Οι Ευρωπαίοι Ορθόδοξοι εντάσσονται στο Πατριαρχείο Μόσχας;

10/9/19 | 0 | 0 | 2,577 εμφανίσεις

(Les orthodoxes européens en passe de rejoindre le Patriarcat de Moscou)

Αυτό αναφέρει στις 9-9-2019 η δημοσιογράφος Augustine Passilly της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας La Croix, δημοσιεύοντας μάλιστα και την παραπάνω εκκλησιαστική φωτογραφία.

«Η σύνδεση με τη Ρωσική Εκκλησία εγκρίθηκε κατά 58% στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο Παρίσι. Ακόμη και αν δεν έχει επιτευχθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων, που απαιτείται για την επικύρωση αυτής της απόφασης, αυτή η ψηφοφορία είναι ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή των Ευρωπαίων Ορθοδόξων στην αγκαλιά της Μόσχας».

«Μετά από σχεδόν 90 χρόνια υπό την προστασία της Κωνσταντινούπολης, οι ρωσικές ορθόδοξες ευρωπαϊκές εκκλησίες προετοιμάζονται να επανασυνδεθούν με τη Μόσχα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 συνήλθε έκτακτη γενική συνέλευση 186 μελών στο Παρίσι για να αποφασίσει την προσκόλληση στη Ρωσική Εκκλησία – που είχε διακοπεί το 1931 λόγω διωγμών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της αντι-θρησκευτικής πολιτικής του Στάλιν», αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων η La Croix.

Είναι ενήμεροι για τα παραπάνω τεκταινόμενα οι έλληνες φίλοι του Πούτιν που τον βγάζουν ως τον δημοφιλέστερο αλλοδαπό ηγέτη ;

Απεργάζεται, μαζί με την εκκλησία της Μόσχας, το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

 

Category: Ειδησεις, Το σχόλιο της ημέρας

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας