Ο Ν.Παναγιωτόπουλος συμφωνεί με Γεραπετρίτη & Χρυσοχοϊδη: «Οι ΕΔ δεν προστατεύουν τα δυνητικά δικαιώματα όπως τα 12 ν.μ»

25/10/20 | 0 | 0 | 102 εμφανίσεις

«Με εντυπωσιάζει η στροφή ενός κόμματος που πριν λίγο καιρό υποστήριζε δια του αρχηγού του πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και σήμερα ξορκίζει την κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια», απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή (τα 12 μίλια) αποτελεί δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα και στη σφαίρα της προστασίας που καλύπτεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιέχονται τα δυνητικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά τα απόλυτα».

Βέβαια ο κ.Παναγιωτόπουλος είναι λάθος και στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αυτοαναιρείται, καθώς μέχρι η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, τα 6 ναυτικά μίλια της «δυνητικής» επέκτασης αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ελληνική υφαλοκρηπίδα υπάρχει εξαρχής και αυτοδικαίως (ab initio & ipso facto) δηλαδή αποτελεί αυτόματο και απόλυτο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Παναγιωτόπουλου οι Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να έχουν πάρει εντολή από την πολιτική ηγεσία να την υπερασπιστούν, πράγμα που μέχρι στιγμής δε έχει συμβεί και ως αποτέλεσμα οι 115.000 κάτοικοι της Ρόδου βλέπουν με γυμνό μάτι τον τουρκικό στόλο να κάνει έρευνες έξω από τις παραλίες τους!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/voyli/927915_npanagiotopoylos-i-ellada-orthonei-anastima-tis-oi-ellines-mporoyn-na

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας