Η υπουργός Άμυνας Σκοπίων επισκέπτεται την Αλβανία

26/7/17 | 0 | 0 | 576 εμφανίσεις

 


 

 

 

 

 

 

 

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας  (α) και η ομόλογός της από τα Σκόπια επισκέφθηκαν το τάγμα των ειδικών δυνάμεων και κομάντο στο Ζαλ -Χερ

 

«Η υπουργός Άμυνας κα Μίμι Κοδέλι δέχθηκε σήμερα σε συνάντηση την υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, κα Ραντμίλα Σεκερίνσκα Γιανκόσκα, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων της», σημειώνει η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη συνάντηση η Αλβανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα της εκτιμά και ενθαρρύνει τις προσπάθειες και το έργο των Σκοπίων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Άμυνας και εκτιμά, επίσης, τις προσπάθειες για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η υπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη στήριξη της Αλβανίας προς τα Σκόπια, στην πορεία τους προς το ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, ευχαρίστησε την υπουργό για τη συνεργασία και την υποστήριξη που δίνει η αλβανική κυβέρνηση στη διαδικασία ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Η Μίμι Κοδέλι είπε χαρακτηριστικά:

«Οι διμερείς μας σχέσεις σε διάφορους τομείς βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν καλύτερες, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της ασφάλειας και της άμυνας.

Η Αλβανία πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον των Βαλκανίων είναι η Ευρω-Ατλαντική Ενσωμάτωση. Η πορεία της διεύρυνσης του  ΝΑΤΟ είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία  και η πλήρης ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ατλαντική Συμμαχία είναι ζωτικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και πέραν αυτής.

Εκτιμούμε και ενθαρρύνουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της πΓΔΜ στον τομέα της Άμυνας. Η Αλβανία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες των Σκοπίων για ένταξη στη Συμμαχία», είπε μεταξύ άλλων η Κοδέλι.

(Ministria e Mbrojtjes)

www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (0 σχόλια)
    Νικόλαος Δ. ΚανέλλοςΠρέσβης επί τιμή. Πρώην Πρέσβης της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν. 30/11/2020 10:20 EET | Updated 30/11/2020 15:11 EET Γραφειοκρατία και αναξιοκρατία, όποιος τα ανατρέψει θα γράψει την νέα Ιστορία. ASSOCIATED PRESS Ο κύριος προβληματισμός, σήμερα, στην Ελλάδα έχει δυο πόλους χωρίς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας