Μπλίνκεν για βομβαρδισμό κτιρίου: Καμία απόδειξη ότι στεγαζόνταν υπηρεσίες της Χαμάς

17/5/21 | 0 | 0 | 118 εμφανίσεις

Δεν υπάρχει απόδειξη εκ μέρους του Ισραήλ ότι το κτίριο το οποίο βομβάρδισαν και ισοπέδωσαν στη Γάζα στέγαζε υπηρεσίες της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Μιλώντας από την Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από το Ισραήλ να «δικαιολογήσει» την επίθεση στο πολυόροφο κτίριο που στέγαζε τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε αυτή τη δήλωση ενώ αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να καταβάλλει προσπάθειες για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Λίγο μετά την επίθεση, ζητήσαμε (από το Ισραήλ) πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αιτιολογία του χτυπήματος», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αλλά είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα, δε μας έχει δώσει καμία πληροφορία».

Ο Μπλίνκεν κάλεσε ακόμα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.

«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Πηγή: Associated Press

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο