«Η Δημοκρατία Σέρπσκα δεν θέλει πόλεμο στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη»

21/4/21 | 0 | 0 | 127 εμφανίσεις

Η Δημοκρατία Σέρπσκα δεν θέλει πόλεμο, δήλωσε σήμερα το Σερβικό μέλος και πρόεδρος της Προεδρίας της Β-Ε Μίλοραντ Ντόντικ και ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ομάδας διαπραγματεύσεων για συνομιλίες με εκπροσώπους των άλλων δύο εθνών στη Β-Ε.

Μετά τη συνάντηση του κυβερνώντος συνασπισμού στη Δημοκρατία Σέρπσκα, στην Κοζάρα, ο Ντόντικ δήλωσε ότι ο στόχος των συνομιλιών ήταν να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση που θα ικανοποιούσε όλους – τόσο τις οντότητες όσο και τους λαούς, αναφέρει η Ραδιοτηλεόραση Σέρπσκα- RTRS.

«Αυτή είναι η απάντησή μας στις εκκλήσεις για πόλεμο στην Ομοσπονδία της Β-Ε», δήλωσε ο Ντόντικ, όταν ο αρχηγός του βοσνιακού κόμματος SDA Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον πόλεμο και θα προτιμούσε να πεθάνει παρά, όπως είπε, μέρος της εξουσίας στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη να είναι οι «γενοκτόνοι» (υπονοώντας τους Σέρβους).

«Δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο, η επιλογή μας είναι η ειρήνη. Ας μιλήσουμε για τη Ντέιτον, το Σύνταγμα, χωρίς ξένους, και ας σεβαστούμε αυτήν τη συμφωνία. Δεν κάνουμε καμία έκκληση για βία ή επιβολή προβλημάτων», δήλωσε ο Ντόντικ, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.

Προηγήθηκε σήμερα, συνέντευξη στο «Kanal O» του Σεράγεβο, του Ιζετμπέγκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι θα «προτιμούσε να πεθάνει» παρά, όπως ανέφερε, «γενοκτόνοι» να κυβερνούν μέρος της Β-Ε, και είπε ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί του λαού εάν ξεσπάσει πόλεμος.

Politika

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο