ΚΑΤΑΡ: Χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και εξαγοράζει ελίτ & κόμματα στη Δύση!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Συνέντευξη του ισλαμολόγου Αλεξάντρ ντελ Βαλ στην Epoch Times

David Vives: Το Κατάρ είναι γνωστό για την υποδοχή των ηγετών της Χαμάς. Λίγα ΜΜΕ και πολιτικοί επισήμαναν μέχρι στιγμής την υποστήριξη της χώρας στο ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα. Για τι πράγμα μιλάμε ?

Alexandre Del ValleΔύο μεγάλοι ηγέτες της Χαμάς έχουν καταφύγει στο Κατάρ: ο Ismaël Haniyeh και ο Khaled Mechaal. Και οι δύο έκαναν δηλώσεις για συνέχιση της Τζιχάντ κατά των Ισραηλινών από τη Ντόχα. Όταν καλωσορίζουν δύο ηγέτες της Χαμάς στο έδαφός τους, ελεύθερους, γενναία χρηματοδοτούμενους, όταν μπορούν να κάνουν δηλώσεις καλώντας όλο τον κόσμο και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να πάνε να θυσιαστούν και να πεθάνουν ως μάρτυρες εναντίον των Εβραίων στο Ισραήλ, τότε  είναι και υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση αυτών των ισλαμιστικών κινημάτων.

Το Κατάρ είναι μια χώρα πολύ συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν, πολύ συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα , ιδιαίτερα με τον συριακό κλάδο. Είναι σημαντικός πολιτικός, ιδεολογικός και οικονομικός χορηγός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της οποίας η Χαμάς είναι τοπικό παράρτημα.

  • Το Κατάρ έχει αρκετούς δισεκατομμυριούχους εμίρηδες, μερικοί από τους οποίους δείχνουν ανοιχτά την υποστήριξη της Χαμάς. Πώς αξιολογείτε την οικονομική υποστήριξη του Κατάρ;

Το σίγουρο είναι ότι το Κατάρ δίνει από 22 έως 23 εκ. ευρώ κάθε μήνα για να πληρώσει τους 20 έως 30.000 αξιωματούχους της Χαμάς που διαχειρίζονται τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για επίσημη χρηματοδότηση. Δεύτερον, υπάρχει χρηματοδότηση από το Κατάρ για τη Γάζα που περνά από την παλαιστινιακή αρχή, επομένως θα πρέπει να προστεθούν εκατομμύρια.

Τέλος, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι πιθανό να υπάρχουν εκατομμύρια που δόθηκαν με πιο διακριτικό τρόπο. Έχουμε, ήδη, εκπλαγεί απο έναν «πρεσβευτή» του Κατάρ στη Γάζα πριν από λίγο καιρό με 15 εκ. δολάρια σε μετρητά σε μια βαλίτσα . Τα χρήματα πήγαιναν απευθείας στα κεντρικά γραφεία της Χαμάς.

Η χρηματοδότηση του Κατάρ είναι εν μέρει επίσημη. Πιθανώς υπάρχουν πολύ περισσότερα, κάποιοι λένε 10 φορές μεγαλύτερη χρηματοδότηση από ό,τι έχει δηλωθεί επίσημα, η οποία καταβάλλεται σε μετρητά μέσω διαφόρων καναλιών από το Κατάρ στη Χαμάς.

  • Ο Λευκός Οίκος αποδέχτηκε αυτή την εβδομάδα την πρόταση μεσολάβησης του Κατάρ για τη διάσωση των Ισραηλινών ομήρων. Ο Εμίρης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ Θάνι, ανοιχτός υποστηρικτής της Χαμάς, έγινε δεκτός μάλιστα από τον Γερμανό καγκελάριο.
  • Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμαντ Αλ Θάνι

Υπάρχουν αμερικανικές βάσεις στο Κατάρ. Υπάρχει μια αμερικανική επιθυμία να γίνει το Κατάρ μια χώρα όπως το Αζερμπαϊτζάν – μια χώρα της οποίας οι ηγέτες διέταξαν πρόσφατα τη σφαγή των Αρμενίων, και η οποία είναι μια ακόμη πιο ξεκάθαρη δικτατορία από τη ρωσική δικτατορία.

Και αυτές οι γοητευτικές χώρες προσελκύονται σήμερα από τη Δύση, η οποία θέλει να αντικαταστήσει το «κακό» ρωσικό αέριο με το λεγόμενο «καλό» αέριο του Αζερμπαϊτζάν και του Κατάρ. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για την εγκυρότητα και την ορθότητα αυτού.

Είναι το Κατάρ πιο αξιοσέβαστο από τη Ρωσία; Μια χώρα που έχει χρηματοδοτήσει τα περισσότερα ισλαμιστικά κινήματα εδώ και χρόνια, ενώ λέει ότι θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τους ομήρους. Δεν θέλω να γίνω γελοίος, αλλά μας κάνει να σκεφτόμαστε τους μαφιόζους: έρχονται να σε προστατέψουν αν τους δώσεις λύτρα… για να σε προστατέψουν από τον εαυτό τους.

Ο Όλαφ Σολτς είπε ότι ορισμένες οργανώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που υποστηρίζουν τη Χαμάς στην Ευρώπη πρέπει να ποινικοποιηθούν. Λέει όμως από την άλλη ότι πρέπει να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με το Κατάρ, κάτι που θα μας βοηθήσει να βρούμε μεσάζοντες και να απελευθερώσουμε τους ομήρους. Όνειρα!

  • Υπάρχει επίσης η χρηματοδότηση που παρέχεται από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ιδίως αυτή η περίπτωση ενός ισλαμικού πανεπιστημίου στη Γάζα, που χρηματοδοτήθηκε με ποσό 1,7 εκ. ευρώ από το 2014 έως το 2025. Θα είχε εκπαιδεύσει έναν ηγέτη της Χαμάς…

Αυτό πάει πολύ μακριά. Ο κ. Brice Hortefeux το ανέφερε πριν λίγες μέρες. Αυτό που θα ήθελα είναι να θυμηθεί ο κ. Brice Hortefeux την κυβέρνηση Σαρκοζί που ήταν δεμένη χέρι-πόδι με το Κατάρ, με σημαντικές οικονομικές συμφωνίες.

Αν αγοράσεις ένα κτίριο ή ένα σπίτι, φορολογείσαι, αλλά όχι οι Καταριανοί. Είναι απολύτως απίστευτο. Ο εφησυχασμός της κυβέρνησης Σαρκοζί και Φιγιόν με το Κατάρ είναι απολύτως απίστευτος, και μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι που είναι κληρονόμοι αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ καλοί όταν επικρίνουν τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπράβο στον κ. Brice Hortefeux που αμφισβητεί αυτή την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τους Παλαιστινίους, καθώς μέρος των χρημάτων περνά από τον ΟΗΕ μέσω της UNRWA, μιας οργάνωσης που συλλέγει χρήματα για να βοηθήσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Γενικά, μέρος αυτών των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση – τον κύριο συνεισφέροντα στην παλαιστινιακή υπόθεση, μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στα ταμεία της Χαμάς.

Δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο που λέτε. Έχουμε μέρος των παγκόσμιων κεφαλαίων που δίνονται σε Παλαιστίνιους που προσγειώνονται στη Γάζα. Πρέπει να μιλήσουμε με ερευνητές που πήγαν στη Γάζα και είδαν παλάτια να χτίζονται ολοκαίνουργια με ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ελέγχει τίποτα.

Η Ιβάνκα Τράμπ κατά την επίσκεψή της στην Αμερικανική βάση του Κατάρ.
  • Η Ευρώπη αποφάσισε να αναστείλει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους προτού ανακαλέσει αυτή την απόφαση μετά από πολιτική πίεση από τα κράτη μέλη. Είναι ο κύριος χρηματοδότης της Παλαιστίνης και διασφαλίζει ότι τα κεφάλαιά της δεν χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς – κάτι που δεν την εμπόδισε από το να κηρύξει έκτακτη επανεξέταση των οικονομικών της αποδόσεων για να συνεχίσει να «επαληθεύει».

Είναι σαν τη μαντήλα. Θυμηθείτε τις ριζοσπαστικές τουρκικές οργανώσεις που συνδέονται με το Milli Gorus και την Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Αδελφότητα, ιδίως την Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων στη Γαλλία (UOIF), η οποία έγινε Μουσουλμάνοι της Γαλλίας. Θυμηθείτε την υπόθεση της μαντήλας. Η ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αμφότεροι, έχουν συγχρηματοδοτήσει στο όνομα αντιρατσιστικών εκστρατειών υπέρ της ισλαμικής μαντίλας που οργανώνονται και πληρώνονται από τα ευρωπαϊκά μας ταμεία. Πληρώσαμε οργανώσεις κοντά στους Αδελφούς Μουσουλμάνους που παρίσταναν τις αντιρατσιστικές. Βλέπετε λοιπόν τον βαθμό διείσδυσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ευρώπη, η οποία έχει καταφέρει να επιβλέπει περίπου το ένα τρίτο του δικτύου που εκπροσωπεί μουσουλμάνους, τζαμιά, ισλαμικά κέντρα, σχολεία, ισλαμικές αντιρατσιστικές ενώσεις που μάχονται κατά της ισλαμοφοβίας.

Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι απολύτως σκανδαλώδες τα κεφάλαια από τη φιλελεύθερη Ευρώπη , η οποία είναι ολοένα και πιο wokiste, να χρηματοδοτούν το αντίθετο όλων αυτών των φιλελεύθερων αξιών, αυτήν την ιδεολογία της Σαρία. Είναι εντελώς γελοίο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεφύγουμε από αυτές τις αντιφάσεις. Ο ιστός της Αδελφότητας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μέσω του Κατάρ, έχει πραγματικά διεισδύσει βαθύτατα στην Ευρώπη.

Αυτό είναι ένα από τα θέματα του επόμενου βιβλίου μου, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου, Προς μια παγκόσμια σύγκρουση· Επικίνδυνη παγκοσμιοποίηση.

«Qatar connection» & «Caviar connection»

  • Γιατί η Γαλλία είναι τόσο εφησυχασμένη με το Κατάρ; Οι σχέσεις με αυτή τη χώρα έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα μας;

Ο πραγματικός λόγος δεν είναι μια δομική εξάρτηση της χώρας μας ή της Ευρώπης που θα κατέρρεε χωρίς τα χρήματα του Κατάρ. Ο πραγματικός λόγος για την επιρροή του Κατάρ είναι ότι έχει αγοράσει πολλές ελίτ, είναι σαν τη «Caviar connection» του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν πολλοί λόγιοι και δημοσιογράφοι που εργάζονται επίσημα για την εικόνα του Αζερμπαϊτζάν. Για το Κατάρ είναι το ίδιο.

-Αυτές οι χώρες αγόρασαν ελίτ, αγόρασαν πολιτικά κόμματα κυριολεκτικά, ανεπίσημα. Βοήθησαν τα πολιτικά κόμματα να έρθουν στην εξουσία, δωροδόκησαν πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, πρώην προέδρους, μερικές φορές δωροδόκησαν ακόμη και εν ενεργεία υπουργούς.

Είχα μια συνάντηση μια μέρα με τον αριθμό 2 στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι. Δεν ήταν ευχαριστημένος επειδή είχα κακομεταχειριστεί τη χώρα του λέγοντας σε μια εκπομπή ότι το Κατάρ υποδέχεται ορισμένους τρομοκράτες της Χαμάς αλλά και φίλους της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Έδωσα ονόματα.

Του είπα: «Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα; »

Απάντησε:

«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι επειδή υποστηρίζουμε τον σκοπό τους, είναι για να μπορέσουμε στη συνέχεια να σας βοηθήσουμε να διαπραγματευτείτε, γιατί εμείς, το Κατάρ, είμαστε η χώρα της ειρήνης. Πιστεύουμε ότι οι ισλαμιστές πρέπει να εκπροσωπούνται, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάψουν να είναι τζιχαντιστές. Τους καλωσορίζουμε, λοιπόν, όχι  υποστηρίζοντας τον αγώνα τους, αλλά στο όνομα της φιλοξενίας των Βεδουίνων, που στη συνέχεια μας επιτρέπει να έχουμε επαφή με όλους και που μας επιτρέπει να διαπραγματευόμαστε την απελευθέρωση των ομήρων. Θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, το γεγονός ότι είμαστε πολύ συνδεδεμένοι με αυτούς τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές. »

Και τέλος, μου έδωσε γύρω στα δέκα ονόματα Γάλλων βουλευτών και πολιτικών, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω, οι βουλευτές σας προφανώς δεν πληρώνονται πολύ καλά, γιατί ήρθαν όλοι ζητώντας χρήματα, ήρθαν όλοι σε μας ρωτώντας για κεφάλαια». Μερικοί ήταν για επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ. Δεν θα δώσω ονόματα, αλλά πρώην Γάλλοι υπουργοί δημιούργησαν ακόμη και δομές εκεί, (…) για άλλους ήταν πολύ πιο σύνηθες, έγινε με διπλωματικούς σάκους.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να περάσετε τα σύνορα με 10.000 ευρώ μείον 1. Επιτρέπονται έως και κάτι λιγότερο από 10.000 ευρώ κατά τη διέλευση των συνόρων. Ακόμα κι αν σας ψάξουν, είναι νόμιμο.

Το Κατάρ έχει αγοράσει πολλούς πολιτικούς που συναναστρέφονται με αφεντικά που κερδίζουν 100.000 ευρώ το μήνα. Αλλά αυτοί, οι φτωχοί, έχουν μόνο από 15 έως 20.000 ευρώ το μήνα. Έτσι, αυτοί οι φτωχοί πολιτικοί είναι συχνά πολύ απογοητευμένοι που δεν κερδίζουν τόσα χρήματα όσα οι δισεκατομμυριούχοι με τους οποίους συναναστρέφονται. Έτσι προσπαθούν να επιτύχουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, σύμφωνα με αυτούς.

Το Κατάρ απλώς αγόρασε πολιτικάντηδες χαμηλού και μεσαίου επιπέδου. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για την ατιμωρησία του Κατάρ. Για να μην αναφέρουμε ότι το Κατάρ, σε στρατηγικό επίπεδο, είναι ο κύριος σύμμαχος των Αμερικανών στις χώρες του Κόλπου.

  • Για εσάς, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε τελικά έμμεσοι συνεργοί στη χρηματοδότηση της Χαμάς;

Είμαστε άμεσοι συνεργοί στη χρηματοδότηση της Χαμάς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί από εβραϊκές, αργεντίνικες και αμερικανικές οργανώσεις για χρόνια μετά από σουνιτικές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα ή τη Χεζμπολάχ στην Αργεντινή και από την Αλ Κάιντα και το Ντάες σε αμερικανικό έδαφος. Γνωρίζουμε ότι σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ισλαμιστών τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται σε αμερικανικό έδαφος είναι η Χαμάς.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων είναι ένα σημαντικό ισλαμικό λόμπι. Είναι δομικά συνδεδεμένο με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Παλαιστίνης — η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει πολλά παραρτήματα, μερικά από τα οποία έχουν επίσημους εκπροσώπους σε αμερικανικό έδαφος. Γίνονται λοιπόν συλλογές χρημάτων στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμερικανικό έδαφος που πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία της Χαμάς.

Είναι εντελώς τρελό, όλα αυτά γίνονται ανεκτά γιατί πίσω από τη Χαμάς, υπάρχουν τα διπλωματικά οικονομικά δίκτυα και δίκτυα διαφθοράς του Κατάρ που αγόρασαν ακριβούς ακαδημαϊκούς στην Αμερική που χρηματοδοτούν το think tank τους που προωθεί την ιδέα ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι το μετριοπαθές Ισλάμ, ένα συντηρητικό Ισλάμ που θα επέτρεπε να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια των τζιχαντιστών. Ξέρετε, το μεγάλο επιχείρημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι να πει, είμαστε η μήτρα του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, επομένως είμαστε σε θέση να το περιορίσουμε.

Είναι λίγο «χοντρό» να το λένε, γιατί ταυτόχρονα χρηματοδοτούν ακόμα αυτούς που κάνουν βίαιες ενέργειες. Λένε ότι μπορούν να σταματήσουν αυτούς που χρησιμοποιούν βία επειδή είναι μη βίαιος, ριζοσπαστικός αλλά μη βίαιος πολιτικός ισλαμισμός. Ταυτόχρονα, λένε ότι θα ηρεμήσουν όσους θα μπορούσαν να είναι βίαιοι γιατί πιστεύουν ότι ο ισλαμισμός πρέπει να σταματήσει να είναι βίαιος μόλις αναγνωριστεί πολιτικά. Και ταυτόχρονα χρηματοδοτούν όσους συνεχίζουν να ασκούν τον τζιχαντισμό.

Το Κατάρ έχει εξαιρετικά ισχυρά δίκτυα διαφθοράς σε αμερικανικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Η ευρωπαϊκή και αμερικανική χρηματοδότηση για τη Χαμάς δεν είναι έμμεση, καθώς περιλαμβάνει τη συλλογή ανθρωπιστικών κεφαλαίων στο έδαφός τους. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα χρήματα που στέλνει το Κατάρ απευθείας με το Qatar Charity και το European Trust, δίκτυα που προμηθεύουν τζαμιά και ισλαμικά κέντρα σε όλη τη Δύση, με εντελώς επίσημο τρόπο. Υπάρχουν πολλοί έρανοι για την Παλαιστίνη που οργανώνονται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Όταν δίνεις χρήματα, έστω και με καλή καρδιά, σε μια ανθρωπιστική οργάνωση για την Παλαιστίνη, πρέπει να ξέρεις ότι αυτές οι ενώσεις συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα χρήματα πάνε πραγματικά στα ταμεία της Χαμάς, ποτέ στην Παλαιστινιακή Αρχή. Αυτό είναι κάτι που είναι γνωστό, αλλά υπάρχει μια πραγματική ομερτά.

« Le Qatar achète nos élites et arrose les politiques » selon Alexandre Del Valle (EPOCH TIMES)

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα