Μπλίνκεν για βομβαρδισμό κτιρίου: Καμία απόδειξη ότι στεγαζόνταν υπηρεσίες της Χαμάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν υπάρχει απόδειξη εκ μέρους του Ισραήλ ότι το κτίριο το οποίο βομβάρδισαν και ισοπέδωσαν στη Γάζα στέγαζε υπηρεσίες της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Μιλώντας από την Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από το Ισραήλ να «δικαιολογήσει» την επίθεση στο πολυόροφο κτίριο που στέγαζε τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε αυτή τη δήλωση ενώ αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να καταβάλλει προσπάθειες για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Λίγο μετά την επίθεση, ζητήσαμε (από το Ισραήλ) πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αιτιολογία του χτυπήματος», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αλλά είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα, δε μας έχει δώσει καμία πληροφορία».

Ο Μπλίνκεν κάλεσε ακόμα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.

«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Πηγή: Associated Press

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα