Πάνω από 250 χιλιάδες Αλβανοί από την Ελλάδα πήγαν στην πατρίδα τους για τις γιορτές

29/12/19 | 0 | 0 | 412 εμφανίσεις

Στις γιορτινές ημέρες, όπου πολλές επιχειρήσεις σταματούν την παραγωγή, στάθηκε ως ευκαιρία για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να επισκεφθούν την πατρίδα τους, την Αλβανία, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και στην Κρυσταλλοπηγή/Καπεστίτσα ήταν πολύ έντονη.

Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 250 χιλιάδες πολίτες ή 70 χιλιάδες αυτοκίνητα εισήλθαν στην Αλβανία μέσω των συνοριακών διαβάσεων Κακαβιάς και Καπεστίτσας.

«Η συνοριακή αστυνομία, σε όλα τα σημεία διέλευσης, συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα για την εξάλειψη των ουρών και τη δημιουργία νομικών διευκολύνσεων εφαρμόζοντας ελέγχους για την διευκόλυνση των εκδρομέων.

Όπως σημειώνεται, στην Κακαβιά και στην Καπεστίτσα συνεχίζεται αρμονικά η συνεργασία μεταξύ των δύο αστυνομικών δυνάμεων για την ομαλή μετακίνηση των εργαζομένων στην Ελλάδα Αλβανών προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Συγχρόνως, όμως, έχει ενταθεί ο έλεγχος με σαρωτές για διακίνηση ναρκωτικών, που οι έμποροι θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν  την εισροή των χιλιάδων μετακινουμένων.

Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία με τον Frontex για τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων στην πρόληψη και εξάλειψη της παρανομίας.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    13/6/21 | (0 σχόλια)
      1.-Διάβασα με προσοχή το άρθρο στην ισραηλινή ιστοσελίδα της δεξαμενής σκέψης BESA Center με τίτλο "Επανεξετάζοντας τις σχέσεις με την Τουρκία". Βγάζει μια αγωνία για το μέλλον του Ισραήλ που στην ελληνική στερεοτυπική αντίληψη δεν είναι λογική για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο