Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: Επινόησε το ριφιφί στο Νομισματοκοπείο για να με συκοφαντήσει

19/2/20 | 0 | 0 | 356 εμφανίσεις

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19|02|2020 | 14:53


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης /Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση του βιβλίου του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, σήμερα, ο «Βηματοδότης» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρεται σε αρκετά γεγονότα της τότε περιόδου, δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα δραματικά εξελίχθησαν την περίοδο Σεπτεμβρίου – Ιουλίου του 2015.

Ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται και στην περίφημη ιστορία περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο. «Ολη αυτή η ιστορία με το δήθεν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, δεν υπάρχει. Την επινόησε ο Τσίπρας και τη διέδωσε για να με συκοφαντήσει. Η πραγματική ιστορία είναι ότι στις συζητήσεις που είχαμε για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο Τσίπρας έλεγε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να φύγουμε από την ευρωζώνη. Δεν υπάρχει, έλεγε, η δυνατότητα, δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία.

Εάν πάμε στη δραχμή η Ελλάδα σε δύο εβδομάδες πέθανε. Σε δύο εβδομάδες, επέμενε ο Τσίπρας, δεν θα βρίσκαμε στα ΑΤΜ ούτε ένα ευρώ. Αυτά μου έλεγε ο τότε πρωθυπουργός. Και τότε εγώ πρότεινα: Να κατάσχουμε μέρος των 22 δισ. ευρώ που υπάρχουν αποθηκευμένα στο Δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδος, σε όλα δηλαδή τα υποκαταστήματα της ΤτΕ. Σαν έκτακτο μέτρο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα.

Λαφαζάνης: Ήθελα να φτιάξουμε γέφυρα για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να αντιμετωπίσουν τη ρευστότητα έφεραν στην Ελλάδα χρήματα με μεταγωγικά αεροσκάφη. Ενώ εμείς είχαμε τα χρήματα εδώ στην Ελλάδα ώστε να μην ξαναχρειαστεί να τα φέρουμε με μεταγωγικά αεροσκάφη…».

Αναφορικά με το τι είχε ακριβώς προτείνει, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζει: «Η πρότασή μου ήταν να πάρουμε αυτά τα λεφτά που υπήρχαν σε ποικίλα χαρτονομίσματα, ώστε να τα χρησιμοποιούσαμε ως γέφυρα για να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα. Τι ανοησίες ήταν αυτές που έλεγαν ότι ήθελα να κάνω ριφιφί στο Νομισματοκοπείο.

Στο Νομισματοκοπείο δεν υπήρχαν λεφτά. Επρεπε για να βρούμε λεφτά να φτιάξουμε μήτρες και να τυπώσουμε. Αλλά τέτοια πράγματα δεν γίνονταν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών αγνοούσαν ότι υπήρχαν στην ΤτΕ αυτά τα χρήματα και εν συνεχεία για να με συκοφαντήσουν είπαν ότι πήγα να κάνω ριφιφί στο Νομισματοκοπείο».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/lafazanis-tsipra-epinoise-nomismatokopeio

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/7/21 | (4 σχόλια)
    Η Τουρκία δεν έχει δώσει έμφαση, μόνο, στους εξοπλισμούς. Έχει εστιάσει και στην διπλωματία, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στον χρηματισμό, στη δημιουργία λόμπυ αλλά και στον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Στο τελευταίο θα ήθελα να σταθώ, συγκρίνοντάς την με την Ελλάδα. Υπάρχουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο