Ο Κοτζιάς διαψεύδει τον «καβγά» με Αναστασιάδη με κοινή φωτογραφία στο Twitter

13/1/17 | 0 | 0 | 593 εμφανίσεις

Ο Κοτζιάς διαψεύδει τον «καβγά» με Αναστασιάδη με κοινή φωτογραφία στο Twitter

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τέλος στις φήμες που έκαναν λόγο για «καβγά» του Νίκου Κοτζιά με τον Νίκο Αναστασιάδη έβαλε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανέβασε μία κοινή φωτογραφία των δύο πολιτικών στο Twitter.

Η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία των δύο αντρών και η οποία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για το Κυπριακό στη Γενεύη, γράφει: «Αρραγές μέτωπο Ελλάδας – Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφορούσαν φήμες πως κατά την παρουσία των δύο αντρών στην Γενεύη υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο, ενώ πολλοί μίλησαν για «καυγά».

Ο Νίκος Αναστασιάδης διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές, εν τούτοις, αν και συνηθίζει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο Twitter για να επικοινωνεί τις προσωπικές και πολιτικές του θέσεις, προς το παρόν δεν έχει «επικυρώσει» την θέση Κοτζιά, κάνοντας «Retweet».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε πάντως ο κύπριος πρόεδρος στην Γενεύη, χαρακτήρισε «κουτσομπολιά, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Ουδεμία παρεξήγηση υπήρξε, οποιαδήποτε στιγμή, ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Από την αρχή ως το τέλος είχαμε απόλυτη συνεργασία, ήμασταν σε απόλυτη συνεννόηση», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Συνάντηση στη Γενεύη

Μετά από τη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στους δημοσιογράφους δέχτηκε την επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον ευχαρίστησε και προσωπικά για τη στήριξή του στο τραπέζι της Διάσκεψης, πριν αναχωρήσουν οι δύο από τη Γενεύη.

«Κάποιος έβγαλε ότι τσακωνόμασταν οι δύο μας», είπε Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος σε πρωινά δημοσιεύματα. «Εμείς;», αναρωτήθηκε, γελώντας, ο Νίκος Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν είπαμε λέξη μεταξύ μας, αλλά ήμασταν απόλυτα συνεννοημένοι».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τρελά πράγματα, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης και τόνισε: «Υπήρχε απόλυτη συνεννόηση. Νίκο μου, εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο να βάζω από το ένα αυτί και να βγάζω από το άλλο. Η ουσία είναι μία, έχουμε συνεργασία που έπρεπε να έχουμε; Παραπάνω από οποιεσδήποτε άλλες κυβερνήσεις».

«Το θέμα που συζητάμε, εγγυήσεις και ασφάλεια, μαζί το φτιάξαμε», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τού απάντησε: «Και πώς ολοκληρώθηκε η πρόταση; Ήταν συνδυασμός της δικής σου ιδέας για το σύμφωνο φιλίας συν τα δικά μου που αφορούν τα υπόλοιπα».

kontranews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας