωπό του απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), της μεταρρύθμιης του υπουργείου απο την ιδιωτική εταιρεία Price Waterhouse.
1.-Οι αντιδράσεις είναι ποικίλες. Η σημαντικότερη είναι ότι η Ελλάδα ως κράτος δεν υφίσταται, ουσιαστικά. αντιμετωπίζεται ως κάτι χειρότερο απο προτεκτοράτο. Η Τουρκία με την μέθοδο της διολισθήσεως κερδίζει πόντους στην αποδοχή των αξιώσεών της. Σε όποιες συμφωνίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση (Ιταλία και Αίγυπτος για ΑΟΖ) το έκανε με σοβαρές παραχωρήσεις για να αντιμετωπίσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο του οποίου η αντιμετώπιση, επίσης δεν φαίνεται να έχει θετική εξέλιξη.
2.-Η παραχώρηση σε ξενη ιδιωτική εταιρεία της μεταρρύθμισης ενός απο τους δύο πνεύμονες του κράτους δείχνει αδυναμία ελέγχου του σκληρού κρατικού πυρήνα. Υπάρχει,βεβαίως, το στοιχείο της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων (ίσωςκαι μέρους της κυριαρχίας) λόγω της συμμετοχής στην ΕΕ αλλά εδώ έχουμε ένα φαινόμενο που ξεπερνά τα συμφωνηθέντα. Να παραχωρήσουμε κυριαρχία αλλά να υπάρξει και μια κοινή εξωτερική πολιτική και αμυνα που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας. Υπάρχει;
3.-Έρχομαι στον πυρήνα. Πριν μερικές ημέρες ο διεθνής ιστότοπος Euractiv είχε γράψει πως στην κομισιον υπάρχει προβληματισμός για το ποιος θα χειριστεί στην Ελλάδα τα 30 ΔΙΣ απο το Ταμείο Ανάκαμψης. Και σκέφτονταν την υποστήριξη μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Η κομισιον το διέψευσε. Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Το δημοσίευμα μιλούσε για προβληματισμούς κύκλων της κομισιόν. Όχι για απόφαση. Απόφαση, αλλωστε, σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να ληφθεί.
4.-Προέκταση του δημοσιεύματος το οποίο αναπαρήγαγα στις Ανιχνεύσεις, ήταν μια δική μου πληροφόρηση ότι στις Βρυξέλλες θέλουν τα 30 δισ να τα διαχειριστούν γερμανικές ή άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και οι ελληνικές να είναι υπεργολάβοι
5.-Νομίζω πως η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας με το ΥΠΕΞ είναι μια πρώτη εφαρμογή αυτής της λογικής. Το ΥΠΕΞ ζήτησε να υπαχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η μεταρρύθμιση του υπουργείου και η Επιτροπή όρισε η ίδια εταιρεία που θα το κάνει.
6.-Υπάρχουν συνέπειες απο αυτήν την ανάθεση; Κύρους ναι. Ουσίας (δηλαδή αποκάλυψης απορρήτων του ΥΠΕΞ) δεν γνωρίζω. Ας βγουν οι πρέσβεις να μας το πουν.
7.-Πέρυσι αν δεν κάνω λάθος, τέτοιον καιρό ο Δένδιας έφερε στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο μας ταλάνισαν ότι μεταρρυθμίζεται το υπουργείο και αποτελεί τομή στην πορεία του. Ένα χρόνο μετά το υπουργείο χρειάζεται και άλλη μεταρρύθμιση; Τι είναι οι μεταρρυθμίσεις;
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΑ.- Ποιο κράτος όλου του κόσμου είναι κυρίαρχο όταν εντάσσεται και παραμένει-φυσικά εκουσίως και διαχρονικώς- σε Διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις;;;.
    ΔΥΟ.-Κατά το Αλφαβητάριο του Δικαίου της Ε.Ε -σελίδων 145-(Λουξεμβούργο 2011) ,το άτομο έπαψε να είναι πολίτης μόνον της Χώρας του, του Δήμου ή της Κοινότητάς του .αφού συγχρόνως είναι και πολίτης της Ένωσης ,ενώ τα Κράτη μέλη συμφωνούν κατά την ένταξή τους στην Ένωση να παραιτηθούν από μέρος της κυριαρχίας τους υπέρ της Ένωσης (αυτά είπε το 2005 στον μακαρίτη Πρόεδρο Παπούλια η Πρόεδρος της Βουλής κ.Μπενάκη και την παρεξήγησαν όλοι οι ”πατριώτες” αντιευρωπαιστές).
    ΤΡΙΑ.-Στις εξουσίες της Ε.Ε περιλαμβάνεται και η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ένωσης, με αρκετές κατευθυντήριες γραμμές προς τα κράτη μέλη.
    ΤΕΣΣΕΡΑ,-Η χθεσινή εξέλιξη-διαρροή από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής της Ε.Ε ότι τις αποφασισθείσες από το δικό μας ΥΠΕΞ μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει ιδιωτική Εταιρεία ,δικής της επιλογής,- αφού μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώθηκε από το δικό μας ΥΠΕΞ- ,προφανέστατα θεμελιώνει σύγκρουση μεταξύ του Δικαίου της Ένωσης και του Εθνικού μας Δικαίου και αυτό -ας μην αμφιβάλλουμε- θα το ξεκαθαρίσει η σημερινή κυβέρνηση ,όπως και οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση, αλλά ΑΥΤΗ χωρίς τυμπανοκρουσίες ,όπως θα ήθελαν όλοι όσοι έμειναν στα συνθήματα ”ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και του αυτοκτονικού , με αντιδημοκρατική κατάληξη -λόγω της αλλοιώσεως του αποτελέσματός του-δημοψηφίσματος του 2015.
    ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ”ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα